H.H. Holmes: Ο πρώτος serial killer της Αμερικής και το murder hotel του

Η συγκλονιστική ιστορία του ανθρώπου που κατασκεύασε το λεγόμενο Murder Castle.

Ο H. H. Holmes έχει μείνει στην ιστορία για δυο πράγματα: πρώτον, γιατί ήταν ο πρώτος serial killer των ΗΠΑ και δεύτερον, για το «Murder Castle» που έχτισε στο Σικάγο, μια παράξενη κατασκευή με μαγαζιά, διαμερίσματα, γεμάτο παγίδες και ένα υπόγειο που κανένας δεν θα ήθελε ποτέ να βρεθεί.

Μέσα στο τεράστιο σπίτι του στο Σικάγο, ο Henry Howard Holmes σκότωνε με μία ακρίβεια εντελώς μηχανική. Στη δίκη του, το 1896, παραδέχτηκε την ενοχή του για 27 θύματα (γραμματείς, εμπορικοί αντιπρόσωποι...) τα οποία σκότωνε από απληστία.

 

 
 

Κανείς όμως δεν ξέρει τον ακριβή τους αριθμό. Υπερσύγχρονο κρεματόριο, εσωτερικός ανελκυστήρας για τη μεταφορά των πτωμάτων, κινούμενοι τοίχοι, μηχανές που σκότωναν από απόσταση: ο Holmes είχε μετατρέψει το μεγαρό του σε μία πραγματική πρώιμη smart house αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο έγκλημα.

Οι 10 serial killers που δεν έφυγαν ποτέ από τα ραντάρ της Αστυνομίας

Παθιασμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, ενίοτε και εφευρέτης, ο Holmes (1860-1896) θεωρήθηκε ως ο πρώτος αμερικανός serial killer.

Μπορεί το όνομά του να μην ξεχάστηκε, αλλά η ιστορία του έχει πολλά αφηγήματα και οι λεπτομέρειες δεν είναι απολύτως γνωστές.

Η αστυνομία υποπτευόταν πως είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αργότερα ισχυρίστηκε πως τα θύματά του ήταν 27. Βέβαια, μερικά από τα «θύματά» του ζούσαν ακόμα. Για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τους αστυνομικούς αναίρεσε την αρχική του κατάθεση και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε μόνο δυο.

 

 
 

O Holmes είναι ένας άνδρας με όμορφο ανάστημα, με καλοσχεδιασμένα χείλη και φωνή γοητευτική, του οποίου η ζωή κόπηκε απότομα καθώς καταδικάστηκε σε θάνατο και κρεμάστηκε σε ηλικία 35 ετών. Κατά τη διάρκεια των μηνών που πέρασε στη φυλακή εν αναμονή της ετυμηγορίας, έγραψε δύο βιβλία: στο πρώτο διακηρύττει την αθωότητά του, το δεύτερο περιέχει τις εξομολογήσεις του, τις οποίες πουλάει σε τρεις συγχρόνως εφημερίδες.

Dennis Nilsen: Ο serial killer που σκότωνε για να μην αισθάνεται μόνος

Στην εποχή της ακμής του κίτρινου τύπου αλλά και των λεγόμενων του Holmes, στα οποία δεν μπορείς να δώσεις βάση, η αλήθεια είναι δύσκολο να βρεθεί.

Ο Holmes είναι ένας αδιόρθωτος ψεύτης. Εφευρέτης, σχεδιαστής, αρχιτέκτονας και απατεώνας, δημιουργεί ένα είδος φωτοτυπικού (στο οποίο δίνει την ιδιοφυή ονομασία ABC Copier) το οποίο δεν θα γνωρίσει την αναμενόμενη επιτυχία. 

 

 
 

Ηδη όμως, ο νεαρός Holmes ενδιαφέρεται για τη μαζική παραγωγή. Και πρόκειται σε λίγο να ψαρεύει τα θύματα του μέσα από αγγελίες για γραμματείς. Είναι άπειρες οι απάτες του με τις ασφάλειες ζωής (θα σκοτώσει σύντομα τους συνεργούς του), και στο φαρμακείο του, στο ισόγειο του κτηρίου του, πουλάει ένα υποτιθέμενο ελιξίριο νεότητας ή μια ψευτοθεραπεία κατά της εξάρτησης από το αλκοόλ (που αποδεικνύονται πως είναι σκέτο αρωματισμένο νερό). '

Οπως και για κάθε εγκλημά του, το κινητρό του είναι το κέρδος. Το βιβλίο Guinness των ρεκόρ τον είχε παρουσιασει για καιρό σαν τον "πρώτο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία των ΗΠΑ", κάτι που είναι χωρίς αμφιβολία λάθος. Αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχει ταξινομηθεί με αυτόν τον τρόπο, επειδή δεν είναι τυχαίο που το κατά συρροή έγκλημα συμπίπτει με την έλευση της μαζικής παραγωγής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved