Assosiated Press Will Smith: Το χρονικό μιας συγνώμης που έχασε την αξία της

Μια απολογία που ενδεχομένως να μην σώσει το Όσκαρ, κυρίως όμως την όποια καλή γνώμη προς το πρόσωπό του.

Μπορεί «από τότε που βγήκε η συγνώμη, να χάθηκε το φιλότιμο», στην περίπτωση όμως της σκηνής που επισκίασε για λίγο ακόμα και τον πόλεμο στην Ουκρανία (σ.σ. το εμβληματικό χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock τη βραδιά των Όσκαρ 2022) μάλλον δημιούργησε ανάμεικτα, έως και δυσάρεστα συναισθήματα.

Τι σημαίνει αυτό το χαστούκι για τα Όσκαρ;

 

Μια κίνηση που ερμηνεύτηκε αρχικά ως θέατρο, ύστερα προκάλεσε αίσθηση και παγωμάρα στην όψη του γεμάτου θυμό Will Smith, ο οποίος αποδείχτηκε ότι μιλάει σοβαρά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να τον αναγάγει σε απρόσμενο ήρωα της ηθικής. Celebrities και απλό κοινό έσπευσαν να δώσουν την δική τους ερμηνεία για τη μορφή βίας που έστω και για μια φορά έγινε αποδεκτή, κυρίως για τους λόγους τους οποίους πραγματοποιήθηκε.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να έρθει η παρακάτω ανάρτηση του αμφιλεγόμενου προσώπου των ημερών στο Instagram.

 

«Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγνώμη Chris (Rock). Ξεπέρασα τα όρια…» έγραψε μεταξύ άλλων στη διαδικτυακή ομολογία του ο νικητής του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «King Richard» και ένα ιδιαίτερο συναίσθημα -μάλλον απογοήτευσης- γεννήθηκε μέσα στην καρδιά κάθε υπέρμαχου της κίνησής του. Από το on stage χαστούκι και το «keep my wife's name out of your FUCKING mouth» στην απολογία και τις συγνώμες. Ένα σκοτεινό συννεφάκι αυτομάτως ήρθε από το πουθενά για να σκεπάσει το θαυμασμό και ταυτόχρονα να προσγειώσει τον Will Smith από την αποθέωση στην αποκαθήλωση.

 

 

Κάποιες συγνώμες απλώς δεν λέγονται

Δίχως να γνωρίζουμε το παρασκήνιο -φήμες λένε ότι δεν φταίει ο Chris Rock για την ατάκα καθώς του την είχαν έτοιμη γραμμένη- ένας ολόκληρος πλανήτης είδε τον Will Smith να γίνεται έρμαιο των συναισθημάτων του και ακόμα και αν υπήρχαν κάποιοι που δεν συμφωνούσαν με την πράξη του να χτυπήσει τον ομόλογό του, τουλάχιστον του έβγαλαν το καπέλο που δεν στάθηκε άπραγος αλλά υπερασπίστηκε την -ορθώς- θιγμένη σύζυγό του. Μια πράξη που ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργήσει διχογνωμία στον κόσμο, θα έφερνε σε ρήξη αρκετούς συναδέλφους του αλλά θα δημιουργούσε μεγάλο «beef» στα social media και στον κόσμο που ασχολείται με την επικαιρότητα.

Με τη διαδικτυακή ομολογία του ωστόσο το μόνο που κατάφερε είναι να βγάλει «φάουλ» τον εαυτό του και όλους όσους τον υποστήριξαν. Αναμφίβολα το να βιαιπραγεί κανείς δεν είναι θετικό, από τη στιγμή όμως που το έκανε όλοι περίμεναν να υπερασπιστεί την απόφασή του, ακόμα και αν χρειαζόταν να χάσει το Χρυσό Αγαλματίδιο -κάτι πολύ πιθανό κιόλας να γίνει. Στην μνήμη όλων θα ήταν ο μεγάλος νικητής, από σήμερα όμως μπορεί να βρεθεί χωρίς Όσκαρ και (κυρίως) χωρίς κανέναν υποστηρικτή.

Ένα βίντεο που τον δείχνει να διδάσκει σε μικρά παιδιά την τέχνη του ψεύτικου χαστουκιού (πριν ένα χρόνο κιόλας) ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου και πλέον κανείς δεν ξέρει τι να πιστέψει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες ο Will Smith κατάφερε να γεμίσει με αβεβαιότητα τον κόσμο που τον στήριξε με μία και μόνο λέξη. Τη μόνη που ίσως δεν έπρεπε να πει ποτέ.

 

Will Smith Fake Slap


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved