Assosiated Press Η τρυφερή πλευρά του Chuck Norris είναι πιο δυνατή από τις κλωτσιές του

Πίσω από τη σκληράδα και τις ταινίες δράσης, κρύβεται μια ιστορία που αξίζει το σεβασμό όλων.

Οι παλιότεροι γνωρίζουν τον Chuck Norris από τότε που έσπαγε κόσμο στο ξύλο στις ταινίες του, οι νεότεροι ενδεχομένως μονάχα από τις στιχομυθίες και τα ανέκδοτα που φέρουν το όνομά του. Σίγουρα άλλο είναι να γελάς μαζί του επειδή «δεν κάνει push ups αλλά σπρώχνει τη Γη», «όταν ο Zuckerberg έφτιαξε το Facebook είχε friend request από τον Chuck Norris B» ή «όταν ψαρεύει κοιτάζει τη θάλασσα και φωνάζει στα ψάρια “ένας, δύο, τρεις, έξω!”» και άλλο να τον βλέπεις να πεθαίνει ηρωικά απέναντι στον Bruce Lee στο «The Way of the Dragon».

 

 

Ο Chuck Norris για τους περισσότερους είναι ένας τύπος που πήρε διαστάσεις μύθου χωρίς η πορεία του να το δικαιολογεί απόλυτα, ωστόσο ακόμα και έτσι είναι μια φιγούρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του brutal και τις σκηνές δράσης, μια κατηγορία μόνος του που έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στην κινηματογραφική ιστορία.

Από τις αρχές των 80’s μέχρι και τα τέλη των 90’s είχε μεγάλη επιρροή στον συγκεκριμένο τομέα, είτε αυτό λεγόταν B Movie, ή απλά μια ταινία όπου ξεχώριζε ανάμεσα στους All Stars του συγκεκριμένου είδους (βλ. Expendables).

Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα σου φρεσκάρει τη μνήμη:

 

 

Πίσω από τον Texas Ranger κρύβεται μια αθώα ψυχή

Στον κόσμο της υποκριτικής συνηθίζεται αρκετό κόσμο που θαυμάσαμε μπροστά στην οθόνη να καταλήξαμε να τον απομυθοποιούμε, μαθαίνοντας «αταξίες» και πεπραγμένα που δεν εμπνέουν κανένα σεβασμό. Ιδίως μάλιστα για τους σκληρούς του Hollywood τα παραδείγματα είναι πολλά και αν αναλογιστούμε τη σκληράδα και την τρέλα τους για βία, τότε δεν πρέπει να μας προκαλούν αίσθηση οι κακές γλώσσες για τους Mickey Rourke ή τον Steven Seagal, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η «μπάλα» πρέπει να πάρει και τους υπόλοιπους.

Ο Chuck Norris άλλωστε το αποδεικνύει περίτρανα στο γάμο του με την Gena O’ Kelly για χάρη της οποίας έβαλε την καριέρα του στον πάγο. Όχι για λόγους «παντόφλας» αλλά λόγω αγάπης.Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1997 και από το 1998 πέρασαν βέρες, παραμένοντας μαζί μέχρι σήμερα, κάνοντας μάλιστα δυο παιδιά.  

 

 

Κάθε γάμος έχει τις δυσκολίες του από τις οποίες είτε βγαίνεις πιο δυνατός και προχωράς, είτε χωρίζεις και ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Στην περίπτωση του ζεύγους Norris, ο κοινός τους βίος ήρθε άνω κάτω, αλλά έδωσε έξτρα αγάπη στο ανδρόγυνο, κυρίως όμως έδειξε στον κόσμο μια πτυχή του Chuck την οποία λίγοι γνώριζαν. Εκείνη του καλού και συμπονετικού συζύγου.

Η Gena λοιπόν διεγνώσθη το 2013 με μία ασθένεια η οποία της προκλήθηκε λόγω γαδολήνιου (ενός σπάνιου μετάλλου που σχηματίζει οξείδια στον υγρό αέρα αλλά η τοξικότητά του δεν έχει ερευνηθεί λεπτομερώς μέχρι σήμερα) και έκτοτε η ζωή της άλλαξε για πάντα. Για πέντε μήνες ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, νιώθοντας ότι υπάρχει οξύ κάτω από το δέρμα, καίγοντάς τη καθημερινά σε αυξανόμενο βαθμό.

Μοναδική παρηγοριά της;

«Ο Chuck είναι δίπλα μου συνεχώς. Κοιμόταν μαζί μου στον καναπέ για να νιώθω άνετα και δεν το κούνησε στιγμή. Η δύναμή του μου έδωσε ενέργεια για να αποφασίσω ότι θέλω να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου» είναι τα λόγια της Gena O’ Kelly για τον «σκληρό» με τη γλυκιά καρδιά σύζυγό της, ο οποίος άφησε την καριέρα του για να σταθεί στο πλευρό της και να βοηθήσει στο να ξεκινήσουν έρευνες που αφορούν το γαδολήνιο και τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

«Τι να την κάνω την καριέρα μου άμα τη χάσω; Όλη μου η προσοχή είναι στην Gena και το πώς θα την κρατήσω ζωντανή» είπε ο Chuck της καρδιάς μας στη νέα μάχη την οποία κλίθηκε να κερδίσει. Μια κατάσταση που δεν γνωρίζει καθόλου αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο για να χαμογελάει τελευταίος.

Αυτή τη φορά δεν θα δεχτεί να χάσει, όπως άφησε να εννοηθεί ότι συνέβη στη μάχη του με τον Bruce Lee. Σε αυτή τη μάχη δεν υπάρχουν οι λόγοι της ταινίας, αλλά η έννοια της αγάπης. Και τέτοιες μάχες άμα θες να τις κερδίσεις πραγματικά, συνήθως τα καταφέρνεις. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved