O Jonah Hill έκανε τους millennials να ξαναγελάσουν

Ένας ηθοποιός που έχει ακόμη να δώσει πολλά.

Ο Jonah Hill, πλήρως Jonah Hill Feldstein, (γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1983, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και κωμικός που έγινε γνωστός για τον ανθρωπισμό του μέσα από χαρακτήρες αστείους αλλά που αργότερα αποδείχθηκε εξίσου ικανός σε σοβαρούς ρόλους.

 

 

 

Σίγουρα έχεις δει κάποια ταινία του και σίγουρα τον γνωρίζεις, έστω και σαν πρόσωπο. Είναι ο άνθρωπος που έκανε μία ολόκληρη γενιά ανδρών (και όχι μόνο) να επαναπροσδιορίσουν το γέλιο και την μοντέρνα κωμωδία.

 

 
 

Η παιδική του ηλικία

Ο Jonah Hill μεγάλωσε σε μια γειτονιά της ανώτερης μεσαίας τάξης του Λος Άντζελες. Η μητέρα του ήταν σχεδιάστρια κοστουμιών και ο πατέρας του ήταν λογιστής για το συγκρότημα Guns N' Roses. Η μικρότερη αδερφή του, Beanie Feldstein, έγινε επίσης γνωστή ηθοποιός. Ως παιδί, διασκέδαζε τον εαυτό του γράφοντας σενάρια που πίστευε ότι θα ήταν κατάλληλα για την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons.

 

 
 

Οι πρώτοι του σημαντικοί ρόλοι

Ο Jonah Hill είχε έναν μικρό ρόλο στο The 40-Year-Old Virgin (2005) του Judd Apatow, την πρώτη από πολλές επιτυχημένες κωμωδίες με τον σκηνοθέτη. Το 2007 είχε έναν μικρό ρόλο στο Knocked Up πριν εμφανιστεί στην πρώτη βασική ταινία του, το Superbad, στην οποία ο ίδιος και ο συμπρωταγωνιστής Michael Cera έπαιξαν μη δημοφιλείς μαθητές γυμνασίου που ελπίζουν να έχουν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία πριν την αποφοίτηση.

Ο Hill συνέχισε να παίζει σε πολλές κωμωδίες, όπως το Forgetting Sarah Marshall (2008) και το Funny People (2009), όπως επίσης μαζί με τον Russell Brand στο Get Him to the Greek (2010).

 

 
 

Οι ταινίες που τον έκαναν ακόμη πιο γνωστό στον κόσμο

Ο Hill έπαιξε τον πρώτο του σοβαρό ρόλο στο Moneyball (2011), βασισμένο σε ένα βιβλίο του Michael Lewis. Στο αθλητικό δράμα αυτό έπαιξε έναν σοβαρό στατιστικολόγο του μπέιζμπολ που συμβουλεύει τον μάνατζερ του Oakland Athletics, Billy Beane (Brad Pitt) για το πώς να φτιάξει μια καλή ομάδα με περιορισμένο προϋπολογισμό και, για τη μαγευτική του ερμηνεία, ο Hill προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

 

 

Ο Hill κέρδισε έπαινο για την τρομερή του ερμηνεία ενός ανίκανου μυστικού αστυνομικού στην ταινία παρωδίας της δεκαετίας του 1980 21 Jump Street (2012), στην οποία πρωταγωνιστούσε επίσης ο Channing Tatum, και στο sequel, 22 Jump Street (2014).

 

 
 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εμφανίστηκε επίσης στο Django Unchained (2012) του Quentin Tarantino. Το 2013 ο Hill έπαιξε μια υπερβολική εκδοχή του εαυτού του στην κωμωδία τρόμου This Is the End, για την αποκάλυψη, και απεικόνισε τον εθισμένο στα ναρκωτικά κολλητό του πρωταγωνιστή (Leonardo DiCaprio) στη σκοτεινή κωμωδία του Martin Scorsese The Wolf of Wall Street, για την οποία κέρδισε μια δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Οι ρόλοι του δεν είναι μόνο κωμικοί

Ο Hill αργότερα έπαιξε έναν δημοσιογράφο που παίρνει συνέντευξη από έναν μαζικό δολοφόνο (James Franco) στο True Story (2015) και κέρδισε βραβείο για την ερμηνεία του ενός αδίστακτου έμπορου όπλων στο War Dogs (2016). Η ερμηνεία του ως χαρισματικού χορηγού του αλκοολικού τετραπληγικού σκιτσογράφου John Callahan (Joaquin Phoenix) στο Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018) του Gus Van Sant, είναι επίσης αναγνωρισμένη.

 

 
 

Ο Jonah Hill εκτός από ηθοποιός είναι και fashion icon της γενιάς του

Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να μιλήσει αυτή τη φορά:

«Πάντα ενδιαφερόμουν για το προσωπικό στυλ και τη μόδα, αλλά ήμουν πάντα πιο παχύς από το φυσιολογικό. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι υπέρβαρος να ντυθείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο, επειδή τα ρούχα δεν είναι φτιαγμένα με σκοπό να προσδώσουν στυλ στα άτομα που είναι υπέρβαρα. Νομίζω λοιπόν ότι προκάλεσα έκπληξη σε πολλούς ανθρώπους».

Κι όμως ο Jonah Hill πλέον μπορεί να φοράει ό,τι θέλει μιας και έχει εκπαιδευτεί από τους ρόλους του στους οποίους μπορεί με πολύ άνεση να χάνει και να κερδίζει αρκετά κιλά. Σίγουρα είναι ένας ηθοποιός που μπορεί να παίξει ό,τι ρόλο κι αν επιθυμήσει. Κι εμείς τον ευχαριστούμε που μας έχει δώσει τόσες και τόσες ώρες απόλαυσης. Ελπίζουμε ο τελευταίος του ρόλος σαν Jerry Garcia  να μας κάνει και πάλι χαρούμενους. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved