Μπορεί ο Henry Cavill να σώσει τις gaming τηλεοπτικές σειρές;

O τρόπος που αντιμετωπίζει ρόλους όπως ο Geralt of Rivia, δείχνει γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος.

Tελικώς και η δεύτερη σεζόν του Witcher, δεν απογοήτευσε -κάθε άλλο μάλιστα- και οφείλουμε να κάνουμε τον παρακάτω απολογισμό. Ο Henry Cavill τα κατάφερε και πάλι μια χαρά. Πέρα από τις λιγοστές ατέλειες που είχε η πρώτη σεζόν σχετικά με το στόρι ή τους χαρακτήρες ή αυτό το flashback που πρέπει να μπέρδεψε και τους ίδιους τους δημιουργούς, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την δική του υποκριτική. Ο Henry Cavill ήταν ένας εξαιρετικός Geralt of Rivia. Γιατί; Γιατί εκτός του ότι είναι επαγγελματίας, είναι και gamer. Ό,τι δηλαδή χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο.

 

 

Η άνοδος του τηλεοπτικού gaming

Ο καθένας από εμάς έχει στο μυαλό του τουλάχιστον μία ταινία από μεταφορά video game, που παραγωγή, σκηνοθέτες και ηθοποιοί τα έκαναν πραγματικά μαντάρα. Από το Street Fighter των 90s μέχρι το Max Payne με τον Mark Wahlberg και τις ταινίες Resident Evil με την Mila Jovovic. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Είναι άλλο το ότι πέρασες καλά βλέποντας τις -αν πέρασες- και είναι διαφορετικό ότι τόσο οι ηθοποιοί όσο και το σενάριο, τίμησαν το στόρι. Αυτό είναι μία άλλη ιστορία και τις περισσότερες φορές απογοητευόμαστε. Γιατί; Γιατί μέχρι τώρα οι μεταφορές των video games στη μεγάλη οθόνη είχαν ως στόχο να προσθέσουν άλλο ένα κερασάκι στα έσοδα. Όμως το marketing της σύγχρονης εποχής και τα νεότερα μυαλά αυτού, που καταλαβαίνουν την ανάγκη των θεατών να εναρμονιστεί αυτό που βλέπουν με αυτό που έχουν παίξει στην κονσόλα ή τον υπολογιστή, κάνει τα πράγματα πιο σοβαρά. Για δικό μας καλό, αυτό σιγά-σιγά δείχνει να λειτουργεί. Το γεγονός ότι υπάρχουν σειρές που ασχολούνται με το gaming και όχι ταινίες, δίνει το περιθώριο να υπάρξουν κριτικές και να διορθωθούν λάθη. Μόνο και μόνο από αυτό, στην περίπτωση του Witcher, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δούμε μία ακόμη καλύτερη σεζόν.

 

 

Η γενιά του Henry Cavill

Ορίστε ένα εξαιρετικό παράδειγμα, ενός ηθοποιού που δεν τον ενδιαφέρει να δείχνει μόνο το πρησμένο του σώμα στο Man of Steel. Ο Cavill μεγάλωσε ως ‘‘nerd’’. Διαβάζοντας κόμιξ και παίζοντας παιχνίδια. Γνώριζε την σειρά Witcher, μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει τα βιβλία και παρέδωσε ένα χαρακτήρα αρκετά πιστό σε ό,τι είδαμε στο παιχνίδι. Όλο αυτό, συμβαδίζει με το γεγονός ότι ένας τύπος σαν τον Cavill, έχει και ο ίδιος στο νου του πως αυτό που θα δει ο κόσμος, πρέπει να του θυμίζει το video game. Ο ίδιος είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή μία πολύ καλή είδηση. Ότι ενδιαφέρεται να παίξει τον Commander Shepard στην τηλεοπτική σειρά Mass Effect που ετοιμάζει το Amazon. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός δήλωσε.

 

«Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα εκτελεστεί. Ο κόσμος των διασκευών έχει δύο όψεις. Όταν μου αρέσει το προϊόν, προτιμώ η διασκευή του να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αλλαγμένη από το αρχικό, οπότε εξαρτάται σίγουρα από αυτό. Νομίζω κιόλας πως βρήκε τηλεοπτική στέγη, σωστά; Εάν βρήκε τότε θα ήθελα πολύ να το συζητήσω».

 

Αυτή είναι η δήλωση ένας επαγγελματία, αλλά πάνω από όλα ενός gamer. Ο Cavill, μετά από όσα έχει δείξει στο Witcher, έχει πείσει το κοινό του πως όποιον gaming ρόλο και αν αναλάβει, θα τον τιμήσει στο έπακρο. Το μέλλον αυτών των παραγωγών, δεν είναι μόνο να αφιερώσουν budget για να δημιουργήσουν τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει αρχικά video games, αλλά να φέρουν στο πλατό ανθρώπους που -αν δεν παίζουν- είναι διατεθειμένοι να παίξουν για να μπουν στο πνεύμα της ιστορίας. Ωστόσο οι gamers ηθοποιοί, θα τα καταφέρνουν πάντα καλύτερα.

 

 

Και ο Shepard;

Μετά την ανακοίνωση του Cavill ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει στο Mass Effect όπως και στο Warhammer, η πρώτη σκέψη είναι αν θα του επιτρέψει το πρόγραμμά του να ασχοληθεί με δύο gaming ρόλους. Άλλωστε ακόμη και ο Shepard, όπως και ο Geralt, είναι διθυραμβικός ήρωας για την gaming κοινότητα όπου μόνο και μόνο αν φέρεις στο μυαλό σου τη τριλογία, η σειρά έχει πολλά να δώσει αν γίνουν σωστά βήματα. Ο Cavill ωστόσο όχι μόνο είναι φαν της σειράς παιχνιδιών της Bioware, αλλά σχολίασε μεταξύ άλλων πως το μόνο που δεν πρόλαβε να παίξει ήταν το Andromeda. Μόνο καλά έχουμε να δούμε από αυτόν τον ηθοποιό, όπου και αν επιλέξουν να τον πάρουν.

Όσο πιο σοβαρές αρχίζουν να γίνονται οι παραγωγές, τόσο περισσότερο θα αρχίζουν να προσελκύουν και ηθοποιούς που έχουν το κάτι παραπάνω να δώσουν. Και αυτό θέλουμε να είναι το μέλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved