Associated Press Μερικές λέξεις σεβασμού και εκτίμησης για τον άντρα που λέγεται Keanu Reeves

Και γιατί όλοι μας οφείλουμε να του μοιάσουμε.

Γεια σου Keanu

Το πιο πιθανό είναι πως ποτέ σου δεν θα καταφέρεις να το διαβάσεις αυτό γιατί δεν ξέρεις ελληνικά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει και δεν πρέπει ποτέ να εμποδίσει έναν άντρα να εκφράσει τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του σε έναν άλλο. Ίσο προς ίσο. Πέρα από τους φωτογραφικές κάμερες του Χόλιγουντ, πέρα από την φήμη και τα χρήματα και τις διασημότητες. Άλλωστε, ξέρω ότι ποτέ σου δεν σε ένοιαξαν όλα αυτά.

Θέλαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή σου στο Matrix Awakens. Αρχικά ο στόχος μας ήταν να σχολιάσουμε το πώς καταφέρνεις να κάνεις τα πάντα τόσο καλά, με τόσο όρεξη και τόσο κέφι. Έχουμε ακούσει ότι ασχολείσαι μόνο με τα projects που σε ενδιαφέρουν πραγματικά και ίσως μάλλον να είναι και αυτός ο λόγος που τα καταφέρνεις με ό,τι και αν αποφασίσεις να καταπιαστείς. Ειδικά στο κομμάτι του gaming, το είδαμε και με την συμμετοχή στο Cyberpunk 2077 που ήσουν ξεκάθαρα το καλύτερο κομμάτι του. Δεν θέλουμε να πούμε για τις ταινίες σου, γιατί έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές για αυτές, καλά και λιγότερο καλά λόγια όπως φανταζόμαστε, όποτε είπαμε να εστιάσουμε στα αληθινά ουσιώδη. Αυτά που σε κάνουν τόσο ξεχωριστό από όλους τους υπόλοιπους.

 

 

Μας αρέσει που όταν βγαίνεις φωτογραφίες με τις γυναίκες δεν τις ακουμπάς από σεβασμό. Μας αρέσει που είσαι απλός, που δεν σε ενδιαφέρει αν υπάρχουν paparazzi δίπλα σου και που αδιαφορείς για το αν θα σχολιάσουν την φόρμα γυμναστικής ή το κοστούμι που αποφάσισες να φορέσεις. Μας αρέσει που δε κουβαλάς μπράβους μαζί σου και που κινείσαι καθημερινά μέσα στα ταξί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, μας αρέσει πως δεν θεωρείς τον εαυτό σου κάτι διαφορετικό. Αντί να θεωρείς πώς είσαι διαφορετικός, κοιτάς να κάνεις την διαφορά με τις πράξεις σου εκεί έξω. Έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά σε φιλανθρωπίες και συνεχίζεις να το κάνεις. Ο κόσμος σε αγαπάει, όχι επειδή ξέρει πως θα του δώσεις λεφτά, αλλά βλέπει την ειλικρίνεια και το ενδιαφέρον σου. Όλοι έχουν να το λένε. Από ηθοποιούς που έχουν δουλέψει μαζί σου, μέχρι απλοί άγνωστοι που τους στήριξες όταν σε χρειάστηκαν. Αν αυτό δεν είναι θάρρος, τότε τι είναι;

Πολύ περισσότερο όμως, από όλα τα παραπάνω, σε θαυμάζουμε για το σθένος σου. Για όλες εκείνες τις αναποδιές που σου έτυχαν στη ζωή σου και δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα σου. Που δεν χρησιμοποίησες κανένα από τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή σου -και ξέρουμε πως είναι πολλά- για να δικαιολογήσεις πράξεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Δεν ξέσπασες ποτέ σε μία γυναίκα, σε έναν άγνωστο στο πλατό των γυρισμάτων σου ή στους φίλους σου. Προσπάθησες να μείνεις αληθινός και ψύχραιμος, σε καταστάσεις που η ψυχραιμία είναι ένα δύσκολο εγχείρημα.

 

 

Μάθαμε ωστόσο να θαυμάζουμε αυτούς τους άντρες που κάνουν την διαφορά. Που χαμογελούν απέναντι στον πόνο χωρίς να τον φοβούνται, που ακόμα και όταν έπεσαν σηκώθηκαν μόνοι τους και που δεν άφησαν τις δυστυχίες της ζωής τους να καθορίσουν το ποιοι είναι οι ίδιοι. Μακάρι όσοι άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από δυστυχίες στη ζωή τους, να έχουν το ίδιο κουράγιο και το ίδιο σκεπτικό, ώστε να μην χάσουν τον εαυτό τους μέσα στο τέρας της κατάθλιψης.

Συνέχισε να είσαι ο άντρας που πρέπει όλοι να γίνουν. Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved