Assosiated Press Κάθε στιγμή του Zlatan Ibrahimovic είναι πηγή έμπνευσης

Με όσα κάνει δυσκολεύεσαι ακόμα να συνειδητοποιήσεις ότι είναι 42 ετών ο παικταράς της Milan. Τα λεγόμενά του βέβαια αποτελούν πάντα φιλοσοφίες.

«Πρέπει να είσαι “χτιστός”, στεγνός, όπως το νερό»: Ένα μότο που ενδεχομένως να μην είναι δικό του, σίγουρα όμως ο Zlatan Ibrahimovic το έχει ενστερνιστεί απόλυτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο Ντόριαν Γκρέι του ποδοσφαίρου, ο τύπος που όταν έπαθε κορονοϊό δήλωσε «ο κορονοϊός σήμερα έπαθε Zlatan, όχι εγώ κορονοϊό» και έχει δώσει τροφή για άπειρες στιγμές χαβαλέ με τις ατάκες του και αλλά κυρίως θαυμασμού με όσα κάνει στο γήπεδο, είναι στα 42 του χρόνια ακόμα εδώ και κάνει σε όλους πλάκα.

 

 

Ο Zlatan δεν είναι μια απλή περίπτωση παίκτη, είναι ένα είδωλο. Ένας τύπος που κάνει συνεχώς τη ζωή μας να αποκτάει νόημα, ακόμα και σε μέρες που η βαρεμάρα ξεπερνάει κάθε όριο. Ωστόσο το να τον βλέπεις να κάνει αυτά που κάνει, στην ηλικία μάλιστα που βρίσκεται, μας δίνει καθημερινά σπουδαία μαθήματα για τη ζωή και το ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Σημασία έχει πώς αισθάνεσαι.

Και ο Zlatan Ibrahimovic αισθάνεται νεούδι και ενδεχομένως η απόσυρση φαίνεται ότι θα αργήσει. Τι άλλο όμως μας έχει διδάξει ο Σουηδός μέσα από τα βιώματα και τις σπουδαίες ατάκες του, που τον έχουν θεοποιήσει στα μάτια των περισσότερων.

Υπάρχουν και οι ατάκες του παρακάτω άλμπουμ, αλλά κυρίως 3 είναι τα μαθήματα ζωής που μας δίνει καθημερινά.

 

 

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου

Άλλοι στη θέση του θα είχαν αφήσει ήδη την ενεργό δράση για πάνω από μια 4ετία, θα κάθονταν στον καναπέ τους, θα είχαν πάρει τα κιλά τους και απλά θα έβγαιναν να κάνουν κάποια δήλωση-κράχτη προκειμένου να παραμείνουν στην επικαιρότητα. Ίσως αυτό να κάνει και ο Zlatan αλλά ενδεχομένως όταν πατήσει τα 50 του, όπου πλέον θα έχει αρχίσει να αποσύρεται από κάποια ομάδα της χώρας του.

Μπορεί ο Zlatan να θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να διαφέρει από τους υπόλοιπους, ωστόσο ο ίδιος είναι που συνεχώς θυμίζει σε όλους ποιο είναι το μονοπάτι του, ασχέτως εάν το δημιούργησε μόνος του. Υπήρχε κανείς που πίστευε ότι έχει θέση στη Milan μετά τα «τελευταία ένσημα» στο MLS; Μόνο ο Zlatan. Και η απόδειξη φαίνεται κάθε Σαββατοκύριακο με τη φανέλα των «ροσονέρι».

 

 

Καλή η επιβεβαίωση, όμως δεν τη χρειάζεσαι

Δεν έχει σημασία αν τον θεωρείς μέσα στους κορυφαίους του κόσμου ή ότι άξιζε να συμπληρώνει την το δίδυμο Messi-Ronaldo κάθε χρόνο για τη Χρυσή Μπάλα. Όλα για τον Zlatan αρχίζουν και τελειώνουν με μία και μόνο ατάκα του: «Δεν χρειάζομαι ένα τρόπαιο για να παραδεχτώ ότι είμαι ο κορυφαίος».

Είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν, αλλά στην ουσία δεν σε νοιάζει αν πιστεύεις στον εαυτό σου και σε αυτά που κάνεις. Μην επιβαρύνεσαι με έξτρα άγχος αν αποτυγχάνεις, αλλά να είσαι βέβαιος ότι με πίστη στον εαυτό σου θα καταφέρεις τα πάντα. Μια μέρα όλοι θα καταλάβουν αυτό που πιστεύεις, φτάνει να το πιστεύεις πραγματικά και εσύ ο ίδιος.

 

 

Μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες

Μόνο έτσι θα θυμάσαι πάντα ποιος είσαι και τι έχεις καταφέρει. Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι με το να θυμάσαι και να τιμάς τις ρίζες σου, ταυτόχρονα καταφέρνεις να νιώσεις καλύτερα και να εκτιμήσεις την σημερινή σου κατάσταση. Δεν έχει σημασία μόνο ποιος είσαι πλέον, πόσο πλούσιος κατέληξες ή τι συνεχίζεις να πετυχαίνεις, αλλά να θυμάσαι την αφετηρία σου, το να κοιτάς τον εαυτό σου πριν από δέκα χρόνια και να χαμογελάς. Όπως επίσης και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές του ξεκινήματός σου.

 

 

H παιδική ηλικία του Zlatan ήταν μια καθημερινή Οδύσσεια. Από τη βίαιη μητέρα του που τον χτυπούσε, στον μέθυσο πατέρα του που δεν είχε ποτέ φαγητό στο σπίτι. Σήμερα κοιτάζει το χρόνο πίσω, βλέποντας πόσο μειονεκτικά ένιωθε απέναντι στα άλλα παιδιά και έβαλε στόχο μια μέρα να δείξει σε όλους ότι είναι κάτι το μοναδικό.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, πέρα από τις στιγμές τρέλας, ο Zlatan Ibrahimovic είναι ένας άντρας από τον οποίο όλοι έχουμε να μάθουμε κάτι.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved