Clark Gable: Μια ζωή γεμάτη ερωτικές περιπέτειες

Ο «Βασιλιάς του Hollywood» δεν θα έκανε ποτέ όνομα μονάχα από τις ερμηνείες του.

Ακόμα και αν ζούσε σήμερα, ενδεχομένως να ήταν από εκείνους που θα ξεχώριζαν τόσο σε επίπεδο δουλειάς, όσο σε σταριλίκι και (προφανώς) στο όμορφο φύλο. Toν Clark Gable σαν τον αντικρίζεις στην οθόνη, βλέπεις ουσιαστικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ήθελες να παρακολουθείς σε ένα πολλά βαρύ αρσενικό. Έναν άνθρωπο με σιγουριά για τον εαυτό του, στιλ που δεν συγκρίνεται και ένα στόμφο που αναγκάζει τους πάντες να τον παραδέχονται.

 

 

Αυτός είναι ο «Βασιλιάς του Hollywood», ο Rhett Butler του «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Εκείνος που «αναστάτωνε» θηλυκά όπου τα συναντούσε, με μονάχα μία να τον κάνει να τρέχει. Το όνομά της ήταν Carole Lombard και δεν είχε καμία σχέση με όλες τις υπόλοιπες με τις οποίες ασχολιόταν. Τελικώς θα παντρεύονταν το 1939 αλλά η μοίρα θα του τη στερούσε, καθώς το αεροπλάνο που τη μετέφερε για τα γυρίσματα της ταινίας της «Somewhere Ill Find You» με τη Lana Turner, θα εκτροχιαζόταν και εκείνος θα έμενε χήρος.

 

Η ζωή πριν και μετά την Carole

Για τον Gable η ζωή δεν σταμάτησε προφανώς μετά το χαμό της αγαπημένης του, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν εμφανίστηκε ο ίδιος που ήταν. Ακόμα και αν παντρεύτηκε ξανά και απέκτησε και ένα γιο, ο έρωτάς του με την Carole Lombard είναι ίσως ο μοναδικός που ξεχωρίζει στη ζωή του, μέσα μάλιστα από άπειρες κατακτήσεις που προστέθηκαν σε έναν μύθο που σήμερα μοιάζει απλησίαστος και ζηλευτός.

Άλλωστε ο κόσμος για τον Clark Gable ήταν βασισμένος στις γυναίκες, ειδικά εκείνες τις οποίες χρειαζόταν για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι παραπάνω. Διότι μέχρι να φτάσει στο σημείο να βγαίνει με τις πιο ξακουστές γυναίκες του Hollywood είχε κάνει θραύση στις μεγαλύτερές του. Το απόλυτο ζιγκολό.

 

 

Όταν όμως πλέον είχε αποκτήσει φήμη, έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα στο Hollywood -πριν ακόμα υποδυθεί τον Rhett Butler- ο Gable άρχισε να τα μπλέκει διαδοχικά με τις πιο ξακουστές γυναίκες που αποτελούσαν όνειρα όλων των ανδρών.

 

Οι ιστορίες γεννούν «βασιλείς»

«Νόμιζα ότι με περνούσε ηλεκτρικό ρεύμα όταν τον αντίκρισα για πρώτη φορά. Αν δεν με κρατούσε, θα είχα βρεθεί στο πάτωμα» έχει πει η Joan Crawford για την πρώτη της γνωριμία με τον Gable, η οποία εξελίχθηκε σε μια περιστασιακή μεν, αλλά θυελλώδη και παθιασμένη σχέση κάθε φορά που βρίσκονταν.

 

 

Με τη Loretta Young γνωρίστηκε στην ταινία του 1935 «The Call of the Wild» και εννιά μήνες αργότερα έλεγε σε όλους ότι ήταν πολύ άρρωστη αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις. Τελικώς είχε μείνει έγκυος και το 1966 αποκάλυψε στην κόρη της ότι δεν μπορεί να γνωρίσει τον αληθινό πατέρα της, καθώς πέθανε το 1960. Τη χρονιά δηλαδή που ο Clark Gable πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Με την Grace Kelly γνωρίστηκαν το 1953 στην ταινία «Mogambo» με την λαμπερή ηθοποιό να ξετρελαίνεται στην όψη του και να του ζητάει απεγνωσμένα να την παντρευτεί. Εκείνος ήταν πλέον 52 ετών και η Kelly μόλις 24, αλλά δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτόν. Λέγεται ότι για να τις δείξει ότι δεν υπάρχει μέλλον, έβγαλε τα ψεύτικα δόντια του, τα έριξε μέσα σε ένα ποτήρι και τις τα κουνούσε με μανία προκειμένου να το καταλάβει.

 

 

Αναμφίβολα για να αναλύσουμε το ρεπερτόριο και τις ιστορίες του Clark Gable χρειαζόμαστε πολλές ζωές για να το καταφέρουμε, για όλους εμάς ωστόσο θα είναι κάτι διαφορετικό, σαν ιδανικό. Ένας μύθος ο οποίος δεν χτίστηκε σε μία μέρα (και με πολλές δυσκολίες) αλλά στο τέλος θα τον θυμόμαστε για αυτό το αμίμητο στιλ και τον τρόπο να προκαλεί ηλεκτρισμό στο όμορφο φύλο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved