Ακούσαμε ότι θα βρίσκεται στο «Spider-Man: No Way Home», τον είδαμε στο teaser της She-Hulk, ακούστηκε κάτι για reboot. Τι θέλουμε όμως;

Είναι ίσως ό,τι πιο dark έχει βγάλει ποτέ η Marvel μαζί με τον Punisher. O Daredevil δεν είναι ένας ήρωας της σειράς που τώρα τον γνωρίζει ο κόσμος, ο τύπος έχει δημιουργήσει παράδοση, έχει φανατικούς θαυμαστές και παρότι η ταινία του 2003 λίγο έλειψε να μας χαλάσει τα πάντα (αδύναμος Ben Affleck στον πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και ο Kingpin του Michael Clark Duncan) δοξάζουμε την πιο hot Jennifer Garner που έχουμε δει ποτέ ως Elektra η οποία μας έδωσε ένα σημαντικό λόγο να κοιτάζουμε επίμονα την οθόνη.

 

 

Μετά από χρόνια λοιπόν στη Marvel κατάλαβαν το λάθος τους και μέσα σε τρεις  σεζόν (και άλλη μία crossover στο Defenders) μας έδωσε τον Matt Murdock που πραγματικά αξίζαμε μέσω του ανεπανάληπτου Charlie Cox.  Toυ τυφλού δικηγόρου που από τη μέρα που έχασε την όρασή του, είδε τις υπόλοιπες αισθήσεις του να αυξάνονται σε υπερφυσικό βαθμό, κάτι που σε συνδυασμό με τη δολοφονία του πατέρα του τον σημάδεψαν σε τέτοιο βαθμό που να μετατραπεί σε άτρωτο πολεμιστή της νύχτας και προστάτη του Hell’s Kitchen στη Νέα Υόρκη.

 

 

Αναμφίβολα ο Devil of Hell’s Kitchen ήταν ο πιο δυνατός κρίκος από την τετράδα των Defenders που απολαύσαμε στο Netflix και αν δεν υπήρχε ο Punisher του Jon Bernthal δεν θα υπήρχε άλλος όμοιός του στη μικρή οθόνη. Ωστόσο μετά και την τρίτη (μέτρια η αλήθεια είναι) σεζόν, όπου γνωρίσαμε τη νέμεσής του, Benjamin Poindexter και ετοιμαζόμασταν για την εκτόξευσή του την επόμενη σεζόν ως Bullseye, η Marvel αποφάσισε να σταματήσει κάθε παραγωγή σούπερ ηρώων. Προς απογοήτευση άπειρων φαν η ιστορία του Daredevil έμεινε ημιτελής σε σημείο που δημιουργήθηκαν ειδικά group στο ίντερνετ που ζητούσαν επίμονα την επιστροφή του. Μάταια όμως.

 

 

Ο Daredevil έχει αύριο. Αλλά τι;

Δεν γνωρίζουμε αν οι προσευχές εκατομμυρίων φαν εισακούστηκαν ή απλά ο Daredevil του Charlie Cox ήταν στο πλάνο να επανεμφανιστεί στη ζωή μας, το θέμα είναι ότι οι φήμες που ακούγαμε εδώ και χρόνια για εισαγωγή του στο MCU μόνο αβάσιμες δεν είναι. Μάλιστα, παρά τα δικαιώματα τα οποία είχε το Netflix, ο Matt Murdock θα επανεμφανιστεί στο MCU το οποίο ανήκει στη Disney (και στη streaming υπηρεσία του Disney+) και ο κόσμος αδημονεί για το μεγάλο ντεμπούτο του.

Φήμες λένε ότι απεικονίζεται στο τρέιλερ του «Spider-Man: No Way Home» που έσπασε τα ταμεία και ετοιμάζεται να φέρει τούμπα τα πάντα (βλ. Venom, X-Men και Blade στο MCU) ωστόσο ο Cox έτρεξε να τα μπαλώσει ότι δεν παίζει στην ταινία, αν και δεν τον πιστέψαμε. Ύστερα ακούστηκαν φήμες ότι θα λάβει δικό του reboot μέσω της νέας σειράς «Echo», ενός θηλυκού χαρακτήρα που θα εμφανιστεί στη σειρά «Hawkeye», ωστόσο ο ενθουσιασμός ξεχείλισε μόλις τον είδαμε στο teaser της She-Hulk.

 

 

Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι ξημερώνει το «αύριο» για τους φαν της Marvel και του Daredevil ο οποίος εξελίσσεται από το πουθενά σε ήρωα με τεράστια ζήτηση, ειδικά από τη στιγμή που εδώ και καιρό αναζητούμε τον επόμενο Iron Man, Captain America ή Thor που θα «διοικήσει» τους Avengers. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σύντομα ο Charlie Cox θα ξαναφορέσει το σακάκι του δικηγόρου και τη στολή του Διαβόλου του Hell’s Kitchen ακόμα και αν θα είναι λίγο διαφορετική από αυτή που τον συνηθίσαμε. Το να λάβει reboot μοιάζει δύσκολο και αλήθεια είναι ότι θα κουράσει, ωστόσο ενδέχεται στη Marvel να ακολουθήσουν την ίδια συνταγή που έκαναν και με τον «Incredible Hulk» ή τον Spider-Man, όταν αντί να ξεκινήσουν από την αρχή την ιστορία, στηρίχθηκαν στις παλιότερες ταινίες με τους Eric Bana και Tobey Maguire-Andrew Garfield αντίστοιχα, συνεχίζοντας απλώς τις ιστορίες τους.

 

 

Όπως και να έχει, ακόμα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πού θα πρωτοεμφανιστεί ο Daredevil (ελπίζουμε στο Spider-Man που βγαίνει στις 30 Δεκεμβρίου) όπως και το αν μαζί του θα βρίσκονται οι συμπρωταγωνιστές του. Μπορεί για χαρακτήρες τύπου Karen Paige (Deborah Ann Woll) και Foggy Nelson (Elden Henson) να μην έχουμε την απαίτηση να εμφανιστούν στο MCU, ωστόσο για τον Wilson Fisk/Kingpin του Vincent D’ Onofrio θα δημιουργούσαμε δικό μας group διαμαρτυρίας για να εμφανιστούν πακέτο.

Εκτός και αν μας τον φυλάνε για κοινή σύγκρουση με τον Spider-Man. Υπομονή.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved