5 πολιτικοί που θα έστελναν την τηλεθέαση των ελληνικών ριάλιτι στα ύψη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άνοιξε τον πολιτικό δρόμο με τη Φάρμα και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να ονειρευόμαστε.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που τσιμπιέσαι γιατί δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια, όπως εκείνη τη φορά που ο ψεύτης φίλος σου είπε ότι είναι νύχτα και εσύ κοίταξες έξω από το παράθυρο μπας και είναι μέρα. Κάτι τέτοιο συνέβη και χτες, ωστόσο όλα λύθηκαν με ένα μόνο κλικ. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάνει το μεγάλο «μπαμ» και ανοίγει τον πολιτικό δρόμο στα ριάλιτι παιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν έχει σημασία που δεν είναι στο «The Bachelor» ή στο «GNTM», αλλά ότι είναι πραγματικότητα όσο και αν δεν το πιστεύεις.

Το παιχνίδι που θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι «Η Φάρμα» και μια Ελλάδα ολόκληρη παρακολουθεί εκστασιασμένη:

 

 

Δεν ξέρουμε πραγματικά αν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι η μοναδική εξαίρεση ή ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το celebrity σταριλίκι στους πολιτικούς ηγέτες, το θέμα είναι ότι η παρουσία του και μόνο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και αρκετός κόσμος αδημονεί για το ντεμπούτο του μέσα στη στάνη, την ώρα που θα προσπαθεί να εκθρονίσει σε δημοτικότητα τον Στράτο Τζώρτζογλου.

 

 

Πώς θα ήταν όμως η ριάλιτι σκηνή αν είχε περισσότερους πολιτικούς; Ποια θα ήταν αυτά τα ριάλιτι που θα θέλαμε να δούμε ηγέτες του χτες και του σήμερα που απολαμβάναμε σε «κοκορομαχίες» στη Βουλή και τα παράθυρα εκπομπών, να ανταγωνίζονται για την ψήφο του κοινού ή της ασυλίας, με έπαθλο άλλη μια βδομάδα μέσα στο παιχνίδι;

Αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί, 5 όμως θα έκαναν πραγματικά τη διαφορά.

*Το άρθρο είναι χιουμοριστικό και δεν έχει καμία πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

 

1. Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο «The Bachelor»

Αν ισχύει ότι δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα, τότε το «The Bachelor» μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα μετά την κακή παρένθεση και τον Αλέξη Παππά στο προσκήνιο, με ένα νέο άντρα-τρόπαιο. Με τη διαφορά ωστόσο ότι ο Bachelor no.3 δεν θα αποτελεί πόλο έλξης, αλλά θα προσπαθεί εκείνος να ρίξει τις γυναίκες που τον περιτριγυρίζουν. Να κάθεται αυτός στο τέρμα και οι υποψήφιες να εκτελούν με μίσος πέναλτι πάνω του. Να τους προσφέρει τριαντάφυλλο και να κάνει το σταυρό του μη και του το φέρουν καπέλο μαζί με το βάζο με το νερό. Ένα «The Bachelor» με λίγα λόγια, με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

 

 

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τον άλλοτε Υπουργό Παιδείας ως κεντρικό πρόσωπο, δεν υπάρχουν νικητές, όλοι και όλες είναι ηττημένοι. Από τις διαγωνιζόμενες που θα πρέπει να ειπωστούν την αυτοταπείνωση για ένα ραντεβού μαζί του, στους καμεραμάν που θα πρέπει να απαθανατίσουν αυτές τις στιγμές, σε όλους εμάς που θα πρέπει να το δούμε. Το καλό είναι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε καθώς ούτε θα καταφέρει να αναδειχθεί ο μεγάλος ηττημένος του ριάλιτι, παρά το γεγονός ότι τόσο καιρό έπαιζε μόνος του.

 

2. Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Survivor

Σε αντίθεση με τον Λοβέρδο, ο Πέτρος Τσατσόπουλος θα έκανε μεγάλο κραχ στο «The Bachelor» αλλά όπως και ο Αλέξης Παππάς από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Από κάπου πρέπει να βάλει την καριέρα του σταρ ξανά σε τροχιά και τι καλύτερο από το μοναδικό φαινόμενο της ελληνικής τηλεόρασης, το Survivor. Δεν χρειάζεται να περάσει από οντισιόν για να τον πάρουν, και μόνο η ατάκα «έχω πάει με τη μισή Αθήνα» αρκεί να ταξιδέψει στον Άγιο Δομίνικο ως νέος Γιάννης Σπαλιάρας.

Αλλά εδώ που τα λέμε, τι πιάνει ο Σπαλιάρας μπροστά του; Με μόλις 4000 γυναίκες στο ενεργητικό του -σε σύγκριση με τη μισή Αθήνα του Τσατσόπουλου δεν πάει πουθενά- δεν θα είναι ο νέος Σπαλιάρας, αλλά ο Σπαλιάρας ήταν ο «Παλιός Τατσόπουλος» του Survivor. 

 

 

Ο Πέτρος Τσατσόπουλος δεν είναι κάνας τυχαίος στον τομέα, δεν είναι κλαρινογαμπρός, αλλά ένας λόγιος. Ένας άνθρωπος των γραμμάτων με στόμφο που ξέρει πώς να φέρεται σωστά στο όμορφο φύλο. Ένας τύπος για τον οποίο ολόκληρη η τηλεοπτική Ελλάδα θα στήνει ειδικές εκπομπές για το αν τελικά κατέληξε με κάποια συμπαίκτρια (ή και αντίπαλη) πίσω από κάμερες και θάμνους προκειμένου να επιβεβαιώσει το μύθο του. Στόχος του είναι ξεκάθαρα να «πάει» με το μισό Survivor και η ελληνική τηλεόραση υπερηφανεύεται που έφερε πίσω τον Καζανόβα της πολιτικής σκηνής. Είτε κερδίσει, είτε αποχωρήσει, η θέση του στο «The Bachelor» μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι κλειδωμένη.

 

3. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον «Υποψήφιο»

Αν δεν το θυμάσαι δεν θα σε παρεξηγήσουμε. Μπορεί στις ΗΠΑ ως «The Apprentice» να είχε μεγάλη απήχηση, στην Ελλάδα όμως δεν ήμασταν έτοιμοι ακόμα για τον επόμενο μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία ή αλλιώς τον «Υποψήφιο». Και μόνο ότι ο παρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος είχε ομολογήσει ότι «έκανα τη μεγαλύτερη αποτυχία που έγινε ποτέ» τα λέει όλα. Ένα βαρετό και δίχως νόημα ριάλιτι. Θα μπορούσε όμως να το σώσει κάποιος φανταχτερός νέος, ή έστω ένας influencer των ημερών; Δύσκολο. Τι θα λέγατε όμως για κάποιον πιο βαρετό; Υπάρχει μια ελπίδα. Τι καλύτερο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

 

Ο άλλοτε Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, αναμφίβολα αν ήταν έπαιρνε μέρος στον «Υποψήφιο» όχι μόνο θα άλλαζε προς το καλύτερο τη δικιά του σταδιοδρομία, θα έκανε τον ίδιο τον κόσμο να δει το συγκεκριμένο ριάλιτι με άλλο μάτι καθώς θα αποτελούσε τον πιο εύκολο τρόπο να αποκοιμηθεί από τη βαρεμάρα του. Δεν είναι δα ότι θα μας θάμπωνε με τον τρόπο που θα μας έλεγε τις ιδέες του -παίζει και ο ίδιος ο Κωστόπουλος να αποκοιμόταν- ωστόσο είναι βέβαιο πως θα πετούσε την κατάλληλη ατάκα για εμάς που θα μας έπαιρνε ο ύπνος ότι αποτελούν «μια φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο στα 25 πόδια» και θα θαμπωνόμασταν από το καλά κρυμμένο και ευφάνταστο χιούμορ του. Ακόμα και αν τελικά αποδεικνυόταν ότι απλώς αντέγραφε τη σειρά «Black Adder».

   

4. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κριτική επιτροπή του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»

«Τιιι μας δείξατε;», «Τιιιι χορέψατε;», «Τιιι τραγουδήσατε;» ή προφανώς «Τιιι είπατε;» ακούγεται από τα χείλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το απόλυτι και παγερό βλέμμα της απλώνεται πάνω στον διαγωνιζόμενο που πλέον δεν ξέρει τι κάνει και πού πατάει. Ξέρει μόνο ότι δεν έχει ελπίδες να συνεχίασει στην επόμενη φάση. Ταυτόχρονα μια ολόκληρη αίθουσα χειροκροτεί την πραγματική σταρ της εκπομπής. Ένα ολόκληρο πλήθος παραληρεί. Κανείς δεν έχει έρθει για τα ταλέντα επί σκηνής, ούτε καν για το Γρηγόρη Αρναούτογλου που κάθεται στο ίδιο τραπέζι. Στην εκπομπή υπάρχει μια αντι-σταρ, η δύσκολη της κριτικής επιτροπής για την οποία όμως όλοι νιώθουμε περήφανοι.

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έμεινε πολύ λίγο στα υψηλά στρώματα της πολιτικής σκηνής και το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται εκείνη αλλά και όλοι εμείς για να την ξαναυποδεχτούμε στη ζωή μας. Ένα δικό της «Χ» ακυρώνει τα «ΝΑΙ» της υπόλοιπης τριάδας. Ένα δικό της «ΝΑΙ» απλά θα βγάλει και το επόμενο μεγάλο ταλέντο της Ελλάδος. Αν δεν δει ταλέντο η Ζωή, τότε ταλέντο δεν υπάρχει. 

 

5. Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Show Sexy

Και μόνο που το όνομά του γράφεται με ένα -ν- είναι από μόνο του ξεχωριστό. Βαράει στο μάτι. Είναι σέξι και ας μην μπορεί κανείς ορθογράφος να το αντέξει. Θα θέλαμε πολύ να τον δούμε ως mentalist υποψήφιο στον Uri Geller, αλλά το «Don’t do it Gianis» ακούγεται πολύ αδύναμο, μπροστά σε ένα show (ένα σέξι show) με παρουσιαστή τον Κώστα Σόμερ και κριτή τον Ηλία Ψινάκη. Κάν’ το εικόνα.

«Γιάνη μου, χρυσέ μου, ποιο είναι το πιο σέξι πράγμα πάνω σου;» ρωτάει ο Ηλίας με χοντροκομμένη φωνή και το πραγματικό show ξεκινά από εκεί και έπειτα αναλαμβάνει ο Βαρουφάκης. Ποιος ξέρει τι θα εμφανίσει ο Γιάναρος κάτω από το δυναμικό look, τις αστείρευτες οικονομικές και πολιτικές γνώσεις έχοντας παράλληλα το περιφρονητικό αλά Ντάισεμπλουμ βλέμμα στην κάμερα, καθώς ετοιμαζόταν να τινάξει από πάνω του το Burberry κασκόλ;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved