Ο πιο μισητός ρόλος του David Schwimmer έδειξε και την αξία του

Θυμηθήκαμε το Band of Brothers και όλους τους λόγους που δεν έμεινε ως «o Ross από τα Φιλαράκια».

Ξέρουμε πως για μια μεγάλη μερίδα κόσμου, ο David Schwimmer θα είναι για πάντα ο Ross από τα Φιλαράκια. Ακόμη και αν φτάσει στο σημείο να πάρει Όσκαρ με κάποια πιο ψαγμένη ή εναλλακτική ταινία, ο κόσμος θα τον θυμάται ως εκείνον τον καθηγητή Παλαιοντολογίας με τις κορυφαίες ατάκες και τις ακόμη πιο επικές αντιδράσεις. Για πολλούς ηθοποιούς κάτι τέτοιο θεωρείται κατάρα, αλλά ο Schwimmer δεν έδειξε να επηρεάζεται από αυτό. Ακόμη και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό.

O Ross που δεν ήθελε τους Friends

Για την ιστορία, ο Schwimmer που εκείνη την περίοδο έπαιζε στο θέατρο με το The Master and Margarita, δεν είχε καμία όρεξη να μπλέξει με την τηλεόραση, αφού ήδη είχε κλείσει να παίξει στο Βασιλιά Ληρ στο Broadway και μετρούσε τρεις ακόμη Σαιξπηρικές παραστάσεις. Οι σεναριογράφοι που ήταν φανς του Schwimmer είχαν μόνο τον δικό του ρόλο στο μυαλό τους και μάλιστα τον είχαν γράψει μόνο για εκείνον, χωρίς να έχουν καν σκεφτεί πιθανό αντικαταστάτη. Κάπως έτσι, το σενάριο κέρδισε τον Schwimmer, του κόλλησε την ταμπέλα του Ross και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Διάβασε πώς πήρε τον ρόλο στα Φιλαράκια.

Όταν ο κακός γίνεται καλύτερος

Από το πέρας της σειράς και μετά, ο David Schwimmer αποφάσισε να κάνει πολύ συγκεκριμένες εμφανίσεις. Όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό Empire μερικά χρόνια πριν, τα κέρδη του από το Friends του έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθεί με όσα πραγματικά θέλει και όσα πιστεύει πως αξίζουν. Είναι ο λόγος που απέφυγε τα μεγάλα μπλοκμπάστερ και ανέλαβε μόνο τους ρόλους που θεώρησε πρόκληση. Ένας από αυτούς, ήταν και του λοχαγού Herbert Sobel στο Band of Brothers των Steven Spielberg και Tom Hanks. Ίσως χρειαστείς μερικά λεπτά για να εμπεδώσεις πως ο Ross είχε μετατραπεί σε έναν σαδιστή και κομπλεξικό λοχαγό του Πέμπτου Λόχου -που έφτασαν μέχρι την κρυψώνα του Χίτλερ- αλλά η μεταμόρφωση του Schwimmer σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για τον λοχαγό Sobel είναι τόσο πιστή που θα τον μισήσεις. Σου θυμίζει εύκολα κάποιον από τους καραβανάδες που γνώρισες στο στρατό και που ευχόσουν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί. Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα.

 

 H πρόκληση

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να δείξω πως δεν μπορώ να κάνω κωμωδία. Ένα πολεμικό δράμα ήταν μία καλή αρχή και πόσο μάλλον όταν έχει ένα τέτοιο καστ και τέτοια παραγωγή» είχε σχολιάσει τότε ο Schwimmer. Το γνωρίζουμε άλλωστε ότι οι πραγματικά μεγάλοι ηθοποιοί, είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν κόντρα ρόλους και που δεν φοβούνται να τσαλακώσουν την ήδη πετυχημένη συνταγή της επιτυχίας τους. Τόσο στο Band of Brothers όσο και σε άλλες πετυχημένες σειρές -όπως το The People vs O.J. Simpson- ο Schwimmer έδειξε την κλάση του σαν ηθοποιός και την ικανότητα να μπορεί να αναλαμβάνει ρόλους που στο σύμπαν των Friends θα φαινόταν αδύνατον.  Το έκανε όμως και μάλιστα με επιτυχία. Και είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις εξαιρετικούς ηθοποιούς που δεν βάλτωσαν χάρη σε μία επιτυχία και έκαναν το κάτι παραπάνω. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved