Πώς ένας τύπος εκτός παρέας έγινε αγαπημένη φιγούρα στα «Φιλαράκια».

Ενδεχομένως ούτε μετά τη σημερινή «μαύρη» μέρα που έμαθες ότι ο James Michael Tyler δεν είναι πλέον μαζί μας, να μην θυμάσαι το κανονικό του όνομα, πολύ απλά διότι εκείνο του Gunther από «Τα Φιλαράκια» είναι σχεδόν ένα με την προσωπικότητά του. Μια περσόνα θα λέγαμε που ποτέ δεν ανήκε στην παρέα των έξι, που περισσότερο τον λυπόσουν παρά τον θαύμαζες, ωστόσο κατά γενική ομολογία ήταν ένας χαρακτήρας-σταθμός για την αγαπημένη σειρά.

Κάθε φορά που βλέπεις barista και ειδικά ξανθό, είναι βέβαιο ότι οι συνάδελφοί του τον αποκαλούν Gunther, πόσο δε μάλλον αν αυτός έχει ερωτευτεί την όμορφη συνάδελφό του, η οποία όμως δεν έχει σκοπό να τον δει ποτέ ερωτικά. Γενικότερα ο ρόλος της ξανθής καρικατούρας έγινε ένα με τον James Michael Tyler, ο οποίος έδινε ξεχωριστό χρώμα (όχι μόνο ξανθό) σε κάθε επεισόδιο που παρακολουθούσαμε επί 10 συναπτά χρόνια αλλά και στις επαναλήψεις.

 

 

Στο reunion μας έπιασε η ψυχή μας

Είτε σου άρεσε το «Friends Reunion», είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο στόχευσε στη νοσταλγία, γυρίζοντας το χρόνο πίσω στην εποχή που «Τα Φιλαράκια» μεγαλουργούσαν, ενώ μας έδειξε πώς είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς σήμερα μετά από τόσα χρόνια.

Και αν για τη βασική παρέα, αλλά και για άλλους side actors (π.χ. Tom Selleck) είδαμε πως βαστάνε καλά, όταν η κάμερα πήγε στον James Michael Tyler, η καρδούλα μας φτερούγησε. Ο χαιρετισμός του μέσα από την οθόνη ήταν από μόνος του μια κατάσταση που δήλωνε ότι κάτι συμβαίνει και δεν βρίσκεται εκεί μαζί με όλους τους άλλους, όταν δε βγήκε προς τα έξω ο λόγος της εξ αποστάσεως παρουσίας του, η στενοχώρια ήταν πραγματικά μεγάλη. Όταν ανακοινώθηκε ότι παλεύει με τον καρκίνο βουρκώσαμε, σαν να ήταν ένας άνθρωπος δικός μας.

 

 

Αν ένιωθες τα υπόλοιπα Φιλαράκια σαν οικογένεια, τότε ο Gunther ήταν δικαιωματικά ο μακρινός και συμπαθητικός ξάδερφος. Αυτός που παρόλο που δεν θα ταίριαζες ποτέ για κολλητός, σίγουρα δεν θα είχες πρόβλημα να κάθεσαι μαζί του στα πάρτι, να συζητάτε για τη ζωή σας, να γελάτε και να αισθάνεσαι θετική ενέργεια σε κάθε σας κουβέντα.

 

Λίγα λόγια για τον James Michael Tyler

Αναμφίβολα η καριέρα του έχει στιγματιστεί από τον συγκεκριμένο ρόλο και το γεγονός ότι αμέσως μετά την εξάδα των Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross και Chandler είναι ο side χαρακτήρας που εμφανίζεται περισσότερο από όλους, αποδεικνύει ότι η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμβληματική.

Για όποιον πάντως θα ήθελε να μάθει κάτι παραπάνω για τον James Michael Tyler, καλό είναι να γνωρίζει ότι η ζωή του ήταν δύσκολη από μικρή ηλικία, καθώς από τα 12 του χρόνια έχασε και τους δυο γονείς του, με τη μεγάλη του αδερφή να αναλαμβάνει χρέη κηδεμόνα.

 

 

Η αγάπη του για την υποκριτική ξύπνησε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Anderson University όπου πήρε πτυχίο ως γεωλόγος, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τη θεατρική ομάδα η οποία λεγόταν The Clemson Players. Το 1988 μετακόμισε στο Los Angeles και έγινε βοηθός παραγωγής στην ταινία Fat Man and Little Boy, μετά όμως από λίγα χρόνια βρήκε την Ιθάκη του στο σετ του sitcom, «Τα Φιλαράκια», όπου και συμμετείχε για συνολιγκά 148 επεισόδια τη δεκαετία 1994-2003.

Αν πάντως θες να τον δεις και κάπου αλλού εκτός από τα Φιλαράκια, μπορείς να δεις τη σειρά «Episodes» που έδωσε στον Matt Le’ Blanc τη μοναδική του Χρυσή Σφαίρα, όπου εμφανίζεται για ένα επεισόδιο παίζοντας τον εαυτό του και υποδύεται τον προπονητή ομάδας hockey.

 

 

Με ένα μεγάλο δάκρυ σήμερα τον αποχαιρετούμε, καθώς ήταν μια φιγούρα που δεν την ξεχνάμε εύκολα. Ένα χαρακτήρας που πάντα σου έδινε θετική αύρα, γνωρίζοντας πως κάθε φορά που εμφανιζόταν στη σκηνή, ετοιμαζόσουν να γελάσεις. Ήταν μόλις 59 ετών.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved