O Kieran Culkin έχει ξεπεράσει τα μεγαλεία του αδερφού του

Η οικογένεια Culkin έχει ξεκάθαρο σταρ που διαπρέπει στο τηλεοπτικό Succession. Το όνομά του όμως δεν είναι Macaulay.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος ξεκίνησε τη σειρά «Succession» για αρκετή ώρα προσπαθούσε να καταλάβει αν μπροστά στα μάτια του έβλεπε έναν καλοφτιαγμένο Kevin McCallister από τα «Home Alone», ή μια καλύτερη απομίμηση του Tobey Maguire. Τελικώς ο χαρακτήρας-έριδα της σειράς του ΗΒΟ, είναι ένας Culkin, όχι όμως ο Macaulay αλλά ο μικρότερος αδερφός του Kieran.

Το πιο αστείο είναι ότι όσο και αν ξύσεις το κεφάλι σου, τον έχεις δει σε δύο ταινίες «Home Alone». Tότε που ο άλλοτε boy wonder αδερφός του φάνταζε ως ο επόμενος μεγάλος σταρ του Hollywood και με το όνομα Kevin McCallister αντί για λαγούς, δημιουργούσε παγίδες για τους κλέφτες, αναγκάζοντας κοτζάμ Joe Pesci να μετατραπεί σε κωμική φιγούρα από τον αιματηρό μαφιόζο των 90’s. Ο μικρότερος αδερφός του από την άλλη, Kieran είχε αναλάβει έναν μικρό ρόλο στην οικογένεια McCallister, αλλά τον άσημο και κατουρλή ξάδερφο, Fuller.

 

 

Η επιτυχία των Home Alone ήταν τεράστια, το ίδιο και η συνέχεια για τον Macaulay (Richie Rich,  The Good Son) ωστόσο κάπου στην πορεία χάθηκε και μετά από χρόνια τον είδαμε ταλαιπωρημένο από τις καταχρήσεις, σε βίντεο-παρωδίες και σε ταινίες που δεν έχριζαν μεγάλης προσοχής. Μπορεί η οικογένεια Culkin να είδε το ανατέλλον αστέρι της να υστερεί σε λάμψη, χαίρεται όμως που πλέον ένα άλλο μέλος της διαπρέπει πραγματικά.

Και αυτός ο κάποιος είναι ο ξάδερφος Fuller, ή αλλιώς ο Kieran Culkin. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας ρόλος πραγματικά ιδιαίτερος και ίσως ανάλογος του ιδιαίτερου προσώπου και αλλοπρόσαλλης ματιάς του. Αυτό δηλαδή που είναι ο Roman Roy στο «Succession».

 

 

Τι είναι το Succession;

Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για μια σειρά-έπος που μας σύστησε πριν από χρόνια το ΗΒΟ, αποτυπώνοντας το πόσο εύκολα γκρεμίζονται οι ισορροπίες σε μια οικογένεια όταν στο τραπέζι πέφτει το χαρτί της κληρονομιάς, ειδικά της ηγεσίας μιας εταιρίας-κολοσσού.

Όταν λοιπόν ο ηλικιωμένος και ταυτόχρονα ιδιαίτερος επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου ΜΜΕ Waystar Royco, Logan Roy (Brian Cox) αρχίζει να έχει επιπλοκές με την υγεία του, κοιτάζει την οικογενειακή φαρέτρα σκεπτόμενος ποιος διάδοχος θα ήταν καταλληλότερος να αναλάβει την ηγεσία της εταιρίας. Πρώτη επιλογή φαίνεται να είναι ο Kendall Roy (Jeremy Strong) μεγαλύτερος γιος από τον δεύτερο γάμο του και τμηματικός πρόεδρος της Waystar ωστόσο ο Logan διστάζει να του δώσει τα ηνία και τότε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ορμάνε σαν τα κοράκια για τα σκήπτρα και ένα ενδοοικογενειακό ντέρμπι για το «succession» της Waystar Royco ξεκινάει.

 

 

Ωστόσο και οι άλλες επιλογές δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Logan. Η μοναδική κόρη του, Siobhan «Shiv» Roy (Sarah Snook) επιδιώκει καριέρα στην πολιτική όμως δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προοπτική, ωστόσο ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί ο σύζυγός της, Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen) ο οποίος θα ήθελε πολύ να μπει στον κύκλο της οικογένειας, χωρίς ωστόσο να έχει την έγκριση κανενός. Υπάρχει ακόμα το μοναδικό παιδί του Logan από τον πρώτο του γάμο, ο Connor που ακολουθεί ανεξάρτητη ζωή στο Μεξικό αλλά και ο ιδιαίτερος Roman Roy, νεότερος αδερφός του Kendall.

 

Τι πετυχαίνει ο Roman του Kieran Culkin;

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Roman επιβεβαιώνει από την πρώτη στιγμή ότι έχει εμφανιστεί σε αυτή τη σειρά για να σε κάνει να μπερδευτείς. Να τον λατρέψεις και να τον μισήσεις. Είναι λάτρης της καλής ζωής και της καλοπέρασης, δεν κρύβεται όμως πίσω από το δάχτυλό του και πάντα θα πει τη γνώμη του, έτσι ακριβώς όπως του ήρθε αυτή στο μυαλό. Δίχως περιστροφές και κατά κύριο λόγο, βωμολοχίες.

 

 

Κάθε ατάκα, κάθε ματιά ή δράση του σε κάνει να αμφιταλαντεύεσαι για το αν αυτός ο τύπος αξίζει τη διαδοχή ή όχι, κυρίως όμως αν κερδίζει τη συμπάθεια ή την οργή σου. Μοιάζει λαμπρός και ταυτόχρονα αυτοκαταστροφικός, του αρέσει η άνεση της ζωής του, δεν θέλει όμως ταυτόχρονα τον αδερφό του Kendall να πάρει τα ηνία χωρίς να του βγει το λάδι.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Roman κουβαλάει ένα μεγάλο πλήγμα από το παρελθόν, ένα κενό από την πατρική φιγούρα και την άσχημη μεταχείριση που είχε, σε τέτοιο βαθμό που κάθε του βήμα είναι μια προσπάθεια να αποδείξει στον πατέρα του ότι αξίζει προσοχής, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα λάβει το χρίσμα της διαδοχής.

 

 

Μπορεί να μην είναι ο πιο συμπαθητικός χαρακτήρας -σε μια σειρά ούτως ή άλλως γεμάτη από αντιπαθητικούς και «γλειώδεις» τύπους- η οικογένεια Roy είναι σαν τη ρουλέτα και ο Roman σαν την μπίλια. Δεν ξέρεις ποτέ που θα κάτσει και τι θα κάνει. Δεν τον νοιάζει αν τον συμπαθούν παρά μόνο να τον παίρνουν στα σοβαρά. Στο πρόσωπό του καθρεπτίζεται το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που δεν του έδωσαν καθόλου προσοχή στα νιάτα του και έμαθε να επιβιώνει βγάζοντας κακία και απωθημένα. Πίσω από αυτό όμως και στα πληγωμένα μάτια του χαρακτήρα, ο Kieran Culkin σε απορροφά με την ερμηνεία του, σε εκνευρίζει και αυτό είναι η μεγάλη του μαγκιά.

Το μεγαλύτερο επίτευγμά του από όλα; Το ότι ουδεμία στιγμή δεν τον συγκρίνεις, ούτε καν θυμάσαι τον διάσημο αδερφό του. Ή μάλλον αυτόν που κάποτε ήθελε να λέγεται πιο διάσημος της οικογένειας, μέχρις ότου να έρθει το Succession και να αλλάξει η ιεραρχία. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved