Όταν οι διάσημοι καταλήγουν στα δικαστήρια με τα στούντιο παραγωγής

Η υπόθεση της Scarlett Johansson τελείωσε, αλλά δεν είναι η μόνη που έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη. Οι παρακάτω έψαξαν και βρήκαν δικαίωση στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Υπάρχουν πάντα ιστορίες πίσω από τις κάμερες που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με βαριές κουβέντες ανάμεσα σε πρωταγωνιστές, με διαφωνίες μεταξύ σεναριογράφων και σκηνοθετών ή αποχωρήσεις τελευταίας στιγμής. Η τελευταία δικαστική διαμάχη της Scarlett Johansson που επιλύθηκε πριν λίγες ημέρες, αποδεικνύει πως αν είσαι επαγγελματίας μπορείς να έχεις όλη την καλή διάθεση για συνεργασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πατήσεις πόδι αν νομίζεις ότι σε αδικούν. Ή ακόμη και όταν δεν σε αδικούν.

Ρίξε μία ματιά στις δικαστικές κινηματογραφικές διαμάχες που ξεκίνησαν ηθοποιοί ενάντια των στούντιο.

 

Scarlett Johansson

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία με την Black Widow πέρασε διά πυρός και σιδηρού. Στην αρχή η ταινία ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2020, αλλά εξαιτίας της πανδημίας προβλήθηκε φέτος τον Ιούλιο. Όμως το πρόβλημα με την Disney και την Scarlett, ξεκίνησε όταν οι πρώτοι αποφάσισαν να κυκλοφορήσει η ταινία στο Disney+ με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιπτώσεις στο Box Office. Στην αγωγή της, η Scarlett ζήτησε 50 εκατομμύρια δολάρια και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό πριν λίγες μέρες.

 

Gerard Butler

Όταν κυκλοφόρησε το Olympus Has Fallen, ήταν πολλοί εκείνοι που γέλασαν με την απόφαση του Gerard Butler να συμμετάσχει. Εκείνος ωστόσο αντιμετώπισε πολύ σοβαρότερα προβλήματα όταν η ταινία πήγε εκπληκτικά στο Box Office, μιας και η Millenium Films και η Nu Image που ήταν υπεύθυνες για την παραγωγή και την διανομή, χρωστούσαν στον ηθοποιό περίπου 11 εκατομμύρια. Ο Butler ανέφερε μάλιστα και παραβίαση συμβολαίου, απάτη και άλλες ενέργειες που ακολούθησε το στούντιο ώστε να καθυστερήσει την πληρωμή του. Για το στόρι, η ταινία απέφερε 170 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Mel Gibson

Υπάρχει καλός λόγος που δεν θυμάσαι το Professor and the Madman του 2017 με τον Mel Gibson. Γιατί δεν βλεπόταν. Ωστόσο ο ηθοποιός είχε θέματα εξαρχής με την παραγωγή που για εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων, δεν έκανε προκαθορισμένα γυρίσματα σε προσυμφωνηθέντες περιοχές, με αποτέλεσμα ο Gibson να καταφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει -μέχρι συμβιβασμού- να μην προβληθεί η ταινία ούτε καν σε εν δυνάμει χορηγούς. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν, αλλά τώρα ξέρεις γιατί αυτή η ταινία δεν ήταν τόσο καλή όσο περιμέναμε. Και εμείς και ο Gibson.

 

James Gandolfini

Πολύ κακή απόφαση του ΗΒΟ να τα βάλει με τον Tony Soprano. Ο ηθοποιός ζήτησε αύξηση του μισθού του ανά επεισόδιο με την επιτυχία της σειράς όταν αυτή βρισκόταν στο peak της, από 400.000 δολάρια σε 1 εκατομμύριο. Το κανάλι αρνήθηκε, ο ηθοποιός έκανε αγωγή και το HBO, επικαλούμενο ρήτρα συμβολαίου, ανταπάντηση στη μήνυση. Μαντέψτε ποιος κέρδισε και γι’ αυτό έμεινε στη σειρά μέχρι τέλους…

 

Crispin Glover

Τον τελευταίο καιρό τον βλέπουμε να ενσαρκώνει τον Mr. World στο American Gods, αλλά την δεκαετία του ‘90 βρέθηκε στα μαχαίρια με την Amblin Studios, όταν χωρίς την συγκατάθεσή του, χρησιμοποίησαν την προσομοίωση του από πηλό για το Back to the Future 2. Κατέληξαν στα δικαστήρια με τον Glover να κερδίζει 600.000 από τον διακανονισμό.

 

Kevin Costner

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο ρόλος του ως Robin Hood, είναι από εκείνους που χαρακτήρισαν τα 90ς. Ωστόσο η ιστορία πίσω από την πετυχημένη ταινία -όσον αφορά τα κέρδη τουλάχιστον- ήταν λίγο πιο περίεργη. Παρότι ζητούσε τα κέρδη του προτού κινηθεί νομικά, ο Costner αναγκάστηκε να το κάνει το 2012 όταν και κατηγόρησε την Morgan Creek Productions ότι χρησιμοποίησαν τα λεφτά του για την διανομή της ταινίας στο εξωτερικό. Ο Costner ζητούσε το 15% επί των κερδών που ήταν πάντα από 100 εκατομμύρια δολάρια και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό το 2014.

 

Sylvester Stallone

Άλλος ένας ηθοποιός που επικαλέστηκε ότι δεν έχουν πληρωθεί τα ποσοστά του επί των κερδών της ταινίας, είναι ο Sly με το hit του 1993, το Demolition Man. Η Warner Brothers αναφέρει πως δαπανήθηκαν 65 εκατομμύρια για να γυριστεί η ταινία και να περάσει σε μοντάζ, τα οποία ήταν επιπλέον ποσό στο αρχικό μπάτζετ. Επικαλούμενοι το συμβόλαιο αναφέρουν πως ουσιαστικά δεν του χρωστούν τίποτα και κατέληξαν στο δικαστήριο το 2017. Τελικά οι δύο πλευρές θα έβρισκαν εξωδικαστικό συμβιβασμό και ο Sly θα τους έκανε πλουσιότερους με το Creed.

 

 

Elizabeth Taylor

Μπορεί η βασιλική της παρουσία να έχει μείνει αξιομνημόνευτη μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα η συμπεριφορά της 20th Century Fox προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Την αρχή την έκανε η Taylor αναφέροντας ότι δεν πήρε το συμφωνηθέν ποσό αμοιβής της και στη συνέχεια το στούντιο μήνυσε τόσο εκείνη όσο και τον Richard Burton επειδή κατέστρεφαν την δημόσια εικόνα της ταινίας. Τελικά η Taylor θα συμβιβαζόταν με 7 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σήμερα σε 60 εκατομμύρια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved