Ο Ισπανός σταρ αποσύρθηκε και επίσημα από τα γήπεδα, μήπως όμως πρέπει να βάλει μπρος την υποκριτική; Δεν είναι ότι δεν την κατέχει άλλωστε.

Μοιάζει με ψέμα αλλά δυστυχώς είναι μεγάλη αλήθεια ότι ο σπουδαίος Pau Gasol αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του και ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό -ακόμα και για το παγκόσμιο- μπάσκετ έκλεισε με την τελευταία του και συγκινητική του ανακοίνωση.

«Σήμερα είμαι εδώ για να σας πω αυτό που μπορούσατε να προβλέψετε: ότι πρόκειται να αποσυρθώ από το επαγγελματικό μπάσκετ. Είναι μια δύσκολη απόφαση μετά από τόσα χρόνια. Είναι μια στοχαστική απόφαση. Πρέπει να ξέρεις πώς να αλλάξεις ταχύτητα και να ξέρεις πώς να απολαύσετε τον εαυτό σας. Ήθελα να σταματήσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις» ήταν τα λόγια του άλλοτε αστέρα της Εθνικής Ισπανίας και βασικό στήριγμα του Kobe Bryant στους Lakers των 3 σερί τελικών και 2 πρωταθλημάτων ΝΒΑ την τριετία 2007-10.

 

 

Ακόμα και αν στην Ελλάδα δεν μας ήταν τόσο «συμπαθής» καθώς δεν καταφέραμε ποτέ να τον σταματήσουμε όταν φορούσε τη φανέλα της «φούριας ρόχας», ο Gasol κλείνει μια τεράστια καριέρα γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και παγκόσμια αναγνώριση στο μεγαλείο του. Δεν είναι δα υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που έβγαλε ποτέ η Ισπανία.

 

Το Instagram ενός προσγειωμένου αστέρα

Αν σου έχει μείνει η εικόνα του γκρινιάρη ψηλού που αποζητούσε το φάουλ σε κάθε επαφή με τον Garnett στους τελικούς με τους Celtics ή στο Eurobasket του 2007 με την Ελλάδα -ακόμα θυμάμαι τον Τσαρτσαρή να σιχτιρίζει με τις φωνές του - ίσως τον αδικείς, αν σκεφτείς αρχικά το πόσο καλός ήταν σε αυτό που έκανε (μπασκετικά μιλώντας), ενώ ταυτόχρονα σε κάθε του δημόσια εμφάνιση δεν είχε ποτέ τουπέ και διάθεση για σταριλίκι.

 

 

Πάντα σοβαρός και μετρημένος, ο Gasol ήταν κύριος σε ό,τι έκανε, κυρίως όμως πρόσεχε τι έλεγε και κυρίως τι πόσταρε. Μια ματιά στο Instagram του μάλιστα θα σε πείσει ότι δεν πρόκειται για έναν τύπο που η λάμψη του Hollywood και του Los Angeles τον ώθησε να την ψωνίσει και να κυνηγάει την άστατη ζωή, όσο εύκολο και θα του ήταν. Κάθε άλλο μάλιστα.

Και μόνο η διαδικτυακή φωτο-αποθέωση για τα γενέθλια της γυναίκας του, Cat McDonnell είναι ένα στοιχείο που του δίνει παραπάνω πόντους, μαζί και οι πολλές φωτογραφίες του αδικοχαμένου «αδελφού» του, Kobe Bryant. Μια ματιά στο Instagram του θα σε πείσει πως περισσότερο πρόκειται για ένα ταπεινό άλμπουμ γεμάτο θετική ενέργεια, χαμόγελα και θετικά μηνύματα παρά σαν συλλογή φτιαγμένη να μαζεύει like και followers.

 

 

Ήξερες όμως ότι το έχει και στην υποκριτική;

Είναι μεγάλη αλήθεια πως μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ «πουλάνε» στο Hollywood και γενικότερα το χώρο του θεάματος με αρκετούς εξ αυτών να παίρνουν μέρος σε γνωστές παραγωγές, αναδεικνύοντας ένα ταλέντο που ενδεχομένως να μη γνώριζαν ότι είχαν.

Δεν είναι μόνο οι Jordan ή LeBron με τα «Space Jam», ή ο Boban Marjanovic στο «John Wick 3» που έδωσαν ρεσιτάλ μπροστά στις κάμερες, αλλά αρκετοί ακόμα. Ένας εξ αυτών είναι και ο Gasol.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα ερμηνεία σαν του George Muresan στο «My Giant» δύσκολα θα ξαναβγεί, ωστόσο και ο Gasol δεν άφησε την ευκαιρία που του δόθηκε από τη διάσημη αστυνομική σειρά «CSI: Miami» και μάλιστα παρέδωσε ένα σοβαρό ρόλο, έστω για τα λίγα λεπτά τα οποία πρόλαβε να δώσει επί της οθόνης. Αν δεν είχε άλλωστε τους Lakers, είναι βέβαιο ότι θα καθόταν λίγο παραπάνω.

Δεν ξέρουμε αν με την απόσυρσή του θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην υποκριτική, αλλά με βάση τα πρώτα του δείγματα είμαστε σίγουροι ότι το έχει και με το παραπάνω. Κρίμα που δεν είναι μαζί και ο «αδερφός» του -όχι ο Marc-, να τους βλέπαμε παρέα σε κάποια παραγωγή.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved