Το όνομα Safin δεν μας λέει τίποτα. Μήπως όμως κρύβεται από πίσω κάποιος θρυλικός κακός;

Όσο απίθανο και αν ακούγεται η ταινία-φάντασμα της τελευταίας διετίας θα μας χαρίσει επιτέλους, την πρώτη της προβολή. Το «James Bond: No Time To Die», το πολυαναμενόμενο «αντίο» του Daniel Craig στο ρόλο του 007 και φιλμ με άπειρα αναπάντητα ερωτήματα θα μας εξηγήσει επιτέλους την επόμενη μέρα του 007 αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε πλέον από το franchise στο μέλλον.

Μπορεί να μην μάθουμε από τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος James Bond ωστόσο είναι βέβαιο ότι η υπόθεση του «No Time To Die» θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση για τον στυλάτο κατάσκοπο του Ian Fleming, όπου θα τον φέρει σε μια δυσάρεστη θέση με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι και ο Lyutsifer Safin του Rami Malek.

 

 

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση;

Με το τέλος του «SPECTRE» η σχέση του Bond με την MI6 έλαβε μια μικρή παύση καθώς αποφάσισε να αποσυρθεί από το πεδίο της μάχης προκειμένου να αφοσιωθεί στην εκλεκτή της καρδιάς του Madeleine Swann (Léa Seydoux) η οποία ωστόσο αποδεικνύεται ότι έχει κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν της. Κάποια στιγμή αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της θα κλονιστεί, καθώς ένας αόρατος εχθρός ονόματι Lyutsifer Safin την αναζητεί προκειμένου να την εξοντώσει. Με τις ισορροπίες να κρέμονται σε λεπτή κλωστή, ο φίλος του από τη CIA, Felix Leiter (Jeffrey Wright) ζητάει από τον άλλοτε πράκτορα της ΜΙ6 να τον βοηθήσει σε μια φαινομενικά εύκολη αποστολή η οποία όμως κρύβει μια βαθύτατη πλεκτάνη και έναν φιλόδοξο εγκληματία οπλισμένο με αρκετά επικίνδυνη τεχνολογία. Όλα θα αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερο νόημα για τον Bond όταν συνειδητοποιεί ότι αυτός που απειλεί την Madeleine και ο εγκληματίας που ανακάλυψε μέσω του Leiter είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο.  Το μικρόβιο του πράκτορα «ξυπνάει» μέσα του και πλέον δεν έχει χρόνο για χάσιμο, ούτε καν για να πεθάνει όπως υπαγορεύει και ο τίτλος της ταινίας.

 

 

Ποιος όμως είναι αυτός ο Safin;

Το «SPECTRE» μπορεί να απογοήτευσε τους φαν του 007 ιδιαίτερα με την τροπή που αποφάσισαν να του δώσουν στο τέλος, ωστόσο αν έκανε κάτι σωστά η ταινία είναι ότι επανασύστησε την οργάνωση-νέμεση του Bond, κυρίως όμως τον απόλυτο κακό από την εποχή του Sean Connery, του Roger Moore και του George Lazenby. Υπάρχει πιο εμφατικός κακός στην ζωή του 007 από τον Ernst Stavro Blofeld;

 

 

Πριν την προβολή του «SPECTRE» μπορεί να διαβάζαμε δίπλα στο όνομα του Christoph Waltz εκείνο του Franz Oberhauser ωστόσο ελπίζαμε στην πορεία να αποκαλυφθεί ότι πίσω από το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο κρύβεται η ανατριχιαστική περσόνα της κεφαλής της SPECTRE, του τύπου που μάθαμε ως νο.1 της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Πάνω στην τροπή των πραγμάτων της προηγούμενης ταινίας και της διάθεσης της παραγωγής για επιστροφή στο παρελθόν, μάλλον ο Safin δεν είναι ένας απλός κακός που σκέφτηκαν για το «No Time To Die», αλλά ένας villain από τα παλιά που ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί.

 

Ποια είναι η μαντεψιά μας για τον νέο κακό;

Σκοπός κάθε νέας ταινίας ενός franchise είναι να ξεπερνάει την προηγούμενη ή έστω να τη φτάνει σε επίπεδο. Για να μπορέσει λοιπόν το «No Time To Die» να ανταγωνιστεί τον κακό του «SPECTRE» επιβάλλεται να φέρει στην επιφάνεια έναν τύπο από το παρελθόν, γεμάτο ιστορία που να μας προκαλέσει το ίδιο ρίγος που νιώσαμε στην αποκάλυψη του Waltz ως Blofeld. 

 

Διαβάστε εδώ μεγάλα μυστικά από την ταινία που ξεκίνησε το franchise.

Πριν τα τρέιλερ ήμασταν ανάμεσα σε Largo (Thunderbolt) και Dr. No, όταν όμως πήραμε μια ιδέα παραπάνω, καταλλήξαμε ότι ο πρώτος κακός ever στο Bond franchise επιστρέφει. Και μόνο το εμφατικό κιμονό που εμφανίζεται ο Malek, οι κινήσεις, ακόμα και το στυλ μαλλιών υπαγορεύουν ότι η επιστροφή του villain που μας μας σύστησε ο Joseph Wiseman στην πρώτη ταινία του franchise το 1962 είναι έτοιμος να επιστρέψει και σίγουρα είναι μια αγωνία την οποία έχουμε εδώ και δύο χρόνια που περιμένουμε την ταινία.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά με ορισμένες θεωρίες, τα χαρακτηριστικά σιδερένια χέρια που έκαναν γνωστό τον Dr. No δεν εμφανίζονταν μέχρι ενός σημείου σε καμία από τις σκηνές των τρέιλερ, τα οποία συνήθως καλύπτονταν από γάντια. Μέσα στο συγκεκριμένο πρίσμα αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το πρόσωπο του Safin είναι καμμένο από κάποιο ατύχημα, ενδεχομένως τα σιδερένια χέρια να είναι μία από τις διορθώσεις που εντάχθησαν στον νέο Bond Villain.

Αντίστροφη μέτρηση-τέλος λοιπόν για το «No Time To Die», μια ταινία που ούτως ή άλλως κρύβει άπειρες απαντήσεις για το franchise του 007, ποιο θα είναι το μέλλον του πράκτορα, τι ρόλο βαράνε οι γυναικείες παρουσίες Paloma (Ana de Armas) και Nomi (Lashana Lynch)κυρίως όμως ποιος είναι ο εικονικός κακός που περιμένουμε να αποκαλυφθεί. Τυχαίο είναι το «Νο» στην αρχή του τίτλου;

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved