Πώς θα δει μαζί σου τους τελικούς της Α1 χωρίς γκρίνια

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Για τους Ολυμπιακούς είναι η μέρα που θα πάνε ΣΕΦ. Για τους Παναθηναϊκούς είναι η μέρα που περιμένουν το «διπλό». Για τους υπόλοιπους φιλάθλους της χώρας είναι η μέρα που «έχει και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα». Και για τους υπόλοιπους… ανθρώπους της χώρας, τις γυναίκες, είναι απλά Κυριακή. Αυτή είναι και η ξενέρωτη και γειωτική απάντηση που παίρνεις από την κοπέλα σου όταν γεμάτος ενθουσιασμό και με το πρόσωπο ζωγραφισμένο από πάθος ή και… χρωματισμό με βάση τις οπαδικές σου προτιμήσεις τη ρωτάς «μωρό μου τι είναι σήμερα;». Είναι Κυριακή. Μια συνηθισμένη Κυριακή. Ή μάλλον, μία συννεφιασμένη Κυριακή, που τέλη Μαΐου αντί να πάτε για μπάνιο, βρέχει! Ναι, λες και αν δεν έβρεχε ας πούμε, αντί εσύ να προετοιμαστείς για το ματς θα πήγαινες να πλατσουρίσεις στο Σούνιο! Και κάπου εκεί ξυπνά και πάλι μέσα σου η δίψα να την κάνεις συμπαίκτη σου στην τρέλα, να την κάνεις αρρωστάκι σαν εσένα και να δώσεις νόημα στη ζωή της ή τουλάχιστον σε κάτι μέρες σαν τη σημερινή. 

Νιώθεις μία απερίγραπτη δίψα να την «βάλεις στο παιχνίδι», για να μην σε ξενερώνει κάθε φορά που αδυνατεί να καταλάβει πόσο σπουδαία είναι αυτή η μέρα για σένα, αλλά και να την κάνεις κομμάτι της αγάπης σου για την ομάδα! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να συγκρίνεις μπροστά της αυτή σου την αγάπη για την ομάδα με την αγάπη σου γι’ αυτήν! Εκεί το έχασες το παιχνίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού στην καλύτερη να μη σε αφήσει να δεις το ματς, στη χειρότερη να σε αφήσει… για πάντα! Εσύ θες να την κάνεις να μοιραστεί μαζί σου την καψούρα σου, να πανηγυρίζει στις χαρές, να συμπάσχει στις λύπες. Ή έστω, να γίνει το γούρι σου που θα στέκεται πάντα δίπλα σου γιατί είχες παρατηρήσει ότι μία φορά που περνούσε από μπροστά η ομάδα σου έβαλε τρίποντο!
Προς το παρόν, αρκέσου στο να την πείσει να δει μαζί σου το αποψινό παιχνίδι και, αν τα καταφέρεις, όλους τους τελικούς. Σου δίνουμε πέντε τρόπους που μπορεί να σε βοηθήσουν:


Πόνταρε σε παιχνίδι «κονσέρβα»

Ένα πολύ καλό κόλπο, αλλά με… ρίσκο θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα μικρό (όχι και τόσο μικρό), αλλά αθώο ψέμα! Γιατί να μην ξεκινήσεις με ένα παιχνίδι κονσέρβα; Ένα παιχνίδι το οποίο να έχει σπάσει καρδιές, έχει συγκλονίσει και πωρώσει τους πάντες και έχει μείνει στην ιστορία; Ναι, δεν θα είναι το κανονικό, το αληθινό και το σημερινό, αλλά θα είναι μία πολύ καλή πρώτη εντύπωση για να κερδίσεις πόντους, να ξετρελαθεί κι εσύ να της πεις «α ναι; Ας δούμε και το κανονικό τώρα». Βάλ’ της κάποιον από τους περσινούς τελικούς στο ΟΑΚΑ όπου πραγματικά ήταν από τους καλύτερους και πιο δραματικούς, ή αν είσαι Παναθηναϊκός και λογικό να μην θες να ξαναδείς το τέλος, βάλ’ της την τρομερή ανατροπή με το κάρφωμα του Μπατίστα το ’15! Εν πάση περιπτώσει, δώσ’ της μία πολύ καλή πρώτη εικόνα για να καταλάβει τι έχασε και τι θα δει απόψε!

1596698

Δείξτης ωραίους παίκτες

Για πολλές γυναίκες, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα όπου κάτι τύποι τρέχουν πάνω κάτω. Εσύ, μπορείς αυτό να το εξελίξεις, να το πας ένα βήμα μπροστά και να της δώσεις να καταλάβει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα όπου κάτι… ωραίοι τύποι τρέχουν πάνω κάτω! Δείξ’ της μερικούς από δαύτους! Έχω παρατηρήσει ότι έχουν μεγάλη πέραση ο Χάκετ κι ο Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό, ο Παππάς και ο Χαραλαμπόπουλος από τον Παναθηναϊκό, αλλά τα γούστα της κοπέλας σου τα ξέρεις εσύ μεγάλε, όποτε επίλεξε μερικούς και κάν‘ της μία μικρή… εμφανισιακή ανάλυση!

Κάνε επίκληση στο συναίσθημα!

Ένας εναλλακτικός τρόπος, για να μην τρέχεις στο γήπεδο, είναι η επίκληση στο συναίσθημα; Τι εννοώ; «Αγάπη μου θα δεις το ματσάκι μαζί μου; Έλα ρε μωρό μου, για σκέψου πόσο σημαντική είσαι για μένα που σου λέω να το δω μαζί σου και όχι με τα παιδιά. Για φαντάσου τι σημαίνεις για μένα! Και σκέψου κιόλας ότι δεν θα χρειαστεί να φύγω από το σπίτι και να πάω να το δω σε εκείνη την καφετέρια που δουλεύει εκείνη η ωραία σερβιτορούλα». Το τελευταίο μην το πεις γιατί βλέπω να κάνει κι αυτή επίκληση. Στα χαστούκια.

1

Βάλτη στο παιχνίδι!

Αν δεν της δώσεις μια ιδέα από αυτό που πρόκειται να δει, αν δεν της δείξεις κάποια πράγματα, αν δεν τις μάθεις τα βασικά, τότε γιατί ρε μεγάλε να κάτσει και να δει κάτι από το οποίο δεν σκαμπάζει τίποτα; Θα έβλεπες εσύ ένα σπορ που δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στο παιχνίδι; Μπέιζμπολ γιατί δεν βλέπεις δηλαδή; Γι’ αυτό, μερικές ώρες πριν το ματς, καθίστε κάτω, κάντης ένα ιδιαίτερο, πες της μερικά πράγματα, μάθε της μερικούς κανόνες και θα ‘σαι κι εσύ κερδισμένος. Σκέψου πόσες ερωτήσεις θα αποφύγεις την ώρα του αγώνα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved