O drummer των Rolling Stones έθεσε τις βάσεις, πριν αυτές καλά-καλά υπάρξουν.

Ποιος δεν έχει ακούσει έστω κι ένα κομμάτι των Rolling Stones; Ποιος δεν έχει χορέψει ή σιγοτραγουδήσει ή και τα δύο με ένα έπος αυτού του ροκ εντ ρολ μεγαθηρίου;

Κι όμως ο Charlie ήταν ένας ογκόλιθος ήθους. Το να είσαι ο ντράμερ του μεγαλύτερου ροκ εντ ρολ συγκροτήματος δεν είναι κι ότι πιο εύκολο. Το να γλιτώσεις από τόσα και τόσα μέσα σε 5 δεκαετίες καριέρας σημαίνει πως ξέρεις τι σημαίνει ζωή.

 

 
 

Μέλος των Rolling Stones από τον Ιανουάριο του 1963, ο Charlie Watts ήταν με την μπάντα καθ’ όλη την τεράστια καριέρα τους, παίζοντας σε δίσκους που άλλαξαν την εικόνα και την πορεία της μουσικής.

Ο άνθρωπος έχει βάλει ντραμς στα πιο σημαντικά κομμάτια στην ιστορία του ροκ εντ ρολ. Όλοι εμείς έχουμε μάθει τι θα πει ροκ εντ ρολ ρυθμός από τα χέρια του Charlie.

Ως ντράμερ ενός εκ των μεγαλύτερων και πλέον θρυλικών συγκροτημάτων όλων των εποχών ο ήχος του και το παίξιμό του επηρέασαν χιλιάδες, με την κληρονομιά του πρακτικά να περιλαμβάνει όλη τη rock των τελευταίων πενήντα χρόνων.

 

 
 

Από την ημέρα που το κομμάτι We Love You χτύπησε κόκκινα στα charts των αγγλικών τραγουδιών το 1967, η ζωή του Charlie επρόκειτο να αλλάξει μια για πάντα. Στην ουσία ο άνθρωπος είχε δουλειά σταθερή αλλά που και που έπαιζε και λίγο ντραμς. Στην αρχή δεν ήθελε να παρατήσει την πρωινή του δουλειά αλλά μετά την τρομερή επιτυχία των πρώιμων Rolling Stones δεν άντεξε κι ενέδωσε στον πειρασμό της ζωής ενός ροκ εντ ρολ μουσικού.

Αειθαλής και αλύγιστος, παρά τα προβλήματα υγείας και τον καρκίνο του λάρυγγα που αντιμετώπισε στα μέσα της δεκαετίας του ’00, συνέχισε πάντα με την μπάντα του να πηγαίνει προς τον επόμενο δίσκο.

 

 
 

Οι ίδιοι οι Stones στο ντοκιμαντέρ Tip Of The Tongue έλεγαν πως δεν θα ήταν τίποτα σαν μπάντα χωρίς τη «μηχανή», δηλαδή τον ντράμερ τους τον Charlie Watts.

Ο Charlie, πριν από τους Stones, έπαιζε σε πολλές μικρές μπάντες που κάνανε ζωντανές εμφανίσει στο σκληρό Λονδίνο του 1960. Ο απόηχος του πολέμου καλά κρατούσε αλλά τώρα κάτι νέο πήγαινε να γεννηθεί. Το κίνημα των παιδιών των λουλουδιών και όλη εκείνη η εξαίσια μουσική σκηνή που πήρε τα μπλουζ της μαύρης κοινότητας και τα έκανε ροκ εντ ρολ. Ο Charlie ήταν στο κέντρο αυτής της σκηνής παίζοντας σε μπάντες όπως οι John Mayall Bluesbreakers και Alexis Corner band.

O Charlie ήταν ο πρώτος άνθρωπος από την μπάντα των Stones που παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια. Από την αρχή φαινόταν σαν ο πιο μαζεμένος, την ίδια στιγμή όμως κυκλοφορούν τρελές ιστορίες για σκηνές απείρου κάλλους πίσω στο backstage.

 

 
 

O Charlie ήταν από πάντα, μαζί με τον Bill Wyman τον μπασίστα, ο πιο σταθερός και άξιος Stone, δεν μπορούσες να τον εντυπωσιάσεις με τίποτα. Είχαν δει τα μάτια του τόσα και τόσα. Το 2004 διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα αλλά το ξεπέρασε με χημειοθεραπείες. Ο άνθρωπος έχει ζήσει εκατό ζωές πραγματικά.  

Εκτός της μνημειώδους πορείας του με τους Rolling Stones o Charlie Watts είχε επίσης και σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας σημαντικό αριθμό δίσκων υπό το όνομα The Charlie Watts Quintet και παραλλαγές του, ενώ πέρα από τα ντραμς έκανε και γραφιστική δουλειά για τους Rolling Stones.

Εμείς θα θυμόμαστε τον Charlie Watts σαν έναν από του πιο cool ανθρώπους που έβγαλε η ιστορία της μουσικής και σαν έναν δάσκαλο που δεν μας δίδαξε μόνο το ρυθμό αλλά και την συνείδηση ενός ήρεμου και καλού ανθρώπου.

Live On Charlie!

Δες εδώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην καριέρα του:  

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved