Πώς ο ρόλος του Chandler Bing δημιούργησε στον Matthew Perry μια ακόρεστη δίψα για χιούμορ, ακόμα και όταν δεν έπρεπε.

Αλλιώς τους θυμόμασταν, αλλιώς τους περιμέναμε και τελικά εντελώς διαφορετικά τους είδαμε στο «Friends Reunion». Τα Φιλαράκια ήταν δικαίως ένα από τα μεγάλα projects που επέστρεψαν στη σύγχρονη πραγματικότητα -όχι ότι σταμάτησαν ποτέ να είναι- κυρίως με τον τρόπο που επέλεξαν να τους φέρουν ξανά στην επικαιρότητα. Όποιος είδε το Friends Reunion μπορεί να ξενέρωσε που ο μοναδικός που κρατιόταν σε επίπεδα προ 20ετίας ήταν ο David Schwimmer (Ross) την ώρα που ο χρόνος είχε επιτεθεί για τα καλά στους υπόλοιπους, ωστόσο το γενικότερο vibe αυτού του Reunion ήταν αρκετό για να σου δημιουργήσει το απόλυτο συναίσθημα.

 

 

Αυτό της νοσταλγίας και μια υπέροχη αίσθηση για όσα έχεις περάσει μαζί με τα Φιλαράκια, κυρίως όμως με τους δικούς σου φίλους.  

Ο Matt LeBlanc μπορεί να έμοιαζε με τον μακρινό θείο από το χωριό, ωστόσο το χιούμορ και τη θετική ενέργεια την διέθετε, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τον θυμόμασταν στη σειρά, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow και Cortney Cox έμοιαζαν σαν κολλητές που τα λένε μια φορά κανονισμένα το μήνα, ενώ ο David Schwimmer έχοντας αποβάλλει το geek vibe του Ross, ήταν μια ευχάριστη νότα στην παρέα και τις συζητήσεις που ξεκινούσε ο παρουσιαστής του Talk Show, James Corden.

 

 

Μην νομίζεις ότι ξεχάσαμε κάποιον..

Τον Matthew Perry τον αφήσαμε τελευταίο γιατί σήμερα θέλουμε να ασχοληθούμε εκτενώς μαζί του. Όχι μόνο γιατί εξωτερικά δεν θύμιζε τον κύριο-χιούμορ ή αλλιώς Chandler Muriel Bing της σειράς, αλλά γιατί φαινόταν να μην είναι μέλος πλέον της παρέας. Σαν να ήταν μια ταχύτητα κάτω, λες και δεν ταίριαζε στο όλο εγχείρημα όντας λίγο άτολμος και δίχως διάθεση να «ξυπνήσει» μνήμες και νοσταλγία, την ίδια ώρα που και οι υπόλοιποι δεν έδειχναν να χαίρονται και τόσο που τον είδαν ξανά. Μέσα σε όλα η εμφανώς ταλαιπωρημένη του εμφάνιση σε έκανε να μην πιστεύεις αυτό που αντίκριζες μπροστά σου.

 

 

Για έναν αυθεντικό φαν της σειράς «Τα Φιλαράκια» ο Chandler Bing ενδέχεται να είναι και ο βασικός λόγος που τα λάτρεψε, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την εικόνα «μιζέριας» που εμφάνισε στο Reunion. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ήταν ο μόνος από την παρέα των έξι που δημιουργούσε προβλήματα στα γυρίσματα, καθώς μπήκε δύο φορές σε κλινική απεξάρτησης με αποτέλεσμα να φαίνεται ξεκάθαρα από την τρομακτική εναλλαγή στην εμφάνισή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Το κύριο πρόβλημά του; Ο εθισμός στο αλκοόλ και τα βαριά παυσίπονα. Μέχρι σήμερα η δικαιολογία για τον κατήφορό του αποτελεί ένα ατύχημα με τζετ-σκι που είχε το 1997, με τον Perry να βρίσκει καταφύγιο στα εξαιρετικά δυνατά παυσίπονα τα οποία «με έκαναν τόσο καλά, όσο δεν είχα νιώσει ποτέ», όπως έχει δηλώσει μέσα στα χρόνια, αν και η αρχή της καταστροφής είχε ξεκινήσει πριν από αυτό.

 

 

Εθισμός σε έναν κόσμο δίχως χιούμορ

«Γεια σας, είμαι ο Chandler, σκαρφίζομαι αστεία όταν δεν νιώθω άνετα» είναι μια ατάκα που χαρακτήριζε τον πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια και των δέκα κύκλων της σειράς, μια συμπεριφορά όμως που εκτός από τον Chandler περιέγραφε σε μεγάλο βαθμό την ιδιοσυγκρασία και την εσωτερική αλήθεια του Perry.

Κατά τη διάρκεια του «Reunion» ο αιώνιος συγκάτοικος του Joey Tribbiani καταπιάστηκε κάποια στιγμή από το πόσο αγχώδες ήταν να κάνει αστεία στην κάμερα και να μην βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο (αυτούς που κάνουν τα ζωντανά γέλια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων) κάτι απολύτως λογικό για έναν κωμικό. Το συγκεκριμένο παράπονο ωστόσο, έκρυβε έναν εσωτερικό δαίμονα ο οποίος αποτελούσε και τη μεγάλη αιτία που τον έριξε στις εξαρτήσεις. 

«Είμαι από μια οικογένεια που το χιούμορ ήταν καθημερινό φαινόμενο και το να είμαι σε μια ανάλαφρη κατάσταση ήταν πάντα το καταφύγιό μου» έχει ομολογήσει σε παλιότερη συνέντευξή του. Όταν όμως το χιούμορ εξαφανιζόταν ο κόσμος άλλαζε εντελώς όψη μέσα του. Ένιωθε σαν εσωτερική ανάγκη να γεμίζει τα κενά με γέλια και αστεία, σε σημείο ωστόσο που ξεπερνούσε πολλές φορές τα όρια.

 

 

«Όταν βγαίνεις ραντεβού μπορείς να κάνεις ένα-δυο αστεία που θα κάνουν το κορίτσι να σε λατρέψει. Αν όμως το συνεχίσεις δίχως όριο οι πιθανότητες να θέλει να ανοίξει η γη να την καταπιεί είναι πλέον μεγαλύτερες» ήταν τα λόγια που περιέγραφαν το εσωτερικό δράμα που αντιμετώπιζε στις στιγμές αμηχανίας.

Εν τέλει μια ζωή βουτηγμένη στο γέλιο μοιάζει με ιδανικό σενάριο, ειδικά σε ένα κόσμο γεμάτο άγχη και δίχως διαύγεια, ωστόσο όταν δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς το χιούμορ και την επίδρασή του μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Και για τον Perry ήταν το αρκετό για να τον ρίξει στην κατάθλιψη και από εκεί στην ακόρεστη ανάγκη να βρίσκει άλλους τρόπους να δημιουργεί ανάλαφρα συναισθήματα.

 

 

«Γέλως άκαιρος κλαυθμάτων παραίτιος» (σ.σ. Το γέλιο σε ακατάλληλη στιγμή, γίνεται αιτία για κλάματα) που λέει και ο Μένανδρος. Μια ατάκα που ενδεχομένως να μην βρίσκει σύμφωνο τον Chandler Bing, σίγουρα όμως κάνει τον Matthew Perry να μετανιώνει για πολλά πράγματα του παρελθόντος.

«Συνεχίζω να μιλάω μέχρι κάποιος να με σταματήσει» ήταν η ατάκα του σε ένα επεισόδιο. Ποιος να το περίμενε ότι κάτι τέτοιο ίσχυε και πίσω από τις κάμερες.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved