Michael Biehn: Ο «αόρατος» πρωταγωνιστής των blockbuster ταινιών

Έχει παίξει στις μεγαλύτερες επιτυχίες στα τέλη 80's - αρχές 90's, τον θυμάσαι φατσικά αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το όνομά του. Είναι ο Michael Biehn.

Κάθε φορά που τον βλέπω σε κάποια ταινία πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα ήθελε κάθε action hero. Δεν είναι δα ότι πρόκειται για κάποιον σούπερ ηθοποιό με οσκαρικές προδιαγραφές, ωστόσο δεν υπολείπεται και κάποιας ικανότητας των υπολοίπων συναδέλφων του που βρήκαν τον τρόπο να παραμένουν στο κινηματογραφικό στερέωμα, κερδίζοντας δουλειές και μόνο με το όνομά τους.

Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα του Michael Biehn. Το ότι για τον κόσμο δεν έχει ακριβώς όνομα, αλλά είναι πάντα ο τύπος που κάποιον σου θυμίζει αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς λέγεται. Για τους παλιούς είναι πάντα ο τύπος που σταμάτησε τον Τ-800 του Arnie στο original «The Terminator» του 1984, ο πατέρας του John Connor, Kyle Reese, για τους νεότερους ένας Θεός ξέρει τι ισχύει.

 

 

Στην μέχρι σήμερα περιήγησή του στον κόσμο των ταινιών θα λέγαμε ότι είναι από εκείνους που έχουν παίξει σε όλων των ειδών αντρικά φιλμ, από γουέστερν, διαστημικές παραγωγές μέχρι και αποστολές διάσωσης ομήρων στη σύγχρονη εποχή ως επικεφαλής κομάντο. Προσωπικά τελευταία φορά τον είδα σε ένα επεισόδιο του Mandalorian αλλά νωρίτερα τον είχα απολαύσει σε ένα αρκετά υποτιμημένο σίριαλ, με undercover κατασκοπικό χαρακτήρα του ΤΝΤ, ονόματι «Dark Blue» όταν ήταν ο κακός στο πιο ενδιαφέρον επεισόδιο της πρώτη σεζόν. Και πριν από αυτό ήταν από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα του All-Star cast των παιχνιδιών «Command and Conquer: Tiberian Sun», μαζί με τον James Earl Jones. Όταν λέμε ότι ο τύπος έχει ποικιλία, το εννοούμε.

 

 

Για μας όμως που ακόμα θεωρούμε ότι ο αυθεντικός Terminator ήταν μια ωραιότερη και πιο dark έκδοση από το διάσημο σίκουελ του «Judgement Day», περιμένουμε πάντα τον εικονικό Michael Biehn να πραγματοποιήσει μια τελευταία μεγάλη παράσταση, παίρνοντας επιτέλους τη δόξα από όλους αυτούς που τον επισκίαζαν στα πιο διάσημα blockbusters στα οποία συμμετείχε.

Διότι, πίστεψέ με, έχει παίξει σε όλα τα blockbuster movies στα τέλη των 80’s ή αρχές 90’s.

 

The Terminator

Ποιος ήταν: Kyle Reese

O λόγος που ξεκίνησαν όλα. Ο τύπος υπηρετούσε τον John Connor τυφλά, εκείνος με τη σειρά του τον έστειλε μέσω της χρονομηχανής στο παρελθόν για να σώσει τη μητέρα του Sarah Connor από τον κακό Terminator T-800, αλλά εκείνος εκτός από ικανός σωτήρας απεδείχθη και ιδανικός εραστής. Πού να ήξερε ότι ο τύπος που υπηρετούσε με τυφλή ευλάβεια ήταν ο ίδιος του ο γιος;  

 

 

Aliens

Ποιος ήταν: Dwayne Hicks

Ο Michael Biehn έχει πάρει φόρα και μετά το «Terminator» μετατρέπεται σε στρατιώτη του διαστήματος, ωστόσο όχι πλάι στη Sarah Connor, αλλά στην Ellen Ripley (Sigourney Weaver) και τον εκνευριστικά κακό Hudson (Bill Paxton) με το όπλο μονίμως στραμμένο στο διάστημα και τα σιχαμένα Alien που ψάχνουν διαρκώς ένα τρόπο να πολλαπλασιαστούν. Not on Michael Biehn’s watch.

 

 

The Abyss

Ποιος ήταν: Hiram Coffey

Αφήνει για λίγο το ρόλο του σωτήρα παραμένοντας ωστόσο παρασημοφορημένος (υπολοχαγός αυτή τη φορά) ρίχνεται στα άδυτα της Αβύσσου και παίζει «συγκρουόμενα» υποβρύχια κόντρα στον Ed Harris και την Mary Elizabeth Mastantonio. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολλούς λόγους να τον θυμόμαστε στην κατά τα άλλα υπέροχη παραγωγή του James Cameron, πέρα από το γουέστερν μουστάκι που τον έστειλε συστημένο στην επόμενη μεγάλη δουλειά του.

 

 

Tombstone

Ποιος ήταν: Johnny Ringo

Ένα όνομα βαρύ με ιστορία και βίαια πεπραγμένα στην Άγρια Δύση, ένα καουμπόικο καπέλο, το πιστόλι με το μουστάκι παρέα από την «Άβυσσο» και ο Michael Biehn μετατρέπεται σε σκληρόπετσος (και αντιπαθέστατος) Johnny Ringo ή αλλιώς ο τύπος που τα έβαλε με την πιο επικίνδυνη φάρα (The Earps). Μπορεί ακόμα και σήμερα η εκτέλεση του Ringo να είναι βουτηγμένη στην αβεβαιότητα, ωστόσο το shootout στο «Tombstone» και οι τραμπουκισμοί με τον Doc Holiday του Val Kilmer μυρίζουν ακόμα μπαρούτι από το 1993 όταν και γυρίστηκε η ταινία.

 

 

The Rock

Ποιος ήταν: Commander Charles Anderson

Με το δίδυμο Sean Connery και Nicolas Cage να έχει όλες τις κάμερες πάνω του και τον Ed Harris να μας «κοιμίζει» με το δράμα του ως προδομένος ήρωας στον πόλεμο του Βιετνάμ, κανένας άλλος δεν είχε δικαίωμα στην επιτυχία της τελευταίας καλής ταινίας του Michael Bay. Ο Michael Biehn μπαίνει σαν «κομήτης» στην υπόθεση, είναι εκείνος που διοικεί την επίλεκτη ομάδα κομάντο που εισβάλει στο Alcatraz για να σώσει τους όμηρους αλλά ο κώδικας τιμής του θα μετατρέψει το τοπίο σε αιματοχυσία. Μια θυσία πραγματική έξοδος του Μεσολογγίου, η οποία έγραψε τον ηρωικό επίλογό του στην ταινία αλλά και γενικότερα στα blockbuster films.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved