Οι καλύτερες σκηνές μάχης του Donnie Yen

Η πολεμική χορογραφία είναι παντα καλύτερη όταν δεν είσαι απάτη. Και ο Κινέζος μαχητής είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στις ταινίες πολεμικών τεχνών.

To γεγονός ότι ο Donnie Yen ενσάρκωσε τον Ip Man στη μεγάλη οθόνη, βοήθησε αναμφισβήτητα στο να επεκταθεί η καριέρα του εκτός Ασίας. Όμως οι λόγοι για τους οποίους κέρδισε αυτό το ρόλο, έχουν να κάνουν με την αφοσίωση, το όραμα και φυσικά την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει τόσα χρόνια. Έχοντας ήδη ξεκινήσει σαν κασκαντέρ και παίρνοντας μικρούς ρόλους για αρχή, ο Donnie Yen έχει τελειοποιήσει μέχρι και σήμερα στα 57 του χρόνια, μια σειρά από συστήματα που ξεκινούν από το Jeet Kune Do, το παραδοσιακό Wushu, το Tai Chi και το Hapkido και φτάνουν μέχρι το Karate, το Wing Chun και το Brazilian Jiu-Jitsu.

Επειδή είναι ένας ηθοποιός που έχει πολλά να δώσει τόσο στο σινεμά και στο μαχητικό theme όσο και στις ίδιες τις πολεμικές τέχνες, γιορτάζουμε τα χθεσινά του γενέθλια με τις πιο δυνατές σκηνές μάχης του.

 

 

H μάχη του με τον στρατηγό Miura

Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως αυτή η μάχη δεν έγινε ποτέ. Οι πολίτες της Foshan διαφωνούν.  Όποια και αν είναι αλήθεια, ο Ip Man συμπεριφέρθηκε στον στρατηγό σαν ξύλινη κούκλα.

Όταν το wing chun νίκησε το karate

O Christopher Collins μπορεί να υποδύεται τον karateka, αλλά στην πραγματική ζωή είναι και εκείνος δάσκαλος wing chun. Ωστόσο το να τις τρως από τον ίδιο τον Donnie Yen έχει σίγουρα άλλη αίγλη.

Όταν τα κιλά δεν κάνουν την διαφορά

Με κωμικό χαρακτήρα μεν, με πολεμικό πάντα δε. Τα επιπλέον ψεύτικα έξτρα κιλά του Donnie για το Enter the Fat Dragon, δεν τον εμπόδισαν να κάνει κορυφαία ακροβατικά – τα οποία γυρίζει πάντα ο ίδιος.

Ενάντια στον αληθινό θρύλο του wing chun

Ο λόγος για τον αξεπέραστο Sammo Hung, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε από τους καλύτερους της γενιάς του στη δεκαετία του ’80, αλλά και απέδειξε πως η σωματική διάπλαση δεν σε εμποδίζει να νικήσεις την βαρύτητα.


Το Special ID του Donnie

Θες να γυρίσεις μία σκηνή μάχης που να παραπέμπει στο Fist of Fury του Bruce Lee, αλλά ταυτόχρονα να αναφέρεται στην εποχή μας; Τότε κάνεις αυτό εδώ.

 

To αγνό παραδοσιακό kung fu

Με τουλάχιστον τρία διαφορετικά στυλ στην ταινία Kung Fu Jungle, ακολουθούν σκηνές που το Hollywood δεν τις έχει φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved