Όλοι πιστέψαμε ότι ο Jaime Lannister του άνοιξε όλα τα μονοπάτια του κόσμου, ωστόσο ακόμα περιμένουμε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Αναμφίβολα ένας ρόλος περίπλοκος και ιδιαίτερος, όπως αυτός του Jaime Lannister δεν μπορεί παρά να σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Διότι δεν ήταν μόνο ότι επί τόσες σεζόν στο Game of Thrones ήταν εκεί ως πρωτοστάτης και αγαπημένος του κοινού, αλλά ο Nikolaj Coster-Waldau πέρασε από χίλια κύματα για να κερδίσει την εκτίμησή μας.

 

Ξεκίνησε παίζοντας το ομορφόπαιδο με τους κακομαθημένους τρόπους στους πρώτους κύκλους, η υπεροψία του συνέχισε να μας σπάει τα νεύρα παρά το γεγονός ότι έχασε το δεξί του χέρι, ωστόσο σταδιακά έβγαλε  προς τα έξω μια πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του, καθιστώντας το πρόσωπό του σε ένα από τα πλέον συμπαθή της σειράς.

Ακόμα και αν μέχρι το τέλος έκανε τα πάντα για να είναι με την αντιπαθέστατη  αδερφή του, Cersei εμείς τον αγαπάμε για όσα έδωσε στη σειρά. Ίσως και να άξιζε ένα πολύ καλύτερο φινάλε, όπως άλλωστε και το ίδιο το Game of Thrones.

 

 

Στο σήμερα όμως

Μετά από μια τόσο μεγάλη σταδιοδρομία στα γυρίσματα της πλέον συζητημένης σειράς των τελευταίων χρόνων θα περίμενε κανείς ότι ο Coster-Waldau θα ξεκινούσε μια νέα ζωή στα ανώτερα στρώματα των ταινιών του Hollywood. Άλλωστε ανά τα χρόνια είχε κάνει τις εμφανίσεις του και σε φιλμ άλλου στυλ από το ύφος του Game of Thrones, δείχνοντας ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Εμείς είχαμε μεγάλες απαιτήσεις από τον ίδιο.

Το Gods of Egypt μπορεί να μην αποτελεί το ασφαλέστερο κριτήριο αλλά ανάμεσα σε τόσους αστέρες (Gerald Butler, Chadwick Boseman μεταξύ άλλων) ο Δανός έδειξε ότι μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και σε μια ταινία-πλέμπα όπως αυτή.

Και αν κάποιοι αμφέβαλαν, τον είδαν στο εξαιρετικό «Shot Caller» όπου αποδίδει υπέροχα την πορεία ενός καθημερινού πολίτη και την απορρόφησή του από τις κακοτοπιές της φυλακής και τον παραδέχτηκαν μια και καλή.

 

 

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη

Ουσιαστικά από το φινάλε του «Game Thrones» και έπειτα ο Jaime Lannister ψάχνουμε και Jaime Lannister δεν βλέπουμε. Ακόμα και αν οι φήμες φούντωσαν ότι πρόκειται να παίξει κάποιον από το MCU (πιθανότατα τον Dr. Doom) ακόμα το όνομά του δεν κυκλοφορεί πουθενά και η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε.

Βέβαια έχει συμβάλει και ο ίδιος σε αυτήν την κατάσταση καθώς οι ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς ούτε το «Domino» του Brian De Palma, ούτε και το «The Silencing» μπορούμε να πούμε ότι του έδωσαν το πάτημα που χρειαζόταν για να ανέλθει.

 

 

Αν ήταν ένας ηθοποιός της σειράς, πλασμένος για να είναι ο Jaime Lannister τότε θα λέγαμε μικρό το κακό, ωστόσο ο Coster-Waldau δεν είναι κάνας τυχαίος. Με τις κινήσεις του και όλα όσα κάνει σίγουρα δείχνει πως δεν του φτάνει να είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς της τηλεόρασης (έφτασε να παίρνει 1,1 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο) αλλά θέλει να ξεχωρίζει.

Αυτή τη στιγμή τον περιμένουμε στη νέα μίνι σειρά «The Second Home» η οποία θα σηματοδοτήσει με τη μεγάλη του επιστροφή εκεί όπου μεγαλούργησε. Στην τηλεόραση. Ίσως και αυτό να είναι το ελιξίριο που χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερος στη δράση και τον κινηματογράφο, όπως ο Jaime Lannister έγινε ο κρυφός αγαπημένος μας του Game of Thrones.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved