Αρκεί ένα Top 10 για τον Μarco van Basten;

Σίγουρα όχι αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον Ιπτάμενο Ολλανδό.

Αν μπορεί κανείς να τον περιγράψει για το έργο του μέσα στο γήπεδο, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει δύο λέξεις: «Φονιάς» και «Απρόβλεπτος». Απρόβλεπτος γιατί από το πουθενά ερχόταν και σου έκανε τη ζημιά, φονιάς διότι αν δεν τον πρόσεχες, σε «δάγκωνε». Όχι σαν τον Σουάρεζ, αλλά κανονικά και με τον (ποδοσφαιρικό) νόμο.

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν όσα χρόνια και αν περάσουν, όσους Μέσι και Ρονάλντο και αν δουν τα μάτια μας, ήταν μια κατηγορία μόνος του. Ίσως η επιτομή του σέντερ φορ. Του τύπου εκείνου που ακόμα και από δύσκολη γωνία θα έβρισκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα.

Ο άλλοτε παίκτης-θρύλος του Άγιαξ και της Μίλαν, σβήνει σήμερα 55 κεράκια και στο Ratpack μαζέψαμε τις 10 καλύτερες (ελπίζουμε) στιγμές της καριέρας του. 

Απόλαυσε μαγεία: 

Είπαν για αυτόν:

Φάμπιο Καπέλο (προπονητής του στη Μίλαν): «O Φαν Μπάστεν είναι ο καλύτερος επιθετικός τον οποίο έχω κοουτσάρει ποτέ. Η πρόωρη απόσυρσή του ήταν μία τεράστια ατυχία για τον ίδιο, τη Μίλαν, για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: «Είμαι μεταξύ του Φαν Μπάστεν και του Ρομάριο», όταν κρίθηκε να σχολιάσει τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved