Όταν ο James Gandolfini πληρώθηκε για να μην παίξει σε σειρά

Αν είσαι ο Tony Soprano, πληρώνεσαι και για να απέχεις από την υποκριτική.

Τα έχουμε ακούσει όλα σε αυτή τη ζωή, ωστόσο το να πληρώνεται κανείς για να μην κάνει μια δουλειά, είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπεις και τόσο συχνά. Όσο ΠΑΣΟΚ και αν ακούγεται η συγκεκριμένη κατάσταση, κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και τα λεφτά κατέληξαν στον James Gandolfini. Και να λέγαμε ότι ο άλλοτε κορυφαίος μαφιόζος των τηλεοπτικών σειρών, το γύρισε από ηθοποιός και μετατράπηκε σε Tony Soprano της αληθινής ζωής θα λέγαμε ότι είχε κάποια λογική. Αμ δε.

 

 

Το συγκεκριμένο γεγονός αποκάλυψε πρόσφατα σε εκπομπή Podcast του Ricky Gervais, ο συμπρωταγωνιστής του Gandolfini στο «The Sopranos», Steve Schirripa που υποδυόταν τον Bobby Baccalieri. Ο άλλοτε γαμπρός Soprano που έφαγε με τον κουτάλι τις δόξες της σπουδαίας σειράς του HBO, ενώ ανέπτυξε ειδική σχέση με τον Gandolfini όλα τα χρόνια που πρωταγωνιστούσαν παρέα, έμαθε και για την ειδική πρόταση που έφτασε στον φίλο του.

 

 

«The Office» εναντίον ΗΒΟ

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την κωμική σειρά «The Office» του NBC, ένα σίριαλ που διήρκησε για 9 σεζόν και έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό με τη μοναδικότητα, τις υπέροχες στιγμές που εκτυλίσσονται με κωμικό τρόπο στο γραφείο καθημερινά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα αρκετούς ηθοποιούς, όπως ο Steve Carrell και o John Krasinski. Το 2011 ωστόσο με το NBC να μην ανανεώνει το συμβόλαιο του πρώτου, η σειρά χρειαζόταν απεγνωσμένα έναν πρωταγωνιστή για την 8η σεζόν. Στο μυαλό των υπεύθυνων ήταν να κλείσουν ένα δυνατό όνομα, αλλά διαφορετικού στυλ από τον Carrell και μετά από αρκετή σκέψη, το όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν εκείνου του απόλυτου αφεντικού μιας επιχείρησης. Μάλιστα, του James Gandolfini.

 

 

Συγκεκριμένα το NBC του προσέφερε 4 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν και ο Tony Soprano προφανώς δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προοπτική αν δεν ερχόταν μια αντιπροσφορά από ένα άλλο δίκτυο ή δουλειά αντίστοιχου βεληνεκούς. Τελικά αυτή ήρθε αλλά όχι για να υποδυθεί κάποιον. Σύμφωνα με τον Schirripa:

«Το ΗΒΟ προσφέρθηκε να πληρώσει τον Jim τρία εκατομμύρια δολάρια απλά και μόνο για να μην αποδεχτεί την προσφορά του NBC. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα» θα παραδεχόταν στον Ricky Gervais ο οποίος είχε μια βασική απορία μετά από αυτή τη δήλωση:

«Όλο αυτό για να κρατήσουν αναλλοίωτη την κληρονομιά του Tony Soprano» ήταν η ερώτηση του γνωστού κωμικού, με τον Schirripa να δηλώνει πως «Το “Sopranos” είχε τελειώσει τέσσερα περίπου χρόνια και ο Jim δεν είχε λόγο να μη δεχτεί την πρόταση του NBC καθώς τόσο καιρό δεν είχε δουλέψει σχεδόν καθόλου. Παρόλα αυτά πρέπει να είχαν και άλλα σχέδια για εκείνον στο ΗΒΟ».

Τελικώς ο Gandolfini δέχτηκε τα 3 εκατομμύρια και να μην κάνει τίποτα και έτσι το NBC προσέλαβε τον James Spader για τη θέση του πρωταγωνιστή. Παρόλα αυτά ο Gandolfini δεν θα έμενε στην αδράνεια καθώς στο ΗΒΟ είχαν όντως μεγάλα πλάνα για τον ίδιο.

Όποιος έχει δει το υπέροχο mini series «The Night Of» με τους John Turturro  και Riz Ahmed, θα έχει παρατηρήσει ότι το όνομά του αναφέρεται ως executive producer, ωστόσο αυτό που αληθεύει είναι θα ήταν εκείνος και όχι ο Turturro που θα έπαιζε τον σκληροπυρηνικό δικηγόρο, John Stone. Μάλιστα το ΗΒΟ είχε γυρίσει τον πιλότο με τον Gandolfini κανονικά.

 

 

Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και την παραγωγή, τα υπόλοιπα γυρίσματα των επόμενων επεισοδίων δεν έγιναν μετά την 19η Ιουνίου του 2013. Τη μέρα δηλαδή που ο Gandolfini είδε την καρδιά του να τον προδίδει στα 51 του χρόνια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved