Assosiated Press Mike Tyson: Έτοιμος να ξεπεράσει τον εφιάλτη του

Μπορεί όλοι να αδημονούν για τη ρεβάνς με τον Evander Holyfield, ο Mike Tyson όμως έχει πρώτα μια δουλειά με τον Lennox Lewis.

Ο Mike Tyson έχει μείνει στη συνείδηση του κόσμου για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλοι τον θυμούνται για τα τρομερά του κατορθώματα μέσα στις τέσσερις γωνίες και τις δολοφονικές του γροθιές, άλλοι πάλι για την άστατη ζωή έξω από το ρινγκ που τον οδήγησαν στον ατιμασμό και στη φυλακή, για το σουβενίρ σε σχήμα αφτιού που κράτησε από τον αγώνα κόντρα στον Evander Holyfield ή για την επιστροφή στα πράγματα μέσω του Podcast του και το comeback κόντρα στον Roy Jones Jr. τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο «Iron Mike» είναι ξανά στο προσκήνιο και προσπαθεί να διορθώσει την κακή τελευταία εντύπωση που άφησε στο φινάλε της καριέρας του, έστω και αν πλέον είναι 55 ετών.

 

 

Στον αγώνα κόντρα στον Roy Jones Jr. μάλιστα έδειξε ότι τα χρόνια δεν αποτελούν εμπόδιο για τον «Baddest Man on the Planet» και ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποιον τον προκαλέσει, ακόμα και αν αυτός λέγεται Anthony Joshua.

Ωστόσο ο αγώνας που όλοι θέλουν να δουν είναι άλλος.

Μπορεί το όνειρο όλου του κόσμου να είναι το ματς No.3  κόντρα στη νέμεσή του, τον «Real Deal», Evander Holyfield ωστόσο όσο και αν το επιθυμεί ο ίδιος, θα πρέπει να ξεπεράσει ένα άλλο εμπόδιο στο δρόμο για την εξιλέωση. Και αυτή θα έρθει όταν αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που στις 8 Ιουνίου του 2002, τον «γονάτισε» περισσότερο από κάθε άλλο αντίπαλο στην τεράστια καριέρα του. Μιλάμε για τον Lennox Lewis.

 

 

H ήττα που τον «πονάει» ακόμα και σήμερα

Στη συνείδηση του κόσμου οι δυο ήττες του Tyson κόντρα στον Holyfield ήταν εκείνες που πιστοποίησαν ότι η κατηφόρα είχε ξεκινήσει για τα καλά στην καριέρα του, ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα του δόθηκε μία ακόμα ευκαιρία για τον Τίτλο Βαρέων Βαρών κόντρα στον τότε πρωταθλητή, Lennox Lewis, αλλά αυτό που είδαν όλοι ήταν μια «άσχημη ανάμνηση» μιας ξεχασμένης προσωπικότητας. Ένα «κύκνειο» άσμα που γύρο με τον γύρο έσβηνε διαρκώς, σαν ένα γραπτό από μολύβι που η γόμα το εξαφανίζει με αργές κινήσεις.

Έναν άλλοτε «ταύρο» των ρινγκ να μετατρέπεται σε αρνάκι, περιμένοντας μέσα σε απόγνωση το τελευταίο καμπανάκι για να επιζήσει, μια και η νίκη είχε «πετάξει» από νωρίς. Ήταν τόσο πολύ το ξύλο που έφαγε εκείνη τη νύχτα ο Tyson, σε σημείο που ούρλιαζε από τον πόνο στη γωνία του λίγο πριν έρθει το οριστικό knock out στον 8ο γύρο.

 

 

Οι αγώνες επίδειξης μπορεί να μην χαρίζουν τίτλους, ωστόσο για τον Iron Mike είναι ένα μονοπάτι για να διορθώσει τα κακώς κείμενα που τόσο πολύ του κατέστρεψαν αρχικά την καριέρα και κυρίως την υστεροφημία του. Με τον κόσμο να ανταποκρίνεται πλήρως στο εγχείρημα που έστησε παρέα με τον Roy Jones Jr. στο φινάλε του 2020, πυγμάχοι-θρύλοι ξύπνησαν από τον λήθαργο και αποζητούν εναγωνίως ένα γενναίο comeback που θα τους φέρει και πάλι πλάι στους σύγχρονους κορυφαίους, Tyson Fury, Anthony Joshua, Floyd Mayweather ή Gennady Golovkin.  

O Holyfield ακονίζει τα «νύχια» του και προκαλεί διαρκώς τον «Iron Mike», με τον δεύτερο όμως να έχει στα πλάνα τη μεγάλη ρεβάνς εναντίον του συνομήλικου, Lennox Lewis τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«I’mma fight Lennox Lewis, September» είπε με την ξεχωριστή προφορά του ο Tyson και ο κόσμος της πυγμαχίας ετοιμάζεται για την αναβίωση μίας ακόμα ιστορικής μάχης. Οι περισσότεροι κοιτάζουν το καλεντάρι με ανησυχία, σκεπτόμενοι ότι οι πιθανότητες για έναν αγώνα Tyson-Holyfield λιγοστεύουν, ακόμα και αν ο «Baddest Man on the Planet» έχει υπονοήσει ότι το τρίτο ραντεβού τους θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο.

 

 

Ο δεύτερος αγώνας του Tyson ωστόσο μετά το συγκλονιστικό comeback του δεν πρόκειται για ένα απλό test αλλά ένας εφιάλτης που καλείται να του δώσει διαφορετικό τέλος. Ακόμα και αν είναι να χάσει, τουλάχιστον να το κάνει όρθιος και μαχόμενος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορεί οι αγώνες επίδειξης να μην έχουν σκοπό το νοκ άουτ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι οι δύο τιτάνες της πυγμαχίας θα παίξουν φρόνιμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved