Assosiated Press Elon Musk: O άντρας που έφερε το μέλλον στο σήμερα

Στoν καιρό των social media, o Elon Musk κάνει ό,τι ακριβώς θέλει και όποτε το θέλει.

Στην εποχή που το ίντερνετ και το facebook ήρθαν από το πουθενά για να δώσουν «φωνή» στον απλό κόσμο, εκτός από τους «δικαστές» των media, «γεννήθηκε» και άλλη μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι τείνουν να ξεπεράσουν μέχρι και τον άνθρωπο ως ιδέα. Είναι εκείνοι που με ένα μόνο tweet έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ιδέες, να ανοίξουν ορίζοντες και να κατευθύνουν τις μάζες όσον αφορά τις επιλογές τους στον σύγχρονο κόσμο.

Οι κυριότεροι είναι αυτοί που σου παρουσιάζουμε στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Ουδείς εμβληματικότερος όμως από τον Elon Musk

Αν υποθέσουμε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας «δυνάστης» στα social media, αυτός δεν είναι ο Mark Zuckerberg, ούτε ο Bill Gates, ούτε καν ο Kevin Systrom (CEO του Instagram). Από τη στιγμή που η μετοχή της GameStop ανέβηκε στο κατακόρυφο στις αρχές του περασμένου χρόνου, καταλάβαμε ότι ο Elon Musk διαθέτει για τα καλά τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις κινήσεις της αγοράς. Διότι μπορεί οι μικροεπενδυτές του Reddit να φρόντισαν να πάρει η μετοχή το πρώτο boost, αλλά ο Musk ήταν εκείνος που την έστειλε στα ουράνια με ένα και μόνο tweet του. Ακριβώς επειδή μπορεί. Και τώρα είναι κοντά στην αγορά του Twitter. 

 

 

Bitcoin το «πουλέν» του

Αν υπάρχει κάτι που μας έχει κάνει εντύπωση εδώ στο Ratpack, όπως και σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι αντιμετώπιση του Musk απέναντι στο άλλοτε αγαπημένο του, Bitcoin. Αρχικά έκανε άνοιγμα δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να αγοράσει Tesla χρησιμοποιώντας τον «άρχοντα» των κρυπτονομισμάτων, ύστερα πήρε την απόφασή του πίσω και το χειρότερο, άρχισε να το πολεμάει ανελλιπώς, ρίχνοντας  την τιμή του κάτω από τις 30 χιλιάδες ευρώ. Ύστερα ο βασιλιάς «εξυψώθηκε» και πάλι, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πέσει στα τάρταρα και δεν ξεπερνάει τις 20 χιλιάδες δολάρια. Όποιος νομίζει ότι δεν έχει βάλει το χεράκι του ο Musk και σε αυτή την πτώση, ας σηκώσει ψηλά το χέρι του.

 

 

Οι κινήσεις του Musk κρύβουν πάντα ένα μυστήριο, σε πολλούς δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα, ωστόσο δεν γίνονται ποτέ τυχαία. Για αυτό και ο τύπος βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή της αλυσίδας των πλουσίων παγκοσμίως και σύντομα θα είναι ο πρώτος trillionaire.

 

H εποχή του Terminator εκτόξευση

Οι μέρες που το ταξίδι στο διάστημα έμοιαζε με ανέκδοτο, φτάνουν σταδιακά στο τέλος τους. Και αυτό διότι ο κύριος Musk έχει ξεκινήσει έναν άτυπο «πόλεμο» μαζί με τον Bezos (και απ’ έξω με τον Richard Branson) για το ποιος θα είναι ο ευεργέτης του διαστήματος. Με τη Space X να έχει ξεπεράσει πλέον σε δημοφιλία ακόμα και τη NASA, ο Musk ίσως και να φέρει το «Επιστροφή στο Μέλλον» πιο γρήγορα και από τον Marty McFly. 

 

 

Μπορεί ο Bezos να πήγε στο διάστημα  αλλά όλοι ξέρουν ότι ο Mr. Tesla είναι ο άρχοντας της τεχνολογίας. Για αυτό και σύντομα θα φέρει τα ρομπότ στην καθημερινότητά μας. Και το πιο αστείο; Αυτά θα λέγονται Optimus. Όχι ότι θυμίζει Transformers αλλά έχουν χάρη λόγω ονόματος.

 

Η ιστορία με το Dogecoin ξεπερνάει τους πάντες

Αν όμως υπάρχει κάτι που του πιστώνεται ολοκληρωτικά αυτό είναι η ανύψωση του κρυπτονομίσματος-τρολ, ονόματι Dogecoin. Ένα κρυπτονόμισμα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα υπήρχε καν στο χάρτι, ωστόσο ήρθε από το πουθενά για να μπει στην «εγκύκλιο» με τα κορυφαία του κόσμου.

Μπορεί ακόμα να μην διαπραγματεύεται σε επίπεδα Bitcoin, ωστόσο και μόνο που ο Musk κατάφερε να «δυναμώσει» τόσο πολύ με τα tweet του ένα αδύναμο «ξαδερφάκι» του «βασιλιά», καταλαβαίνουμε πως ο ιδρυτής των Tesla και Space X, δεν είναι ένας συνηθισμένος Προύχοντας των social media που απλώς ασκεί επιρροή, αλλά ένας «δυνάστης» που τα λόγια του μετουσιώνονται σε σκέψεις ανθρώπων. Και εκείνοι με τη σειρά τους τα κάνουν πράξη, διαμορφώνοντας σύμφωνα με τα δικά του θέλω, τον οικονομικό χάρτη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει δειλά δειλά να ασχολείται και πάλι μαζί του, αλλά ακόμα δεν έχει φανερώσει τις διαθέσεις του.

 

 

Και μόνο οι τίτλοι ιδρυτής και CEO εταιριών όπως η Space X και η Tesla είναι τιμητικοί για κάθε άνθρωπο, ωστόσο για τον Elon Musk κάτι τέτοιο ποτέ δεν ήταν αρκετό. Ίσως ούτε καν ο όρος «Μεσσίας των Social Media» δεν φτάνει για έναν άνθρωπο που έχει ήδη φανταστεί το μέλλον και ξεκίνησε να κάνει πλάνα για το πώς θα το δημιουργήσει στο σήμερα. Το πώς το έχει στο μυαλό του σίγουρα τρομάζει κόσμο, ωστόσο είναι πραγματικά θαυματουργό το πώς κατάφερε ένας άνθρωπος, με σάρκα και οστά να μετατραπεί σε άτυπο ηγεμόνα του κόσμου. 

Ακόμα και αν πολλές φορές ποστάρει «μπαρούφες» που μπορεί να του κοστίσουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved