Σιωπηλός Δρόμος: Όταν η κατάσταση ξεφεύγει η σκοτεινή πλευρά ξυπνάει

Από εδώ και πέρα όλη η πλοκή του «Σιωπηλού Δρόμου» εξαρτάται από τον Μιχάλη Τοπάλη. Ή μήπως και όχι;

Η αλήθεια είναι ότι όποιος περίμενε ένα μεγαλύτερης διάρκειας μπρα ντε φερ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του «Σιωπηλού Δρόμου», Μιχάλη και Νάσο, είναι βέβαιο ότι απογοητεύτηκε με την καταδίωξη και το σύντομο «ξυλίκι» που παίχτηκε στο 11o επεισόδιο της σειράς μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτή η σκηνή ήταν άλλο ένα λιθαράκι στην κατασκευή του μοναδικού σασπένς το οποίο εκτυλίσσεται μπροστά μας εδώ και τόσο καιρό. Διότι καλώς ή κακώς πλέον δεν περιμένουμε άλλες αποκαλύψεις από τον σκηνοθέτη, Βαρδή Μαρινάκη αλλά την ώρα και τη στιγμή που ο Βασίλης Τότσης θα υποπέσει στο μεγάλο λάθος φανερώνοντας ότι είναι ο Ιάσωνας Τσιμάκης. Ή αλλιώς ο «εγκέφαλος» της απαγωγής των παιδιών από το Βαθύ Αττικής.

 

 

Τα πράγματα δεν είναι πλέον στο χέρι του Ιάσωνα

Όταν έχεις το πάνω χέρι, δικαίως μπορείς να ονειρεύεσαι ότι τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με τα δικά σου θέλω, ότι όλοι κινούνται στο δικό σου ρυθμό, αγχώνονται και κλαίνε όταν εσύ τους δώσεις έναν λόγο να το κάνουν, αυτή τη στιγμή όμως λίγες στροφές πριν το μεγάλο φινάλε η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια του Ιάσωνα. Τόσο σε επίπεδο απαγωγής, όσο και για τον ίδιο τον τύπο. Με το πέρας των επεισοδίων η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει κρίση στη σχέση του με τον Μιχάλη, κάτι το οποίο ανάγκασε τον τελευταίο να βγάλει προς τα έξω το ανθρώπινο πρόσωπό του βλέποντας τον μικρό Άλκη να κινδυνεύει να πεθάνει. Στην ιδέα ότι ένα παιδάκι μπορεί έμενε στα χέρια του από σκωληκοειδίτιδα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του αδιαφορώντας για το αν θα τον πιάσουν, κάτι που τελικά και έγινε.

 

 

Μια εξέλιξη που το αφεντικό της απαγωγής είναι βέβαιο πως δεν ενέκρινε για κανένα λόγο. Όχι όμως από ότι φαίνεται γιατί έπιασαν τον φίλο του, αλλά γιατί μπορεί να «στραβώσει» η επιχείρηση. Ταυτόχρονα όμως με την ιδιαίτερη σχέση Ιάσωνα-Μιχάλη, έχουμε να ασχοληθούμε με το «φλιπάρισμα» που πραγματοποιείται στο μυαλό του αυθεντικού κακού.

Στο μυαλό του τίποτα δεν λειτουργεί πλέον έτσι όπως έδειχνε στην αρχή, με μεθοδικότητα, υπομονή και προσήλωση στο στόχο υποκινούμενος από το φαρμάκι της εκδίκησης, κάτι που τον έφτασε σε σημείο να κοροϊδέψει τόσο κόσμο, προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω. Στα τελευταία επεισόδια όμως η λογική χάνεται για τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Χρήστος Λούλης και η απόδειξη είναι η δολοφονία του πρώην άντρα της συζύγου του, Αθηνάς.

 

 

Ποιος θα τον προδώσει όμως;

Όσο πεπεισμένοι και αν είμαστε εκ πρώτης όψεως ότι ο Μιχάλης θα αναγκαστεί να μιλήσει «δίνοντας» τον φίλο του στις Αρχές, αν έχουμε μάθει κάτι εδώ και τόσο καιρό από τον «Σιωπηλό Δρόμο», αυτό είναι ότι η ανατροπή ελλοχεύει εκεί που δεν την περιμένεις, με εντελώς απρόβλεπτες καταστάσεις και συνέπειες για όποιον βρίσκεται στο κάδρο και με μια πλοκή που ειλικρινά δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Ακόμα και εμείς που προβλέψαμε ότι ο Βασίλης είναι ο Ιάσωνας, απλώς «στοίχημα» παίξαμε, δεν το περιμέναμε.

Κοιτάζοντας το background αλλά και τα τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τους απαγωγείς, όλοι έχουν πλέον φανερωθεί και μένει να δούμε αν ο Ιάσωνας θα πετύχει τελικά τον σκοπό του. Θα πάρει τα λεφτά και θα τιμωρήσει εκείνους που «σκότωσαν» τον πατέρα του, ή θα πάρει θέση σε ένα κελί πλάι στον Μιχάλη;

 

 

Μήπως όμως πλέον η βεντέτα της σειράς έχει αλλάξει και δεν έχει τον Νάσο σε πρώτο κάδρο, αλλά τους δύο κολλητούς που οργάνωσαν την απαγωγή; Το αν ο Μιχάλης θα εξελιχθεί στον αντι-ήρωα που ελπίζαμε εδώ και τόσα επεισόδια θα το μάθουμε σύντομα, αν και λόγω της δομής του χαρακτήρα του δύσκολα θα «δώσει» τον Ιάσωνα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα βασικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης. Διότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον καρφώσει, έστω και άθελά του.

Και αυτός ο κάποιος (κάποια) βρίσκεται με άνοια στο νοσοκομείο και είναι στα χέρια της αστυνομίας. Μια επίσκεψη του Ιάσωνα στη μητέρα του Μιχάλη στο νοσοκομείο, είναι δεδομένο ότι θα ενεργοποιήσει την αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε.

Ένα φινάλε που ελπίζουμε να μην είναι καθόλου προβλέψιμο. Όπως είναι άλλωστε ολόκληρη η σειρά μέχρι στιγμής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved