Τέσσερις ταινίες για εκείνους που δεν αντέχουν τα αφεντικά τους

Υπάρχουν τελικά χειρότερα αφεντικά από την Meryl Steep στο «The Devil Wears Prada»;

Ό,τι και να πούμε για τη Meryl Streep είναι πραγματικά πολύ λίγο μπροστά στο μεγαλείο της. Είναι η γυναίκα που έκανε περισσότερο από κάθε άλλη κτήμα της την υποψηφιότητα Καλύτερης Ηθοποιού στα Όσκαρ, καθώς στην καριέρα της μας έχει χαρίσει άπειρες ερμηνείες που αξίζει να θυμόμαστε. 

Μερικές από αυτές βρίσκονται στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Σίγουρα η Streep έχει αφήσει ιστορία στην 7η Τέχνη και ερμηνείες τύπου «Ο Διάβολος Φοράει Prada» δεν είναι αντιπροσωπευτικές των όσων έχει κάνει, ωστόσο είναι από εκείνους τους ρόλους οι οποίοι μας έχουν μείνει για τα καλά στο μυαλό τα τελευταία χρόνια. Διότι μια τόσο κακιά και αντιπαθητική γυναίκα όσο η Miranda Priestly μόνο η ξεχωριστή Meryl που σήμερα κλείνει τα 73 της χρόνια θα μπορούσε να μείνει τόσο έντονα στο μυαλό μας.

Με αφορμή λοιπόν την Miranda Priestly και όχι την Meryl Streep, θυμόμαστε τις 4 ταινίες τις οποίες μόνο ένας εργαζόμενος που σιχαίνεται πραγματικά το αφεντικό του, μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθέναν.

 

1. The Devil Wears Prada

Ξεκινάμε με την αφορμή του κειμένου μας. Έστω και αν είναι κυρίως μία ταινία για γυναίκες, σε κάθε περίπτωση όμως, αν ξεκινούσες σε μία οποιαδήποτε δουλειά για να βγάλεις τα προς το ζην, δεν θα ήθελες να έχεις απέναντι σου ένα αφεντικό όπως η Meryl Streep στη συγκεκριμένη ταινία. Η φάση δηλαδή όπου σου απευθύνει τον λόγο, μόνο για να δει αν ο καφές είναι έτοιμος, πόσο παραγωγικός να νιώσεις μετά από αυτό; Τα συγχαρητήρια μας στον χαρακτήρα της Anne Hathaway που την άντεξε. 

 

 

2. The Secret Life of Walter Mitty

Δεν υπάρχει χειρότερη περίπτωση, από εκείνη που το αφεντικό τα έχει κάνει πλακάκια με όλους τους εργαζόμενους εκτός από σένα. Είσαι εκείνος ο τύπος που δείχνουν όλοι με το δάχτυλο επειδή δεν γουστάρουν. Δεν ξέρουμε αν σε μία δεύτερη ταινία ο Ben Stiller θα σκότωνε το αφεντικό του, όμως στην πρώτη φρόντιζε να τον αντιμετωπίζει συχνά-πυκνά στη φαντασία του. Και θα τρομάξεις με το γεγονός ότι, πολύ πιθανόν, έχεις κάνει τις ίδιες σκέψεις και εσύ.

 

  

3. Horrible Bosses

Ακόμη και αν αμφιβάλλουμε λίγο για το ποιόν της κωμωδίας (σ.σ.: εδώ που τα λέμε έχει κάποιες καλές ατάκες), αυτό που κάνει την ταινία να κερδίζει είναι ο χαρακτήρας των αφεντικών που παρουσιάζονται: ένας σαδιστής, ένας εκκεντρικός και μία που κάνει κατάχρηση εξουσίας για σεξουαλικούς σκοπούς. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι κανείς μας δεν θα έλεγε όχι στην Jennifer Aniston, την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι τουλάχιστον έναν από αυτούς τους έχει γνωρίσει στο χώρο εργασίας σου και μάλιστα συνηθίζουν να τη βγάζουν καθαροί. Οπότε το πιο πιθανό είναι ότι θα ταυτιστείς σίγουρα.

 

 

4. The Office Space

Πιο κλασική δεν γίνεται. Αν έχεις δουλέψει σε ανοιχτό υπαίθριο γραφείο, θα ταυτιστείς με κάθε κατάσταση. Κάποιες φορές, ακόμη και αν η δουλειά σου είναι φοβερά ενδιαφέρουσα, η βαρεμάρα και η ατονία βαράνε κόκκινο. Και η αλήθεια είναι πως το προκλητικό και γεμάτο ειρωνεία αφεντικό σου δεν βοηθάει την κατάσταση. Αν αυτή η ταινία σε διδάσκει κάτι, αυτό είναι το εξής: δεν έχει σημασία απλά να ζεις, αλλά να ζεις κάνοντας πράγματα που σου αρέσουν. Οπότε αν μέσα στον χώρο εργασίας σου δυσκολεύεσαι να βρεις τον εαυτό σου, ίσως είναι η στιγμή να προχωρήσεις σε κάτι άλλο.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved