Josh Hartnett έπρεπε να μας λείψεις για να θυμηθούμε πόσο καλός ήσουν

Η συμμετοχή του στο «Wrath of Man» του Guy Ritchie, έγινε ξεκάθαρα από τύχη. Ευτυχώς για μας.

Το «Wrath of Man» δεν ήταν μια συνηθισμένη ταινία του Guy Ritchie, ήταν όμως πραγματικά fun to watch. Και μόνο η παρουσία του μυστήριου Jason Statham υποσχόταν άφθονο ξύλο και σκηνές «υπέροχης» βίας, κάτι που σε συνδυασμό με την ξεχωριστή οπτική του Βρετανού σκηνοθέτη ο οποίος φημίζεται για τον καταιγισμό και την αγωνία στις ταινίες του, μας έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για όση διάρκεια βρεθήκαμε μπροστά στην οθόνη.

 

Αυτή είναι η κριτική μας για το «Wrath of Man».

Πέρα από τον Statham και τις ποιοτικές σκηνές βίας, ο Guy Ritchie επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη σε όσους παρακολούθησαν την ταινία, κάτι που είδαμε όλοι από το trailer και τρίβαμε τα μάτια μας μήπως κάτι δεν βλέπαμε καλά. Δεν μιλάμε για κάποιο plot twist, αλλά για τη συμμετοχή του άλλοτε «next big thing» του Hollywood, Josh Hartnett.

Οι χρυσές ημέρες των «Pearl Harbor», «Sin City» και «Black Hawk Down» έχουν περάσει πλέον για τον Αμερικανό ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το Hollywood προκειμένου να ακολουθήσει μια διαφορετική και ήσυχη ζωή, γεγονός πλήγμα για το μεγάλο fan club που είχε δημιουργήσει τόσα χρόνια.

 

 

Η εμφάνισή του λοιπόν στο trailer μιας ταινίας που ήταν βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία, έδωσε μια μεγαλύτερη καμπύλη στο χαμόγελό μας, ακόμα και αν ο ρόλος του δεν ήταν κάτι ανάλογο με αυτό που μας έχει συνηθίσει. Διότι κακά τα ψέματα, αν ο Hartnett δεν επέλεγε να εγκαταλείψει την κινηματογραφική βιομηχανία, ενδέχεται να ήταν εκείνος στη θέση του Statham και όχι σε έναν τριτο-τέταρτο ρόλο, όπως αυτός του «Boy Sweat Dave».

Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος ρόλος δεν ήταν μέσα στο σενάριο της ταινίας αλλά δημιουργήθηκε εντελώς από τύχη.

 

Ουσιαστικά τον δημιούργησε μόνος του

Το ερώτημα μετά από κάτι τέτοιο είναι εύλογο: Πώς γίνεται να έπαιξε, ενώ ο ρόλος δεν ήταν στο σενάριο; Ο ίδιος ο Hartnett δήλωσε στο Cinemablend:

«Κανονικά ο ρόλος είχε ελάχιστη συμμετοχή, χωρίς καμία σημασία για την πλοκή. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά ο ηθοποιός που ήταν να τον υποδυθεί αρχικά είτε παραιτήθηκε, είτε απολύθηκε. Την ημέρα λοιπόν που ξεκινούσαν τα γυρίσματα έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Guy (Ritchie)», ήταν τα πρώτα λόγια του 42 ηθοποιού ο οποίος ζει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

«Ήξερε ότι μένω στην Αγγλία και με ρώτησε αν μπορούσα να έρθω στο Λονδίνο να συζητήσουμε για ένα ρόλο που όμως δεν είναι στο σενάριο. “Θα δούμε πώς θα εξελίξουμε τον χαρακτήρα” ήταν τα λόγια του. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα να παίξω σε ταινία του Ritchie ακόμα και αν δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί». Και κάπως έτσι ο Hartnett έγινε μέλος του cast πλάι στον Statham και στους άλλους «σκληροπυρηνικούς» του «Wrath of Man».

Με τον χαρακτήρα του να μην έχει καν λόγια και το αρχικό σενάριο να αναφέρει ότι πρόκειται για έναν φοβισμένο τύπο που στη ζωή του ήθελε να γίνει ή σταρ των ταινιών ή σκληρός στρατιώτης αποτυγχάνοντας όμως παταγωδώς και στα δύο, ο Hartnett έπρεπε για πρώτη φορά στην καριέρα του να αυτοσχεδιάζει παίζοντας τον φοβισμένο ο οποίος όμως έπρεπε να έχει πλέον ενεργή συμμετοχή στην πλοκή.

Η εξέλιξη του χαρακτήρα του «Boy Sweat Dave» μέσα στην ταινία μπορεί να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει από τον Hartnett καθώς μετά από ρόλους όπως στο «Black Hawk Down» και το «Sin City» δεν κάθεται εύκολα στο μάτι μας η ερμηνεία του φοβισμένου ανθρωπάκου που θα πάθει πνευμονία με ένα φύσημα του Statham, παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι αποδεικνύει ότι η τέχνη του καλού ηθοποιού είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται.

 

 

«Ήταν απλώς μία υπέροχη πρόκληση το να βρίσκομαι σε ταινία του Guy Ritchie, ειδικά υπό συνθήκες αυτοσχεδιασμού» θα δήλωνε ο Harnett. Εμείς έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Guy Ritchie που έστω και έτσι μας θύμισε τι πραγματικά εστί, Josh Hartnett.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved