Σιωπηλός Δρόμος: Η τέχνη του plot twist

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» συνεχίζει να διδάσκει την αγωνία και το σασπένς. Τι ακολουθεί όμως μετά το εκρηκτικό τέλος του 8ου επεισοδίου;

Αποκαλύψεων συνέχεια σε άλλο ένα επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» ο οποίος δεν έχει πλέον «σιωπηλό» χαρακτήρα, ανοίγοντας πολλά μέτωπα τα οποία δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία. Η σειρά του MEGA συνεχίζει να πρωτοπορεί σε επίπεδα σασπένς, κάτι το οποίο «επισφραγίστηκε» στο τέλος του όγδοου επεισοδίου το οποίο δεν το περιμέναμε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Ένα φινάλε που ουσιαστικά αλλάζει όλο το σκελετό και τις μέχρι τώρα κινήσεις που βλέπαμε, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης πίσω από τον Μιχάλη Τοπάλη και τους δύο απαγωγείς.

 

 

Spoiler alert, για όποιον δεν το είδε ακόμα

Από το trailer που μας είχε δώσει το MEGA την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε το όνομα «Ιάσωνας» και «ξύναμε» διαρκώς το κεφάλι μας για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο τύπος που υποκινεί την απαγωγή των μικρών παιδιών από το Βαθύ Αττικής.

Εμείς πάντως μαντέψαμε σωστά ποιος είναι στο προηγούμενο κείμενο.

Μήπως είχε περάσει μπροστά μας κάποιος χαρακτήρας με το συγκεκριμένο όνομα; Είναι κάποιος που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στη σειρά ή είναι κάποιο άτομο από όλους όσοι έχουν περάσει σε αυτά τα 8 επεισόδια και δεν μας έχει πάει ο νους;

 

 

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι τα πλάνα που έχει η συγκεκριμένη σειρά αξίζουν πολλά βραβεία φωτογραφίας, ωστόσο χωρίς το μοναδικό σενάριο η ίδια η εικόνα δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει τόσο πολύ. Το σασπένς ξεκίνησε σαν δεδομένο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» ωστόσο κάθε επεισόδιο έχει ένα plot twist που μας αλλάζει συνεχώς την οπτική αυτού που παρακολουθούμε, άλλες φορές πιο ήρεμα, άλλες πάλι πιο καταιγιστικά, καταφέρνοντας με μαεστρία ορισμένες φορές να μας «υπνωτίσει» προκειμένου να μην εστιάσουμε σε στοιχεία που θα μας «έδιναν» τον πραγματικό ύποπτο. Τον «μυστήριο» Ιάσωνα.

Μέσα από το τελευταίο επεισόδιο μάθαμε ότι το συγκεκριμένο όνομα ανήκει στον γιο του εργάτη ο οποίος έχασε με ύποπτο τρόπο τη ζωή του στα λατομεία του Σπύρου Καρούζου, ενός παιδιού που αμέσως μετά έχασε και τη μητέρα του, ενώ λίγο αργότερα χάθηκαν εντελώς τα ίχνη του. Ένα άτομο που θα είχε κάθε λόγο να εκδικηθεί για την απώλεια των γονιών του, παίρνοντας εκδίκηση τόσο από την οικογένεια Καρούζου για τον χαμό του πατέρα του όσο και από το σχολείο, το οποίο φρόντισε να απολυθεί χωρίς λόγο η μητέρα του.

Και τελικά ο Ιάσωνας ήταν μπροστά μας από το πρώτο επεισόδιο. Απλώς λεγόταν Βασίλης.

 

 

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Με το μυαλό στραμμένο στους Μιχάλη, Νάσο και Θάλεια, η υπόθεση έκρυβε καλά τα στοιχεία πίσω από τον διαρκώς θλιμμένο Βασίλη για τον οποίο είχαμε την εντύπωση πως σκοπός του είναι να γεμίζει τις κενές στιγμές της σειράς με το χαμένο έρωτά του για την Αθηνά. Όσο όμως περνούσαν τα επεισόδιά του, ο χαρακτήρας του παρουσίαζε διαρκώς μια σκοτεινή πλευρά, ένα μυστήριο το οποίο σε έκανε να αναρωτιέσαι διαρκώς ότι «κάτι συμβαίνει με την περίπτωσή του», ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι δημιουργοί της σειράς φρόντισαν να μας δώσουν ορισμένες πάσες προετοιμάζοντας ουσιαστικά τον ερχομό του από την αφάνεια.

Το ότι ξεκίνησε από χαμηλά και βρέθηκε με την ευφυΐα του σε σημείο να διεισδύσει μέσα στην οικογένεια Καρούζου και να αποκτήσει θέση στην εταιρία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εξαφανίσει κάθε υποψία (παρότι δεν πήγαινε κανενός το μυαλό) ότι έχει σχέση με την απαγωγή, «παίζοντας» τον αδύναμο μπροστά σε όλους. Βέβαια η στιγμή που έδωσε πληροφορίες στη Θάλεια για τις «βρωμοδουλειές» του πατέρα της ίσως και να δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από το άτομό του, ωστόσο το ότι δηλώνει διαρκώς την αγάπη του για την απαχθείσα θετή του κόρη, Αριστέα, συνέχισε να θολώνει την κρίση μας.

 

 

Μετά και την τρομερή αυτή εξέλιξη λοιπόν, ο αινιγματικός Βασίλης Τότσης του Χρήστου Λούλη έρχεται από το πουθενά για να πάρει πάνω του όλη τη βαρύτητα της υπόθεσης και δικαίως αφήνει στο πλάι στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η αστυνομία στον Μιχάλη. Ίσως αν δεν είχε να κάνει με απαγωγή ανήλικων, ο Βασίλης (ή Ιάσωνας) θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σιωπηλού Δρόμου καθώς τα κίνητρα και τα origins του είναι ικανά να προκαλέσουν συμπάθειες.

Με μια τόσο συνταρακτική αποκάλυψη και μόλις πέντε επεισόδια να απομένουν για το φινάλε, ο «Σιωπηλός Δρόμος» διδάσκει συνεχώς τι θα πει σασπένς. Πλέον δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, αλλά αυτό είναι που κάνει τη σειρά τόσο απρόβλεπτη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved