Όταν ο Clint Eastwood «σημάδεψε» καλύτερα από τον Frank Sinatra

Και οι δύο είναι κορυφαίοι, Dirty Harry όμως μόνο ένας.

Στο άκουσμα του ονόματός του όλοι «βαράμε» προσοχή. Ο Clint Eastwood μπορεί να έγινε και επίσημα 92 ετών ωστόσο ακόμα δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Όσο και να πιστέψαμε ότι με το «The Mule» αποχαιρέτισε οριστικά τον κινηματογράφο, η εμφατική μορφή των spaghetti western δεν το έβαλε κάτω και τον Οκτώβριο του 2021 τον απολαύσαμε στο «Cry Macho» όπου και σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνίστησε ταυτόχρονα.

 

 

Στα μάτια του κόσμου, ο Eastwood έχει συνδεθεί με τις ταινίες για την Άγρια Δύση, όταν παρέα με τους Sergio Leone και Ennio Morricone συνέθεταν την πιο επιτυχημένη τριπλέτα στην ιστορία των spaghetti western και έδωσαν αξία και μέγεθος στο συγκεκριμένο είδος ταινιών. Παρόλα αυτά Eastwood εκτός από «Man with no Name» σημαίνει και Harry Callaghan. Ή αλλιώς «Dirty Harry».

 

 

Στην καριέρα του ο Eastwood δεν άλλαξε ποτέ μοτίβο στους ρόλους του, έπαιζε συνεχώς και επιτυχημένα το ίδιο βαρύ και ασήκωτο στυλ «σκληρόπετσου» πρωταγωνιστή, γεγονός που θα έλεγε κανείς ότι αρκούσε για να του δώσει δίχως συζήτηση τον ρόλο του πιο badass μπάτσου του Hollywood.

Μπορείς να φανταστείς κάποιο άλλο τύπο να λέει με τέτοιο στόμφο «opinions are like assholes. Everyone has one» ή να εκφωνεί πιο brutal τη λέξη «Punk» από εκείνον;

 

 

Πώς θα σου φαινόταν ο… Dirty Frank;

Όσο και να αδυνατούμε να συνδέσουμε κάποιον άλλον ηθοποιό με το ρόλο του Dirty Harry, η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί πολύ διαφορετικά και αυτό διότι ο Eastwood είχε περάσει μεν από audition αλλά οι δημιουργοί του franchise είχαν προκρίνει μια τριάδα για το ρόλο χωρίς το όνομά του να βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ.

Αυτοί οι τρεις ήταν αυτοί που σου παρουσιάζουμε (οι δύο πρωτοκλασάτοι) στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

O Eastwood μάλιστα ξέροντας ότι έχει χάσει το ρόλο τελικά από τον Frank Sinatra είχε ξεκινήσει να δουλεύει για άλλη ταινία.

«Ήμουν στα γυρίσματα του "Play Misty for Me" όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα για τον ρόλο του Harry Callaghan. Είχαμε περάσει τόσοι πολλοί από casting και ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι είχαν διαλέξει τον Sinatra» δήλωσε μετά από χρόνια η ζωντανή ιστορία του Hollywood.

Τον Ol' Blue Eyes υποδύθηκε ένας κορυφαίος που «έφυγε» πρόσφατα.

Ένας Harry Callaghan όμως δεν μπορεί να είναι τόσο σκληρός και «βρώμικος» χωρίς το όπλο του.

«Παραξενεύτηκα τόσο πολύ με το τηλεφώνημα που ρώτησα "τι συμβαίνει με τον Frank;" για να πάρω την απάντηση ότι έπαθε ένα ατύχημα στο χέρι και δεν μπορούσε να κρατήσει το όπλο του. Προσωπικά μου φάνηκε σαν φτηνή δικαιολογία αλλά δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα», υποστηρίζει μέχρι σήμερα ο Eastwood, ο οποίος ωστόσο συμφώνησε να παίξει υπό έναν όρο.

«Ήμουν σίγουρος ότι είχαν υπάρξει αλλαγές στον χαρακτήρα προκειμένου να ταιριάζει πιο πολύ στον Frank. Τους είπα λοιπόν ότι με ενδιέφερε το project μονάχα για το πρωτότυπο σενάριο». Αναμφίβολα ένας Dirty Harry χωρίς το trash talking και κυρίως την υποκριτική σκληράδα του Eastwood ίσως και να μην ήταν ποτέ γραφτό να κάνει τόσο μεγάλο γκελ στο κοινό.

 

 

Τόσα χρόνια μετά, η δικαιολογία για την οποία παρακάμφθηκε ο Sinatra ακούγεται ακόμα περίεργα στα αφτιά μας. Μικρό το κακό όμως. Το θέμα είναι ότι από το 1971 και έπειτα ο «Man with no Name» βρήκε κάποιον αντίζηλο στην κορυφή της υποκριτικής φαρέτρας του Clint Eastwood και το κοινό έναν σπουδαίο badass τύπο που άνοιξε το δρόμο για αρκετούς ακόμα (π.χ. John MacLane).

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved