Πέντε «τύποι» που πρέπει να δείρει οπωσδήποτε ο Liam Neeson

Ο Κώστας Βαϊμάκης διαλέγει προσεκτικά την «Deathlist» για τον action hero που θέλει να αφήσει τις ταινίες δράσης, αλλά αυτές αρνούνται τον εγκαταλείψουν.

Τα χωρατά για τον Τσακ Νόρις είναι παλιά, γνωστά κι αγαπημένα, έγιναν μόδα πριν χρόνια και πλέον πέρασαν στη λήθη. Αν όμως έβγαιναν αντίστοιχα χωρατά, memes και ιστορίες για τον Λίαμ Νίσον, δεν θα πάλιωναν ποτέ και δεν θα έφευγαν από τη μόδα στον αιώνα τον άπαντα. Και πάνω απ’ όλα, δεν θα ήταν καθόλου μας καθόλου χωρατά: ο Λίαμ Νίσον μπορεί να κοντεύει τα 70, αλλά «ροκάρει» ακόμα. 

 

 

Τα έχει βάλει κυριολεκτικά με όλους, στο παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και το πολύ μακρινό μέλλον (βλέπε «Star Wars»). Έχει κατατροπώσει μαφιόζους όλων των εθνικοτήτων, διεφθαρμένους μπάτσους, αεροπειρατές, τρενοπειρατές, λύκους, ακόμα και τον καιρό – στο «Ice Road» καλείται να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα, παγωμένους δρόμους, χιονοστιβάδες, λεπτά στρώματα πάγου που σπάνε και «κακούς» που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το να σώσει δεκάδες ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι και τους τελειώνει και ο χρόνος και το οξυγόνο.

Αλλά τι να του πει ο χιονιάς του Λίαμ Νίσον; Στη νέα του ταινία, που θα βγει σε λίγες μέρες στα θερινά τα σινεμά, είναι ο «Έντιμος Κλέφτης», ένας ληστής τράπεζας που ερωτεύεται και αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να παραδώσει τα κλοπιμαία προκειμένου να «καθαρίσει» και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο που «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», οι συγκεκριμένοι πράκτορες είναι πιο παράνομοι και λαμόγια κι από τον ίδιο και ο γερο-Λίαμ αλλάζει ρότα...

 

 

Δεν θα παραδώσει τα όπλα ποτέ ο Λίαμ Νίσον και δεν θα σταματήσει ποτέ να γυρίζει ταινίες δράσης – το έχουμε πάρει πλέον απόφαση. Εκεί που λέει «τελείωσα με όλα αυτά», εκεί του σκάει ένα ακόμα σενάριο και μετά ακόμα ένα και πάει λέγοντας, οπότε όσο στέκεται δυνατά και περήφανα στα πόδια του, θα συνεχίσει να υπηρετεί τις ταινίες δράσης με συνέπεια και τιμιότητα. Και σε τελική ανάλυση, δεν του έμειναν και πολλοί αντίπαλοι ακόμα να νικήσει, για να έχει το απόλυτο 100% στη μάχη εναντίον των κακών:

 

Ο Σατανάς

Του έχει ξεφύγει ως τώρα, αλλά προφανώς είναι λίγα τα ψωμιά του. Θα τον νικήσει ως παπάς; Ως Άγγελος; Ως θνητός στην υπηρεσία του Θεού; Θα τον καθαρίσει στη γη ή στην Κόλαση, μέσα στο σπίτι του – μέσα στο σπιτάκι του; Πιθανότατα θα είναι η τελευταία ταινία δράσης που θα γυρίσει, πολύ απλά διότι είναι η τελευταία πίστα.

 

 

Ο Τζον Κριζ από το «Κόμπρα Κάι»

Αν τα βρουν σκούρα ο Λαρούσο με τον Τζόνι στο επερχόμενο τουρνουά (που θα τα βρουν), αν το ντότζο του Κριζ τους προκαλέσει προβλήματα εντός και εκτός αγώνων (που θα τους προκαλέσει), αν χρειαστούν ενισχύσεις (που θα χρειαστούν), αρκεί να κάνουν απλά ένα τηλέφωνο. Και τότε ο Λίαμ θα εμφανιστεί μπροστά τους, πιθανότατα με την Ελίζαμπεθ Σου από τη μια και την Κουμίκο από την άλλη και θα μοιράσει κλωτσιές, μπουνιές και πολύ πόνο.

 

 

Ο κορoνοϊός

Το να υποδυθεί έναν επιστήμονα που απλά βρίσκει το φάρμακο κατά του φονικού ιού, θα ήταν πολύ απλό για τον Λίαμ Νίσον. Αλλά το να βρει το φάρμακο και κάποιοι να προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να το δημοσιοποιήσει, ώστε να συνεχίσουν να κονομάνε από τα εμβόλια ή επειδή θέλουν να ελέγξουν την παγκόσμια οικονομία ή διότι θέλουν να αφανίσουν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της γης, αυτό μάλιστα, έχει ένα ενδιαφέρον για τον Λίαμ, ώστε να καταδεχθεί να ασχοληθεί και να σώσει την ανθρωπότητα.

 

 

O Thanos

Ναι, τον νίκησαν οι Avengers και τον πετσόκοψε ο Θορ. Αλλά ο Θορ τον καθάρισε λίγο φλώρικα, όταν ο Thanos είχε αποτραβηχτεί στο σπίτι του και ασχολούνταν με τα οικιακά, ενώ στη φάση που τον νίκησαν οι Avengers αφενός ήταν 10 εναντίον ενός, αφετέρου στην προσπάθεια αυτή έχασε τη ζωή του ο Iron Man. Αν όμως ήταν ο Λίαμ Νίσον εναντίον του Thanos; Ούτε ανθρώπινες απώλειες, ούτε ο μισός πληθυσμός θα γινόταν σκόνη, ούτε μάχη στα μαρμαρένια αλώνια. Θα σήκωνε φυσικά και το σφυρί και το τσεκούρι του Θορ (άξιος! άξιος!), θα κράταγε και την ασπίδα του Κάπτεν Αμέρικα με το «τρίτο του πόδι» και θα τελείωνε η σεμνή τελετή εύκολα και γρήγορα.

 

 

Οι νταήδες

Αν έχετε κάποιον ενοχλητικό που πειράζει τα παιδιά σας στο σχολείο, ή κάποιον τραμπούκο γείτονα που πλακώνει τη γυναίκα του, αν είστε πολύ ήρεμος άνθρωπος για να τσακωθείτε με τον οποιονδήποτε κατσαπλιά προσπαθεί να σας εκφοβίσει, πάρτε ένα τηλέφωνο τον Λίαμ και δώστε του το τηλέφωνο του τραμπούκου. Δεν θα χρειαστεί να εμφανιστεί, απλά θα τηλεφωνήσει και θα πει αυτό που είπε και στο πρώτο «Taken»: «I have a very particular set of skills». Και μόλις ο τύπος στην άλλη άκρη της γραμμής το ακούσει αυτό, από την ψαρωτική, βραχνή φωνή του Νίσον, θα γίνει κατευθείαν αρνάκι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved