Σιωπηλός Δρόμος: Η «βεντέτα» που τόσο περιμέναμε επιτέλους αρχίζει

Τέλος τα παιχνίδια στον «Σιωπηλό Δρόμο». Πλέον ξεκινάει το αυθεντικό κυνήγι ανάμεσα σε ήρωα και αντι-ήρωα.

Ο χορός των αποκαλύψεων φαίνεται πως έχει διάφορα παρακλάδια στον «Σιωπηλό Δρόμο», ιδιαίτερα μετά και τις συγκλονιστικές τελευταίες «πινελιές» που μας επιφύλασσε το έκτο επεισόδιο. Εκεί που νομίζαμε ότι όλα τα μυστήρια κρύβονται γύρω από την Θάλεια, έσκασε από το πουθενά ότι η Αθηνά έβγαινε παράνομα με τον άντρα της ξαδέρφης της, Σπύρο και πλέον τα μέτωπα είναι πολλά.

Ταυτόχρονα ο «ενορχηστρωτής» της απαγωγής ξαναρχίζει τα παιχνίδια με τη Θάλεια και τα ίχνη οδηγούν σε μια ιστορία 20 και βάλε ετών που φαίνεται πως θα αποσαφηνίσει πολλά στην ιστορία και την κόντρα με τον πατέρα της. Η οικογένεια Καρούζου είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση και στο επόμενο επεισόδιο φαίνεται πως θα έχουμε τρομερές εξελίξεις.

 

 

Το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού

Μπορεί ο «Σιωπηλός Δρόμος» να έχει πολλά στοιχεία κλασικής ελληνικής σειράς -όλοι τα έχουν με όλους, τσακωμοί και μαλλιοτραβήγματα- ωστόσο δίνει δωρεάν μαθήματα σασπένς και σωστού χτισίματος των χαρακτήρων. Σεναριακά οι Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη, παρέα με την ανατριχιαστικά ζωντανή εικόνα του σκηνοθέτη, Βαρδή Μαρινάκη μας έχουν «συστήσει» έναν κόσμο όπου κάθε χαρακτήρας ζει το δράμα του, έχει δώσει ξεχωριστή σημασία σε κάθε ένα εξ αυτών δείχνοντάς μας παράλληλα γιατί ορισμένοι αξίζουν παραπάνω προσοχής από τους υπόλοιπους. Είτε έχουν παραπάνω χρόνο στην οθόνη, είτε απλώς κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Αυτή τη στιγμή όμως, με τη σεζόν να έχει φτάσει σχεδόν στα μισά της, η υπόθεση αρχίζει να ξεκαθαρίζει και οι δύο «άτυποι» πρωταγωνιστές ετοιμάζονται να πάρουν το βάρος πάνω τους.

 

 

Νάσος εναντίον Μιχάλη

Το περιμέναμε πώς και πώς και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Οι δυο τους είχαν έρθει αρκετά κοντά πολλές φορές ωστόσο ο Νάσος δίχως να έχει στοιχεία, δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι μπροστά του βρισκόταν το «κλειδί» της απαγωγής των μικρών παιδιών.

Ο Νάσος Οικονομίδης είναι ο «άρχοντας» της σειράς, ο τύπος από τον οποίο όλοι κρέμονται και περιμένουν μία του κίνηση. Μια περσόνα μυστήρια που σε κεντρίζει συνεχώς αλλά με το πέρας των επεισοδίων φανερώνει έναν ήρωα που θες να ταυτιστείς για τις μεθόδους και τις αρχές.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ακόμα πιο μυστήριο Μιχάλη Τοπάλη, αυτόν ο οποίος νομίζαμε όλοι ότι είναι ο τύπος που κινεί τα νήματα, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι μονάχα ένα γρανάζι πίσω από την πλεκτάνη της απαγωγής. Παρά το έγκλημα το οποίο έχει διαπράξει, σου βγάζει διαρκώς ένα αίσθημα συμπάθειας, ή μάλλον ένα τεράστιο «γιατί» πίσω από κάθε αρνητική του κίνηση. Είναι με διαφορά ο πιο συμπαθής από τους απαγωγείς, έχει ευαισθησίες βλέποντας τη μητέρα του να βασανίζεται από άνοια, ενώ ταυτόχρονα στο τελευταίο επεισόδιο έδειξε ότι δεν θέλει να προκαλέσει «κακό» ούτε στα παιδιά, ούτε σε κανέναν. Τώρα όμως έχει να αντιμετωπίσει μια διαφορετική κατάσταση. Και ο λόγος είναι ξεκάθαρα η Θάλεια.

 

 

Από τότε που μάθαμε ότι ο Μιχάλης είναι πρώην της, καταλάβαμε από τη ματιά του και μόνο κάθε φορά που την αντικρίζει ότι βαθύτερος σκοπός του είναι να την ξανακερδίσει. Δυστυχώς για αυτόν όμως εκείνη κλείνει προς την απέναντι «πλευρά». Η στιγμή πάθους μέσα στο αυτοκίνητο ανάμεσα στη Θάλεια και τον Νάσο δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει στη συνέχεια της ιστορίας, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει και άλλο το κυνήγι και την ένταση μεταξύ των δύο αντρών.

Σιγά -σιγά ξετυλίγεται ένα κουβάρι με πολλά ποδάρια και αποκαλύψεις, ωστόσο το σενάριο κατάφερε να διαχωρίσει με μαεστρία τις side ιστορίες και να μας κάνει να εστιάσουμε εκεί ακριβώς που έχει το περισσότερο «ζουμί». Η «βεντέτα» ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές είναι προ των πυλών και το δεύτερο μισό της σειράς αναμένεται καταιγιστικό.

Μέσα στον «θόρυβο» και το κυνήγι του δράστη, ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης ακόμα παραμένει σιωπηλός. Για πόσο ακόμα όμως;  Ίσως απόψε (23/5) στις 21:00 (ΜΕGA) να έχουμε κάποια απάντηση. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved