The Highlander: Θέλουμε τον Henry Cavill για Connor MacLeod;

Το cult classic «Highlander» επιστρέφει, ωστόσο μπορούμε να χωνέψουμε τον Cavill ως πρωταγωνιστή;

Στην εποχή των reboot όλα είναι πιθανά. Πολλές ταινίες που δεν πρέπει να «αγγίζονται», δυστυχώς κάνουν το comeback και η σύγχρονη version μας αφήνει δυσαρεστημένους, ωστόσο για ορισμένα franchise (είτε cult, είτε όχι) είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψουν δυναμικά στη ζωή. Ένα τρανό παράδειγμα είναι το Mad Max που με το Fury Road επέστρεψε θριαμβευτικά και τώρα ετοιμάζεται μέχρι και για spin-off με την Furiosa.

Μια τέτοια ευκαιρία αναζητεί και το «ξεχασμένο» franchise του Highlander.

 

 highlander

 

Ο αυθεντικός Highlander

Για τους νεότερους ο τίτλος «Highlander» συνδέεται με τη σειρά των 90’s, η οποία έδωσε σπουδαία πνοή στον ήρωα και μέσω του Duncan MacLeod του Adrian Paul, o κόσμος έμαθε για τα καλά τι θα πει να είσαι αθάνατος και να περιπλανιέσαι στον αιώνα τον άπαντα περιμένοντας κάποιος να σου επιτεθεί προκειμένου να σου πάρει το κεφάλι και τις δυνάμεις σου.

 

 

Κακά τα ψέματα όμως, ο αυθεντικός Highlander δεν ήταν αυτός της σειράς, αλλά των ταινιών. Η εμφατική, προβληματισμένη μορφή του Christoph Lambert είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το franchise και είναι ο κύριος λόγος που λατρέψαμε το Δόγμα των MacLeod. Όλα αυτά εξαιτίας του Connor MacLeod που γνωρίσαμε το 1986.

Τότε που με μοναδικό «κολλητό» το σπαθί του εξήγησε στον κόσμο ότι ο πλανήτης δεν απαρτίζεται μονάχα από θνητούς αλλά και από αθάνατους οι οποίοι περιπλανιόνται χιλιάδες χρόνια στη Γη έχοντας ως σκοπό να αφανίσουν ο ένας τον άλλον. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας και ο εκλεκτός θα λάβει το Prize το οποίο θα του δώσει εξουσία προκειμένου να κυβερνήσει την ανθρωπότητα όπως εκείνος επιθυμεί. Ένας αθάνατος δεν μπορεί να πεθάνει με κανέναν άλλον τρόπο, εκτός και αν του πάρουν το κεφάλι, για αυτό και όλοι τους είναι ικανοί ξιφομάχοι.

 

 

Ο Connor ωστόσο δεν είναι σαν τους υπόλοιπους αθάνατους. Δεν αναζητεί το τρόπαιο, είναι απογοητευμένος από το μονοπάτι που διάλεξε για αυτόν η φύση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το χωριό του τον 16ο αιώνα με την κατηγορία ότι κρύβει τον σατανά μέσα του, ενώ το γεγονός ότι δεν μπορεί να πεθάνει, ούτε και να γεράσει δεν του επιτρέπει να δεθεί συναισθηματικά με κανέναν.

Ακόμα όμως και ένας απογοητευμένος άνθρωπος κρύβει βαθιά μέσα του ένα σκοπό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να σκοτώσει τον μοναδικό άνθρωπο που δεν πρέπει να κερδίσει το Prize. Ο Kurgan του εικονικού Clancy Brown -ίσως ο καλύτερος κακός που έχουμε δει μαζί με τον Darth Vader- δεν είναι απλώς ένας αθάνατος, είναι ο ισχυρότερος όλων, που έχει αφανίσει όλους τους αντιπάλους του και στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία στέκεται μονάχα ο Connor MacLeod, τον οποίο απέτυχε να εξολοθρεύσει στο παρελθόν.

 

 

Αντ’ αυτού όμως, δολοφόνησε τον μέντορα του Connor, Ramirez (Sean Connery) ενώ βίασε και την τότε γυναίκα του, Heather. Η βεντέτα τους κρατάει αιώνες αλλά στο τέλος, μόνο ένας εκ των δύο θα κρατήσει το κεφάλι στη θέση του.

 

Μια πονεμένη ιστορία

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας ήταν τεράστια και ήταν φυσικό ο Connor να συνεχίσει την περιπλάνησή του και σε άλλα επεισόδια. Ωστόσο οι επόμενες ταινίες ήταν η απόλυτη καταστροφή. To σίκουελ του Highlander με τίτλο «The Quickening» ανταγωνίζεται τη «Μάσκα 2» για τον τίτλο του χειρότερου σίκουελ στην ιστορία. Είναι ίσως η απόλυτη καταστροφή για έναν ήρωα που έστω με ένα βατό σίκουελ θα έβαζε τις βάσεις για να μείνει στην ιστορία και να συνεχίσει το καλό του όνομα επί χρόνια. Ωστόσο με τα μαύρα χάλια της δεύτερης ταινίας ο Highlander απαξιώθηκε, ο κόσμος «ξενέρωσε» ενώ το τρίτο κεφάλαιο δεν μπορούσε να σώσει τίποτα πλέον, καθώς ήταν ουσιαστικά μια κόπια του πρώτου, απλώς με άλλον villain.

Έκτοτε το franchise βρήκε ζωή με την τηλεοπτική σειρά ενώ ο Connor παρέδωσε τα σκήπτρα του στον Duncan MacLeod, o οποίος και πρωταγωνίστησε στο σίριαλ ενώ οι δύο επόμενες (επίσης μέτριες έως τραγικές ταινίες) υπέγραψαν τον απογοητευτικό επίλογο.

Ίσως ο αποκεφαλισμός του Connor MacLeod από τον ίδιο του τον κολλητό να ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στα έργα που ακολούθησαν την πρώτη ταινία.

 

 

Πάμε όμως στο σήμερα

Αρκετές φορές έγινε η προσπάθεια να επανέλθει το franchise στη ζωή ωστόσο πάντα υπήρχαν δημιουργικές διαφορές της εταιρίας παραγωγής με σκηνοθέτες και σεναριογράφους, oι οποίες πάντα απέτρεπαν την πραγματοποίηση του project.

Το αμφιλεγόμενο reboot ακούγεται από το 2008 και μέχρι σήμερα είχαν συμφωνήσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο πολλά ονόματα τα οποία όμως δεν θα τα δούμε τελικά ποτέ στην ταινία που ετοιμάζεται.

Δείτε ποιοι έφτασαν κοντά να παίξουν στο Highlander Reboot στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Τελικώς εν έτει 2021 φτάσαμε στο σημείο μηδέν και υπό την σκηνοθεσία του Chad Stahelski (John Wick 2 και 3) ο Highlander φαίνεται ότι βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον φέρει με αξιώσεις στη ζωή. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Henry Cavill ετοιμάζεται να πιάσει το ξίφος και να αποτελέσει τον νέο Connor MacLeod στην ταινία με πολλούς ήδη να ξύνουν το κεφάλι τους.

Παρόλα αυτά είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο Cavill έχει διορθώσει το γλυκανάλατο και αδιάφορο στυλ που μας παρουσίασε ως Superman και βλέποντάς τον στο The Witcher και το Mission Impossible: Fallout δίνει υποσχέσεις ότι αξίζει να είναι στις επιλογές της νέας ταινίας. Ακόμα βέβαια δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα είναι στο ρόλο του Connor ή του Ramirez, σίγουρα πάντως είναι ένα σπουδαίο asset για τη μεγάλη επιστροφή του αθάνατου Σκωτσέζου στη ζωή μας.

 

 

Ειδικά αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο Dave Bautista θα υποδυθεί τον Kurgan, το reboot του Highlander έχει αποκτήσει ήδη μεγάλο hype πολύ πριν αρχίσει. Το να βρεθεί κάποιος με τόσο προβληματισμένο βλέμμα όπως αυτό του Lambert (δύσκολα θα έχει κάποιος τόσο υψηλή μυωπία) μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο. Παρόλα αυτά και μόνο που ακούμε ότι κάτι κινείται στον κόσμο του Highlander, είναι αρκετό για να προκαλέσει ενθουσιασμό.

Θα είναι άραγε μέσα -τιμής ένεκεν- και ο Lambert;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved