Joey Ramone: O άνθρωπος που άλλαξε την υπόγεια μοίρα του punk

Πήρε το punk και το έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Ποιος δεν γνωρίζει τους Ramones; Αν είσαι από εκείνους που αυτό το όνομα δεν σου λέει τίποτα, μάλλον πως πρέπει να προχωρήσεις και να διαβάσεις κάποιο άλλο άρθρο. Εδώ μιλάμε για ένα από τα ιερά τέρατα του punk και του rock and roll.

Ποιος δεν έχει ακούσει έστω και κατά λάθος μία φορά στη ζωή του το Pet Cemetery;

 

 

Το εβραιόπουλο που μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης πήγε σχολείο μαζί με άλλα δύο αλητάκια της γειτονιάς του, τον Johnny Cummings και τον Douglas Colvin, επίσης αποδημήσαντες εις Κύριον αμφότεροι. Στην ιστορία, έμειναν ως Joey, Johnny και DiDi και η μπάντα που έφτιαξαν ήταν οι Ramones.

 

 

H rock μουσική μετά από αυτό το συγκρότημα δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Πήραν το punk και το έκαναν σούπερ επιτυχία, έβαλαν όλα τα παιδιά του κόσμου να χορεύουν με τις κιθάρες.

Ο Joey, ο «ψηλέας», υπήρξε μάλλον το ψηλότερο και πιο ευχάριστο πανκιό σε ολόκληρη την ιστορία της μουσικής αυτού του κόσμου. Μόλις τον βλέπεις αποκλείεται να μην τον αναγνωρίσεις. Μοιάζει με σκιάχτρο και από το πολύ μαλλί δεν βλέπεις καν τα μάτια του. Σκισμένο τζιν και δερμάτινο τζάκετ.

Ήταν ο άνθρωπος που μέτρησε πιο γρήγορα από όλους στο μικρόφωνο μέχρι το 4 (αν και κυρίως μετρούσαν οι διπλανοί του), να γράψει στίχους για τη Σίνα που ήταν πανκ ρόκερ, να την πέσει μουσικά στους ναζί και να ζητήσει τα ραδιοκύματα για λογαριασμό όλων μας.

 

 

Τρελαμένος με τους Who και τους κλασικούς μπλουζίστες της Chess Records, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος στη ζωή του παρά μόνο το συγκρότημα.

Τι είναι λοιπόν οι Ramones; Είναι η τσαχπινιά των Supremes και οι κιθάρες των Who. Όλα αυτά σε ένα πακέτο από σκισμένα τζιν και δερμάτινα τζάκετ, μαλλί περούκα και βλέμμα απλανές.

Το όνομα, το κλέψανε από τον Paul McCartney, ο οποίος, όταν ακόμα τους Beatles δεν τους ήξερε η μάνα τους, κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Paul Ramone στις σκηνές και στα lives.

 

 

Oι Ramones έμπλεξαν με δεξιοτεχνία το όνομά τους με το CBGB’s κλαμπ στο Μανχάταν και το 1976 κυκλοφόρησαν το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ τους το οποίο είναι ένα από τα πιο κλασικά άλμπουμ rock and roll όλων των εποχών.

Μετά όλα είναι ιστορία. Το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ τραγουδιέται και χορεύεται από γέρους και νέους σε όλο τον κόσμο. Τα τραγούδια είναι όλα ένα προς ένα.

Ο ίδιος ο Joey ήταν και ο frontman και τραγουδιστής της μπάντας και με το στυλ του και τον ακτιβισμό του έδειξε τον δρόμο για ένα νέο στυλ στο rock.

 

 

Τα τραγούδια τους ήταν τόσο μικρά και γρήγορα που σε κάθε ζωντανή εμφάνιση έπαιζαν ένα playlist 50 τραγουδιών! Το κάθε κομμάτι δεν ξεπερνάει ποτέ τα δύο λεπτά κι όμως είναι όλα ύμνοι στην νεότητα και στην ενέργεια του Punk. Ο ίδιος ο Joey έλεγε πως όποιος ακούει τη μουσική του δεν θα γεράσει ποτέ.

Εμείς αυτό κάνουμε ανελλιπώς! Η φωνή του Joey Ramone είναι κάτι παραπάνω από αναζωογονητική.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις την επική δισκογραφία των Ramones: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved