Tim Roth: Ο άνθρωπος που μας έκανε να εκτιμήσουμε ξανά την cool εφευρετικότητα

Ένας ηθοποιός-διαμάντι που θα αγαπάμε για πάντα.

Ποιος είναι αυτός που δεν έχει δει έστω και μία ταινία με αυτόν τον τρελό τύπο; Όλο και κάπου τον έχεις πετύχει, όλο και κάπου τον έχει πάρει το μάτι σου. Κι όμως ο Tim Roth έχει παίξει τους πιο καυτούς δεύτερους ρόλους στην ιστορία του σινεμά μαζί με τον Joseph Cotten.

Ο Tim Roth είναι ίσως το πιο υποτιμημένο πολύτιμο ορυκτό μέσα στο Χόλυγουντ αλλά μάλλον τελικά εκεί είναι που βρίσκεται και η γοητεία του.

 

 

Με ένα πρόσωπο που ψαρώνει ακόμη και τον ίδιο τον Θεό, ο Tim Roth μπορούσε από πάντα να παίξει τα πάντα. Από τον πιο αστείο παλιάτσο εγκληματία μέχρι τον πιο στυγνό τρελό τύπο που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Είναι από τους ηθοποιούς που μπορεί μόνο με το πρόσωπο του να κλέψει όλη την παράσταση. Μπορεί να μην λέει κουβέντα αλλά την ίδια στιγμή είναι ο άνθρωπος που πάνω του θα πέσουν όλα τα βλέμματα σε μία ταινία.

 

 

Η καριέρα του απογειώθηκε από την αρχή με την εμφάνιση του στο Reservoir Dogs του Tarantino. Ποιος δεν θυμάται εκεί τον Mr. Orange; Ο τύπος ήτανε όλη η ταινία μαζί με τον Harvey Keitel.

Αυτή η ταινία όμως ήταν και η κατάρα του, μιας και μετά μπήκε στην ειδική κατηγορία των περίεργων ηθοποιών που πάντα έπαιζαν περίεργους ρόλους κι όχι τελικά τόσο πρωταγωνιστικούς.

 

 

Ακολούθησε ένα τεράστιο διάστημα που ο Ροθ ήταν δευτεροτρίτο όνομα του Χόλιγουντ. Και ας υπήρχαν κάποιες ερμηνείες-διαμαντάκια που «έχτιζαν» έναν μικρό αλλά φανατικό πυρήνα οπαδών του όπως αυτή στο ξεκαρδιστικό «Όλοι λένε σ’ αγαπώ» του Γούντι Άλεν.

Γενικά ο Tim Roth είναι ένας από τους λίγους μάστορες της ερμηνείας που είναι ικανοί να κάνουν ένα δεύτερο ρόλο να δοξαστεί περισσότερο κι από τον πρωταγωνιστικό.

Αν όμως πραγματικά θέλει κανείς να δει τι σημαίνει ηθοποιία Tim Roth τότε πρέπει οπωσδήποτε να δει την ταινιάρα Lie To Me. Εκεί μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι σημαίνει να είσαι ο Tim Roth.

 

 

Προσωπικά η δική μου αδυναμία σε ρόλο του είναι στο καταπληκτικό και πολύ άγνωστο και αδικημένο ταινιάκι στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον μακαρίτη τον 2Pac, στο οποίο και υποδύονται δύο μικροαπατεώνες που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους στη ζωή.

Πραγματικά απολαυστική ταινία με έναν απολαυστικό ηθοποιό. Εγώ πάντως όσες ταινίες που βγαίνουν με τον Tim Roth τις έχω δει όλες και καμία ερμηνεία του δεν με άφησε αδιάφορο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο καλές στιγμές του Tim Roth στον κινηματογράφο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved