Ο Σιωπηλός Δρόμος έχει τον πρωταγωνιστή που του αξίζει

Ο Δρόμος του Νάσου Οικονομίδη παύει πλέον να είναι Σιωπηλός.

Από την αρχή της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» είχαμε καταλάβει το πώς θα κυλήσει η κατάσταση. Με αργά και γοργά βήματα, τα ίχνη και τα easter eggs των χαρακτήρων θα μας οδηγούσαν στο επόμενο στοιχείο, τα μυστήρια και οι κόντρες του παρελθόντος θα δημιουργούσαν έξτρα «σύννεφα» και ερωτηματικά στο μπλεγμένο μυαλό του θεατή, τη στιγμή που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να γνωρίσουμε όλους τους χαρακτήρες.

Πέρα από τους βασικούς δηλαδή:

 

 

Με τα τρία πρώτα επεισόδια να κινούνται στα επίπεδα του slow motion, σε βαθμό που ούτε VAR δεν χρειαζόμαστε αν χάσουμε κάποια λεπτομέρεια, ήρθε το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς για να προκαλέσει την απόλυτη καταιγίδα. Νέοι δρόμοι, πολλά στοιχεία -έστω και για άλλη, παράλληλη υπόθεση- αλλά κυρίως την ανάδειξη ενός κοιμώμενου ήρωα ο οποίος γιγαντώθηκε επικίνδυνα και παίρνει πάνω του το παιχνίδι.

 

Προφανώς και μιλάμε για τον Νάσο Οικονομίδη του Δημήτρη Λάλου

 

 

Ο Aστυνόμος Α’ στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων ζωής και Επικεφαλής Ερευνών, ήρεμος και με σιγουριά που «σκοτώνει», ξέρει από την αρχή πως η κατάσταση με τους «σαλταρισμένους» γονείς των απαχθέντων παιδιών δεν θα είναι εύκολη, για αυτό και δεν κερδίζει ποτέ την εμπιστοσύνη όλων τους. Έχοντας πάρει από κοντά τον γρίφο της υπόθεσης που ονομάζεται Θάλεια προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα κρυμμένα μυστικά που ανακαλύπτει συνεχώς, τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και τα διάφορα παρελκόμενα που προκύπτουν συνεχώς.

Το νιώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο Νάσος Οικονομίδης δεν είναι ο Πρόκτορ από τη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή αλλά ένας Σέρλοκ Χολμς με σήμα, ένας τύπος με ανάστημα και θάρρος της γνώμης του, ένας ήρωας που έκανε σταδιακά τα βήματά του προς την αναγνώριση του κοινού, που με ένα και μόνο επεισόδιο στο οποίο είχε (επιτέλους) τον απαραίτητο χρόνο κατάφερε να βγει από τον δικό του «Σιωπηλό Δρόμο» και να αναδειχθεί.

Η έκρηξη στο πρόσωπο της Θάλειας, οι ατάκες και η σιγουριά στο ένστικτό του, αδιαφορώντας για τα πρωτόκολλα και τις τυπικές διαδικασίες στις καταστάσεις απαγωγείς, προδικάζουν πως η σειρά μετά τον ανταγωνιστή (Μιχάλη), βρήκε επιτέλους τον πρωταγωνιστή του.

 

 

Ποιος είναι ο τέταρτος της απαγωγής;

Καλά-καλά δεν προλάβαμε να ησυχάσουμε με τις εξελίξεις στην υπόθεση του όπλου, τις ανώνυμες απειλές στο σχολείο, τη σύνδεση του Μιχάλη και της Θάλειας και την εξέλιξη του Οικονομίδη, ο Σιωπηλός Δρόμος φρόντισε να κλείσει με ένα στοιχείο που μας ανατρίχιασε ίσως περισσότερο από όλα τα άλλα. Πάνω στην απελπισία των γονέων να κλείσουν νωρίτερα την υπόθεση δίνοντας 40 εκατομμύρια ευρώ (από 100 εκατομμύρια που ζητούσαν), είδαν τους απαγωγείς να αυξάνουν τα λίτρα κατά 50 ακόμα εκατομμύρια γεγονός που αποδεικνύει δύο πράγματα. Είτε απλώς οι απαγωγείς προσπαθούν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, ή απλά στόχος τους είναι ο βασανισμός των γονέων.

 

 

Και πάνω σε αυτή την υπόθεση, έσκασε η «βόμβα» από τον psycho απαγωγέα ότι υπάρχει και τέταρτος πίσω από την αρπαγή των παιδιών. Ένας τύπος που συνδέεται με τον Μιχάλη, αλλά ενδέχεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης. Ένας τύπος που ψάχνει εναγωνίως εκδίκηση, αλλά ακόμα δείχνει αόρατος. Έχει εμφανιστεί άραγε ή περιμένουμε να ντεμπουτάρει στα επόμενα επεισόδια;

Μήπως όμως ο δρόμος του είναι τόσο σιωπηλός που δεν μας έχει περάσει καν από το μυαλό η σύνδεσή του με ό,τι βλέπουμε; Αν έπρεπε να κάνουμε μια υπόθεση, ανάμεσα σε τόσα πρόσωπα πιο «σιωπηλός» ύποπτος δείχνει ο Βασίλης Τότσης (Χρήστος Λούλης). Ο λόγος; Λεφτά δεν έχει πολλά όπως ομολόγησε στο τέταρτο επεισόδιο, ο γάμος του έχει διαλυθεί αλλά επιθυμεί να τον ξαναφτιάξει με νύχια και με δόντια, ενώ ταυτόχρονα ένα τρελό βλέμμα ξυπνάει κάθε φορά που βλέπει τον βιολογικό πατέρα της Αριστέας ο οποίος προσπαθεί να επέμβει στην καθημερινότητά του.

 

siopilos17

 

Το background του άλλωστε, «γοητευτικός, χαμηλών τόνων, στοργικός που ξεκίνησε από απλός εργάτης και έφτασε ψηλά χάρη στην ευφυΐα του» είναι ένα CV που δεν μπορεί παρά να σου προκαλεί ερωτηματικά και αρκετό μυστήριο. Αλλά όπως είπα παραπάνω, μια απλή υπόθεση έκανα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι βάση και όσων δήλωσε πρόσφατα η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, θα μείνουμε άφωνοι όταν μάθουμε τον εγκέφαλο της απαγωγής. Μακάρι. 

Μέχρι τότε βέβαια περιμένουμε να ζήσουμε την απόλυτη βεντέτα μεταξύ του Μιχάλη και Νάσου. Ένα 1on1 που δεν θα ξέρουμε ποιανού το πλευρό να πάρουμε.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved