Η ιστορία της πρώτης γυναίκας που σχεδίασε την Wonder Woman

Η Trina Robbins μας έδωσε κάτι παραπάνω από μία ηρωίδα. Μία γυναίκα με ιδανικά.

Στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο Last Girl Standing η Trina Robbins μιλάει για τη ζωή της και δεν τσιγκουνεύεται καθόλου στις λεπτομέρειες. Η πρώτη γυναίκα καρτουνίστα θυμάται τον καιρό που ήταν ακόμη τόσο νέα και κανείς δεν την γνώριζε, γεμάτη ελπίδα και τέχνη για το μέλλον.

Comics: Πώς τo film noir επηρέασε έναν κόσμο από μελάνι

 

Η Trina Robbins έφτιαξε ρούχα για τον διάσημο Άγγλο τραγουδιστή Donovan και κοιμήθηκε με τον Jim Morrison, έζησε σε μία τρελή εποχή των λουλουδιών και σήμερα έχει να το λέει πως όλα αυτά δεν επηρέασαν την καριέρα της σαν καλλιτέχνιδα. Μεγάλωσε στο Μπρούκλιν μαζί με τον πατέρα της που έπασχε από Πάρκινσον. Η παιδική της ηλικία ήταν φυσιολογική αν και δεν ήταν αυτό που λέμε εύκολη.

Οι 5 ταινίες που δεν ήξερες ότι προέρχονται από comics

 

Το τελευταίο της σεμινάριο ήταν στη Αργεντινή και η 79 χρονη Tina μπορεί να το λέει: Όλοι την αγαπάνε στον χώρο του κόμικ μιας και κουβαλάει μαζί της τεράστια ιστορία.

Από μικρή ονειρευόταν να ζήσει μποέμικη ζωή και να έχει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Φυσικά όμως την τράβηξε ο κόσμος του φανταστικού και του κόμικ περισσότερο.

Η Trina Robbins δημοσίευσε τις ιστορίες της σε εταιρίες κολοσσούς στον κόσμο των κόμικς. Φυσικά δύο από αυτές είναι η DC και η Marvel. Ναι ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να επικρατήσει μέσα σε έναν εντελώς ανδροκρατούμενο χώρο.

Η Wonder Woman σπάει τα ταμεία στην Αμερική

 

Ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τα πρώτα αποκλειστικά κόμικ για γυναίκες το 1966 όπως το It Ain’t Me, Babe και το Wommin’s Comix.

Την δεκαετία του 1980 ήταν η πρώτη γυναίκα που σχεδίασε την Wonder Woman.

Φυσικά η ζωή της είχε και τις πολύ κακές στιγμές που όμως την έκαναν πιο σκληρή και την έμαθαν να επιβιώνει. Κόντεψε να γίνει πορνοστάρ στο Λος Άντζελες και τελικά την έσωσε ο ένας και μοναδικός της άντρας που τελικά παντρεύτηκε.

Jim Jarmusch: O «βασιλιάς» του Ανεξάρτητου Κινηματογράφου των ΗΠΑ

 

Στην αρχή άρχισε να σχεδιάζει ρούχα για τους φίλους της και στην συνέχεια συνειδητοποίησε πως είχε τεράστιο ταλέντο στο σχέδιο πάνω στο χαρτί.

Μάλιστα έφτιαξε ρούχα για διάσημους ροκ σταρ όπως οι Mamas and The Papas.

Μετά όμως συνειδητοποίησε πως ακόμη και ο κόσμος των κόμικ ήταν γεμάτος από φαλλοκρατισμό και υποκρισία. Κανείς δεν δεχόταν μία γυναίκα να τους πάρει τη δόξα. Η ίδια μάλιστα σιχαινόταν καλλιτέχνες του χώρου όπως ο Robert Crumb γιατί σχεδίαζαν κόμικ με βιασμούς και φόνους γυναικών.

Τώρα τελευταία η Trina το έχει ρίξει περισσότερο στο γράψιμο και η αυτοβιογραφία της πάει πολύ καλά και μάλιστα την έκανε και λίγο ακόμη πιο διάσημη στο γυναικείο κι όχι μόνο, κοινό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο διάσημα κόμικ που έχει σχεδιάσει η Trina Robbins:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved