Δηλαδή πώς ζούσαν οι Καουμπόηδες κι οι Ινδιάνοι τελικά;

Ένα ασπρόμαυρο φωτογραφικό αφιέρωμα που θα ζήλευε και ο Λούκυ Λουκ.

Αυτή την τρομερή αγάπη για την Άγρια Δύση -σε σημείο που ένα βασικό παιδικό μας παιχνίδι εμπνεόταν από αυτήν, το γνωστό κυνηγητό με τίτλο «Καουμπόηδες και Ινδιάνοι»- κανονικά θα ήταν δύσκολο να την εξηγήσουμε. Και αλήθεια είναι πως η μανία μας με τον Λούκυ Λουκ και τα «καουμπόικα» δεν αρκεί.

Ίσως είναι η εικόνα του μοναχικού καβαλάρη που δεν γνωρίζει σύνορα. Του ανθρώπου που δεν τον περιορίζει το αστικό τοπίο, οι νόμοι, πολλές φορές ούτε η ίδια κοινωνική ηθική. Ενός ξένοιαστου πλάνητα που κοιμάται κάτω από τα αστέρια, καπνίζει ταμπάκο, πίνει ουίσκι και κανονίζει τους λογαριασμούς τους με τα όπλα. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο πρότυπο, ιδιαίτερα αν διαβάσει κανείς την «πραγματική ιστορία». Και από την άλλη πλευρά οι Ινδιάνοι, που όσο περνάνε τα χρόνια μας γίνονται όλο και πιο συμπαθείς: οι αδικημένοι, οι εξόριστοι, τα παιδιά της φύσης που τους έκλεψαν την πατρίδα τους.

Cowboy Indian 1

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το Αμερικανικό σινεμά έχει επιστρέψει στο γουέστερν, αυτή τη φορά με ένα σκοτεινό βλέμμα. Το “Revenant” και το “Hateful Eight” αφηγήθηκαν μια άλλη, πιο «μαύρη» ιστορία της Άγριας Δύσης –στα χνάρια του συγκλονιστικού μυθιστορήματος του Κόρμακ Μακάρθυ με τίτλο «Ματωμένος Μεσημβρινός» Όμως αλήθεια τελικά, πώς πραγματικά ζούσαν οι Καουμπόηδες κι οι Ινδιάνοι;

Αν μοιράζεσαι κι εσύ αυτή την απορία, η παρακάτω συλλογή φωτογραφιών που αλιεύσαμε στο ίντερνετ, ρίχνει πραγματικό φως σε μια άγρια και γοητευτική εποχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved