Chuck Norris: Ο βασιλιάς των trash ταινιών δράσης που κατέκτησε την τηλεοπτική ιστορία

Ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς που λατρεύουμε να κράζουμε.

Ποιος δεν έχει ακούσει έστω κι ένα ανέκδοτο με τον Τσακ Νόρις; Αυτό όμως κάτι σημαίνει. Το να γίνει κάποιος ανέκδοτο μας λέει πως έχει κάνει κάτι σημαντικό, ακόμη κι αν με το πέρασμα των χρόνων αυτό τελικά που έκανε κατέληξε σε αστείο.

Εγώ πάντως πάντα απολάμβανα σαν παιδί μία ταινία του Τσακ Νόρις στην τηλεόραση, κάποιο Σαββατιάτικο βράδυ ή κάποιο ξέμπαρκο Κυριακάτικο μεσημέρι καθώς έτρωγα με την οικογένεια μου.

Warrior: H σπουδαία κληρονομιά του Bruce Lee

 

Ποιος όμως δεν έχει αγαπήσει την υπερβολή σε αυτό το ακραία Αμερικάνικο πρόσωπο; Με αυτό το πρόσωπο μεγαλώσαμε και με τις κλωτσιές του.

Ποιος δεν έχει δει έστω και μία ταινία του Τσακ Νόρις; Ελάτε τώρα ας μη γελιόμαστε, ο Τσακ Νόρις μαζί με τον Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ (που κι αυτός έχει γίνει ανέκδοτο) είναι οι στυλοβάτες των ταινιών που βλέπαμε με τόση βουλιμία μικροί που τελικά καταλήξαμε να τις θεοποιήσουμε μέσα μας.   

Κι όμως ο Τσακ ήτανε από την αρχή αληθινός πολεμιστής. Ξεκίνησε από την πολεμική αμερικάνικη αεροπορία και στη συνέχεια το έριξε στις πολεμικές τέχνες. Αυτό ήταν που τον ανέβασε και στο γυαλί, η ικανότητα του να συνδυάζει υποκριτική και ξύλο.

Chuck Berry: O άνθρωπος που ανακάλυψε το Rock 'n Roll

 

Την ίδια στιγμή όμως ήταν και κάτι σαν πρότυπο του Αμερικάνου άντρα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και άμα λάχει είναι και τρομερός οικογενειάρχης. Εκείνο το αξέχαστο ματσάτο μούσι πως είναι δυνατόν να το λησμονήσουμε; Κι εκείνες οι τρομερές κλωτσιές στους σατανικούς εχθρούς έχουνε μείνει καλά χαραγμένες μέσα μας, εντός των παιδικών μας ονείρων.

Ο τύπος έχει ιδρύσει μέχρι και την δική του σχολή πολεμικών τεχνών με την ονομασία Chun Kuk Do. Ντάξει αυτό κάτι μας θυμίζει αλλά οκ, έτσι κι αλλιώς ο Τσακ ήταν μεγάλος φαν του Μπρους Λι από πάντα, γιατί να το κρύψει άλλωστε; Μαζί δεν είχαν πρωταγωνιστήσει και σε μία ταινία; Ναι, στο Way οf The Dragon του 1972.

Κι όμως ο κύριος Νόρις είναι τρομερά συντηρητικός τύπος κι επίσης φοβερά θρήσκος Χριστιανός. Όλο αυτό όμως το πακέτο είναι τόσο αστείο που δεν είμαστε ικανοί να τον μισήσουμε με τίποτα. Τόσα και τόσα μας έμαθε με τα κλωτσομπούνιδα του επί της οθόνης. Τι να πεις; Καταρχάς μόνο να δεις το πρόσωπο του σε πιάνει και λίγο το γέλιο, μιας και δεν ξέρεις αν ο τύπος το εννοεί όλο αυτό το μάτσο πράγμα ή απλά τρολάρει στην τελική.

Walker, Texas Ranger είναι μόνο ο Chuck ο Norris

 

Τελικά όμως αυτό είναι και το δίλλημα μας που μας κάνει να τον λατρεύουμε.

Έχει παίξει και πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 50 ταινίες δράσης! Αυτό κι να είναι ρεκόρ. Άλλοι για να καταφέρουν κάτι τέτοιο πρέπει να ζήσουνε τρεις ζωές.

Εμείς πάντως μένουμε πιστοί στον Τσακ Νόρις και επαυξάνουμε: Είναι θεός και με τη βούλα.

Χρόνια πολλά Τσακ!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες του Τσακ Νόρις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved