Getty Images North America Bill Paxton: Ένα χαμόγελο που «έσβησε» ξαφνικά

Όλοι μιλούσαν με καλά λόγια για τη δουλειά του, «παραμιλούσαν» όμως για τον μοναδικό χαρακτήρα του.

Είναι Φεβρουάριους του 2017 και τα social media κατακλύζονται από μια δυσάρεστη είδηση. Ο Bill Paxton, μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες στον κινηματογράφο των 80’s και 90’s, ένας τύπος που μπορούσε να παίξει τον badass (Aliens), τον πρωταγωνιστή σε blockbuster (Twister), τον εκνευριστικό (True Lies), το διαστημάνθρωπο που επισκίασε κοτζάμ Tom Hanks (Apollo 13) μέχρι και τον Cowboy (Hatfield’s & McCoy’s), έχει αποχαιρετίσει τα εγκόσμια εξαιτίας επιπλοκών κατά τη διάρκεια εγχείρισης στην καρδιά.

 

 

Το Hollywood βυθίζεται στη θλίψη καθώς έχει απωλέσει έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του την περίοδο πριν τη νέα χιλιετία. Έναν άνθρωπο που μπορεί να μην κατέκτησε ποτέ κάποιο Όσκαρ ωστόσο ήταν πάντα εκεί στις μεγάλες στιγμές της 7ης Τέχνης, ειδικά σε μια περίοδο που αναζητούσε διαρκώς νέους ήρωες και πρωταγωνιστές.

Πολλοί έχουν να πουν πολλά πράγματα και καλά για το έργο που άφησε πίσω ο σπουδαίος Bill Paxton, καθώς μια ματιά να ρίξει κανείς στο βιογραφικό του θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για απλή περίπτωση ηθοποιού ή περιστασιακού πρωταγωνιστή. Είναι ίσως από τους ηθοποιούς εκείνους που η εποχή του τον αδίκησε καθώς είχε κάνει νωρίτερα από πολλούς τη στροφή στην τηλεόραση, γεγονός που δικαιολογεί την απουσία του από τις περισσότερες παραγωγές του κινηματογράφου μετά το 2000.  

 

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμμετείχε ποτέ ξανά ως πρωταγωνιστής, έτσι όπως τον συνηθίσαμε στα 90’s, ως μετεωρολόγο και κυνηγό ανεμοστρόβιλων στο «Twister» ή δολοφόνο εξωγήινων στο «Aliens», αλλά σε κάθε του εμφάνιση έφτανε και με το παραπάνω για να μας ταξιδεύει στο παρελθόν, όταν και έκανε θραύση πλάι σε σπουδαία ονόματα της εποχής.

Η εμφάνισή του στα mini series του History Channel, μαζί με τον Kevin Costner στην ιστορική έχθρα των «Hatfields & McCoys», ίσως και να αποτέλεσε τον καλύτερο ρόλο που τον είδαμε ποτέ μας.

 

 

Η δουλειά του είχε, έχει και θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όποιον την παρακολουθεί, από το απλό κοινό, τους κριτικούς έως και τους συναδέλφους του. Με τον ξαφνικό θάνατό του ωστόσο μια μέρα σαν τη σημερινή (25/2) το 2017, σαν ένα δάκρυ να κύλλησε στα μάτια όλων των ανθρώπων που απαρτίζουν την υποκριτική σκηνή των ΗΠΑ.

Ένα πέπλο στενοχώριας αλλά και εκτίμησης, όχι απλώς για το έργο του ως ηθοποιού, κυρίως όμως ως ανθρώπου, ήταν το μεγαλύτερο θέμα των αναρτήσεων από ανθρώπους του Hollywood στo Twitter.

Στο παρακάτω άλμπουμ μαζέψαμε ορισμένα:

 

 

Δεν ήταν δύσκολος άνθρωπος, ούτε και καμιά βεντέτα απέναντι σε απλούς ανθρώπους. Μια ιστορία αναφέρει πως ο δημοσιογράφος Mike Ryan είχε στη διάθεσή του μόλις 20 λεπτά για να του κάνει συνέντευξη, και ο Paxton τον έβγαλε έξω να τα πουν με την ησυχία τους. Άλλη ιστορία αναφέρει πως ο James Cameron τον είχε συμπαθήσει τόσο πολύ που τον πήρε τηλέφωνο να πάνε σινεμά στις 5 μ.μ. να δουν το «Evil Dead 2».

Έναν ηθοποιό καλώς ή κακώς δεν μπορείς ποτέ να τον κρίνεις ως άνθρωπο από τη δουλειά του καθώς πάντα υποδύεται κάποιον άλλον και όχι τον εαυτό του. Ακόμα ωστόσο και αν ο Bill Paxton δεν έπαιζε διαρκώς συμπαθητικούς χαρακτήρες, σου έδινε την εντύπωση ότι πίσω από τη «μάσκα» εκείνου που υποκρίνεται, κρύβεται μια ευγενική ψυχή. Ένας άνθρωπος που με βάση τις αναρτήσεις στα social media και τα λεγόμενα όσων τον γνώρισαν, έχουν να λένε για έναν πραγματικά ξεχωριστό τύπο. Ίσως το μεγαλύτερο παράσημο από όλα.

«Ήταν απλώς ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας υπέροχος άνθρωπος…», τάδε έφη Tom Hanks.

Y.Γ. Έχει παίξει στην πρώτη σκηνή του πρώτου «Terminator» το 1984.

 

Bill Paxton in Terminator


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved