Υπάρχει κάποιος λόγος που ο Tom Ellis δεν θα είναι ο Lucifer στο «Sandman»;

Ο δημιουργός της σειράς έδωσε την οπτική του, αλλά ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε το λόγο.

Περίεργα τα πράγματα εκεί στη «DC Comics». Για όποιον υπήρξε αυθεντικός φαν των χαρακτήρων που φαντάστηκε και αποτύπωσε στις σελίδες και τα σκίτσα του ο δημιουργός Neil Gaiman, τότε οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των ιστοριών του είναι αυτός που συστήθηκε στην Ελλάδα ως Μορφέας, στο ευρύ κοινό ως «The Dream» και παγκοσμίως ως «Sandman». Αυτός για τον οποίο οι φανατικοί του οπαδοί περίμεναν χρόνια ολόκληρα για τον ερχομό του στη μεγάλη οθόνη του σινεμά, που το πίστεψαν ότι η στιγμή πλησιάζει –με τον Joseph Gordon-Levitt σε ρόλο πρωταγωνιστή- αλλά το project ακυρώθηκε το 2016 λόγω δημιουργικών διαφορών και μπήκε στο συρτάρι.

 

 

Τελικώς μετά από λίγα χρόνια το εγχείρημα «ξυπνάει» και ετοιμάζεται να έρθει στη μικρή οθόνη σε σειρά επεισοδίων, όπου ο Dream, ο άρχοντας των ονείρων μετά από πολλούς αιώνες θα φανερωθεί μέσα από τον κόσμο των σκιών και μαζί με την οικογένειά του (Destiny, Death, Desire, Despair, Delirium και Destruction) θα μας δείξουν τι γίνεται πραγματικά με τα ουράνια πλάσματα που επηρεάζουν τον μάταιο τούτο κόσμο. Μαζί με αυτούς βέβαια την εμφάνισή του θα κάνει και ο «φίλος» του Dream, ο διαβολάκος του Los Angeles όπως τον μάθαμε στη σειρά που έφερε το όνομά του, Lucifer καθώς και άλλοι χαρακτήρες της Βίβλου, όπως ο Cain και ο Abel.

Toν συγκεκριμένο Lucifer τον έχουμε κατατάξει μεταξύ των πιο στυλάτων πρωταγωνιστών της τηλεόρασης.

Το cast της σειράς έχει αρκετά ονόματα και τους περισσότερους ενδέχεται να μην τους αναγνωρίζεις. Όλους εκτός από δύο (στο παρακάτω άλμπουμ):

 

 

Σε αντίθεση με το cast του «Lucifer» όπου μόνο αν έβλεπες Smallville ήξερες τον Cain (Tom Welling) και το σύγχρονο «Hawai 5-0» την Chloe Dekker (Lauren German), στο «Sandman» ξεκινάς με ορισμένους γνωστούς όπως ο Boyd Holbrook (Narcos, Logan, The Predator), ο Charles Dance (Tywin Lannister στο Game of Thrones) και της Gwedoline Christie (Captain Phasma στα Star Wars και κυρίως Brienne of Tarth στο Game of Thrones). Στο εν λόγω κείμενο ωστόσο δεν θέλω να σταθώ στους γνωστούς της σειράς, αλλά στο ρόλο που θα υποδυθεί η αγαπημένη μας Brienne.

Θα μπορούσε άνετα να παίξει την Death, αλλά όχι. Η τεραστίων διαστάσεων γυναίκα του Game of Thrones, θα είναι η προσωποποίηση του Εωσφόρου στη συγκεκριμένη σειρά. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι μας ξέφυγε ο Tom Ellis στο cast που σου δείξαμε. H Gwedoline Christie θα είναι ο Lucifer στη σειρά που τόσο χρόνια περιμέναμε.

 

 

Μας δουλεύετε εκεί στην DC;

Κατ’ αρχάς δεν θέλω να θίξω το θέμα του ότι μια γυναίκα θα πάρει τη θέση ενός άντρα καθώς στο μυαλό μου έρχεται η πολύ καλή ερμηνεία της Tilda Swinton ως Αρχάγγελος Μιχαήλ στο «Constantine» του 2005 –εκείνο με τον Keanu Reeves στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ως Lucifer Morningstar τoν John Abruzzi του «Prison Break», Peter Stormare- οπότε από αυτή την οπτική η απάντηση είναι απλώς ένα «ας δούμε τι θα δούμε». Από την άλλη όμως υπάρχει ένας μεγάλος όχλος (τεράστιος θα λέγαμε) που δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των συγκεκριμένων κόμικς και τα έμαθε βλέποντας τον «Lucifer» του Tom Ellis.

 

 

Ο δημιουργός της ιστορίας, Neil Gaiman ο οποίος μάλιστα θα βρίσκεται στην παραγωγή θεώρησε εξαιρετική την επιλογή της Christie στον συγκεκριμένο ρόλο λέγοντας πως «είναι πιο κοντά στον αυθεντικό Lucifer που παρουσιάστηκε στις ιστορίες του “Sandman”» παρά σε αυτόν που μάθαμε από τον στυλάτο Εωσφόρο και κάτοχο του nightclub, «Lux».

Η οπτική του Gaiman για όσους έμαθαν τον Lucifer μέσω του «Sandman» ξέρουν πως δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς ο χαρακτήρας παρουσιάζεται ξανθός και συμπαθής με άλλο τρόπο όμως από αυτόν που μας έμαθε ο Ellis. Το θέμα είναι ωστόσο ότι με τη σειρά «Lucifer» να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, τον κόσμο να μαθαίνει τον χαρακτήρα όχι απλά με τη μορφή αλλά με τον τρόπο που τον προσέγγισε ο ίδιος ο Tom Ellis, με τη σοβαροφάνεια που ΔΕΝ διαθέτει, την αφέλεια πάνω σε ανθρώπινα ζητήματα, τον έρωτα που δεν μπορεί να αντιληφθεί και τις αμαρτίες που λατρεύει να ικανοποιεί, πώς θα κάτσουμε να δούμε τον Lucifer ξανά με ίδιο μάτι;

 

 

Τον James Bond ο Ian Fleming τον είχε φανταστεί με τη μορφή του David Niven, όμως όταν έφτασε η στιγμή ο Sean Connery να κάνει πέρα, η παραγωγή προτίμησε τον George Lazenby επειδή έμοιαζε εξωτερικά στον Connery αντί να πάει σε μια επιλογή τύπου Niven. Σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα στην ποπ κουλτούρα που αλλιώς είχαν ξεκινήσει στο σκίτσο, αλλά με τη μεταφορά τους στην οθόνη άλλαξαν εντελώς μορφή, ο κόσμος τους αγκάλιασε και στην πορεία τους έμεινε μια για πάντα όπως τους έμαθαν κατά την τελευταία τους έκδοση. Ή μάλλον για αυτήν την οποία ήθελαν να βλέπουν περισσότερο.

Για αυτούς που δηλώνουν φαν του αυθεντικού «Sandman» καλά κάνουν και περιμένουν τη σειρά η οποία θα σκάσει μύτη κάαπου μέσα στο 2021. Για εκείνους ωστόσο που έμαθαν τον Μορφέα λόγω του «Lucifer», η σειρά ξεκινάει με ένα βασικό μειονέκτημα και αυτό είναι πασιφανές.

Υ.Γ. Τον Lucifer μας του Tom Ellis πίσω!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved