Assosiated Press Larry King: Ένας «βασιλιάς» για άντρες κάθε ηλικίας

Η πορεία του είναι η απόδειξη ότι η υπομονή επιβραβεύεται. Φτάνει να το πιστεύεις.

Είναι στιγμές στη ζωή ενός άντρα που όλα μοιάζουν με αδιέξοδο. Η καθημερινότητα μοιάζει με απροσπέλαστο ανήφορο, τα προβλήματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και η μοναδική δίοδος για κάτι το διαφορετικό, ένα μικρό παραθυράκι γεμάτο όνειρα και χαρούμενες στιγμές φαίνονται τόσο απρόσιτα. Τόσο μακρινά. Είναι η στιγμή που λες μέσα σου «μακάρι εκείνη τη μέρα να είχα κάνει μια διαφορετική κίνηση», «μακάρι να είχα διαβάσει περισσότερο στις εξετάσεις», «γιατί δεν είχα το μυαλό να επιμείνω παραπάνω στη δουλειά εκείνη που σήμερα θα μου απέφερε κάτι καλύτερο από αυτά που έχω». Είναι φράσεις και σκέψεις που σίγουρα είχαν έρθει πολλάκις στο μυαλό του Larry Zeiger βλέποντας πως μέσα του είχε τα φόντα, τις φιλοδοξίες και τη φλόγα, αλλά δίχως την εκπαίδευση και την εξειδίκευση, δεν μπορούσε να βγάλει προς τα έξω το μεγάλο του ταλέντο. Έστω και αν ακόμα δεν ήξερε ποιο ήταν αυτό.

 

 

Στις 23 Ιανουαρίου του 2021 έχοντας αποσυρθεί από τα τεκταινόμενα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο Larry Zeiger άφησε τον κόσμο πίσω, αναζητώντας μια νέα πρόκληση στη συνέχεια της καθημερινότητάς του, αφήνοντας πίσω έναν τεράστιο μύθο. Αυτόν του απόλυτου πρωτοπόρου, με τις άπειρες συνεντεύξεις και κυρίως το μοναδικό μονοπάτι που πήγαζε μέσα από τα δημοσιογραφικά του κατορθώματα. Αυτά που τον μετέτρεψαν από έναν κοινό παρουσιαστή ειδήσεων σε απόλυτο showman της παγκόσμιας showbiz. Περισσότερο από όλα όμως γιατί απέδειξε πως εάν έχεις πίστη στις δυνατότητές σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Είναι η αιτία που το σημερινό του όνομα έχει μεγαλύτερη λάμψη ακόμα και από εκείνους που έχουν το ίδιο αξίωμα με το διάσημο επώνυμό του. Ουδείς λαμπρότερος από τον Larry King.

 

 

Η απόλυτη έμπνευση

Στον κόσμο στον οποίο ζούμε, βουτηγμένο στην κρίση των αξιών και των εθίμων αναζήτουμε καθημερινά πρόσωπα για να παίξουν τον ρόλο του «Μεσσία». Ιδανικά θα θέλαμε να ακολουθήσουμε το τέλειο, το ιδανικό, αλλά όταν βασίζεσαι σε ανθρώπους που δεν γαλουχήθηκαν στο Δωδεκάθεο ή μαζί με τους Αγγέλους στην Αυλή του Παραδείσου, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που δεν θα βρεις έστω και ένα πταίσμα σε όλους όσους έχεις επιλέξει για role models. Ο Larry King, έχοντας φτάσει ψηλά κατηγορήθηκε ότι έκλεψε συνεργάτη του, συνελήφθη, είδε το όνομά του να γίνεται «συντρίμμια», λες και ποδοπατήθηκε από την μάχη του King Kong με τον Godzilla, και κανείς δεν ήθελε να τον προσλάβει.

Ακόμα και αν οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, η ζημιά είχε ήδη γίνει και το φινάλε, μετά από μια προσπάθεια πολλών ετών και γιγάντωσης του οράματός του, έδειχνε ότι ήταν πραγματικά κοντά. Ποιος μπορεί να μάθει να «σηκώνεται» άλλωστε όταν από απλός ταχυδρόμος της UPS, δίχως να έχει βγάλει πανεπιστήμιο και έχοντας φτιάξει με μεγάλη προσπάθεια ένα καλό όνομα, βλέπει ξαφνικά τον κόσμο του να καταρρέει; Όταν από το τίποτα φτάνεις ψηλά είναι απίστευτα δύσκολο να επιστρέψεις δυνατός και ο King δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Μόνο που στη περίπτωσή του, δεν επανήλθε στην παλιά του θέση. Εξυψώθηκε. 

 

 

Για όσους νόμιζαν ότι αυτό ήταν το τέλος του, εκείνος απλός «έχτιζε» τον μύθο του. Η συνέχεια; Ο απόλυτος θρίαμβος. Η επιστροφή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Miami το 1974 ήταν απλώς η αρχή για να επιστρέψει στην ελίτ και να τη διαβεί ως πρωταγωνιστής. Λίγο αργότερα ήρθε το Larry King Show, το βραδινό talk show στο πρώτο μέρος του οποίου έπαιρνε συνέντευξη από τον καλεσμένο του ενώ στο δεύτερο, έδινε τη σκυτάλη στους τηλεθεατές οι οποίοι πλέον δεν παρακολουθούσαν την εκπομπή. Συμμετείχαν οι ίδιοι θέτοντας τα ερωτήματά τους.

Η συνέχεια τον βρήκε στο CNN (Larry King Live), εκεί όπου επί 25 χρόνια έγινε ο απόλυτος «King» των συνεντεύξεων, με καλεσμένους που έχουν αφήσει εποχή:

 

 

Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ο άλλοτε Lawrence Harvey Zeiger, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των media. Είδε κάτι στον εαυτό του, κάτι πολύ πιο ζωντανό και το αποτύπωσε σε ένα χώρο ο οποίος απαιτεί τόλμη και πολλή σιγουριά για να πετύχεις. Μπορεί να θεωρείται ο πιονέρος των talk shows, ταυτόχρονα όμως είναι ένας πολυποίκιλτος χαρακτήρας που δίδαξε ότι η ελπίδα και τα όνειρα μπορούν να γίνουν αληθινά ακόμα και όταν όλα μοιάζουν αδύνατα. 

«Ακόμα και οι επιτυχημένοι πρέπει να ευγνωμονούν την τύχη, ειδάλλως γελούν τους εαυτούς τους», έχει πει ο «άρχοντας» των talk shows.

Διότι κανείς δεν περίμενε από τον ταχυδρόμο και καθαριστή ενός στούντιο, oνόματι Zeiger, να είναι σήμερα ο θρύλος που ακούει στο όνομα, Larry King.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved