Xena Warrior Princess: Η σειρά που γαλούχησε με επικό trash πολλές γενιές αντρών

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, εμείς θέλουμε τη Ζήνα μας πίσω.

Ναι, αν υπήρχε ακόμη θα τη βλέπαμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο γι' αυτό το έπος της τηλεόρασης. Ποιος δεν έχει δει έστω και ένα επεισόδιο από Ζήνα; Ποιος δεν έχει φάει άπειρα από τα μεσημέρια του μπροστά στην οθόνη την περίοδο '95 έως και 2001 και να κάθεται να βλέπει Ζήνα;

Η Lucy Lawless ήταν, είναι και θα είναι μία παιδική φαντασίωση κι εκείνη η πολεμική της ιαχή θα μας μείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές.

Ποιος δεν θυμάται εκείνη την επική γκάιντα στους τίτλους αρχής και την κλασική “φωνή” που μας περιέγραφε τους άθλους της;

Ποιος δεν θυμάται την Γκαμπριέλα;

Αυθαίρετοι: Η ελληνική σειρά που άγγιξε τα όρια του black comedy

 

Και μάλλον αυτό που θα μάθεις στη συνέχεια θα σε καταπλήξει μιας κι εμείς μόλις το μάθαμε: Παραγωγός της σειράς Ζήνα αλλά και του Ηρακλή ήταν ο θεός Sam Raimi, ο τύπος που είναι πίσω από ταινίες όπως το Evil Dead και το Spiderman.

Και τι δεν θα έδινα όμως να βρισκόμουν πάλι πίσω στο σαλόνι του πατρικού μου και να περιμένω με το πιάτο στο χέρι να παίξει Ζήνα. Το έβαζε αν θυμάμαι καλά τα Σαββατοκύριακα κι εμείς περιμέναμε αγωνιωδώς να το δούμε, με μία ανάμικτη ψυχολογία, μιας και από τη μία το κοροϊδεύαμε διότι ήταν καταφανώς γελοίο αλλά από την άλλη κάτι σε όλο αυτό το ξεδιάντροπο trash μας τραβούσε ανελέητα στην οθόνη.

Εγώ, σαν γεννημένος το '83, σίγουρα είμαι από αυτούς που έβλεπαν Ζήνα αλλά και Ηρακλή. Δύο γενιές κάτω και δύο πάνω, έχουμε το αποτέλεσμα μας:

Πώς είναι σήμερα η «Ζήνα» και ο «Ηρακλής»;

 

Η Ζήνα δίδαξε πολύ κόσμο τι σημαίνει καλή trash τηλεόραση. Περίεργο ε; Πως γίνεται κάτι να είναι σκουπίδι αλλά και καλό την ίδια στιγμή;

Δες το junk food που όλοι λατρεύουμε να μισούμε και τανάπαλιν.

Είναι στο αίμα μας το trash πως να το κάνουμε.

Εκείνη η πολεμική ιαχή που εμπνεύστηκε η Lawless από τις ιαχές των γυναικών στην Αραβία ακόμη ηχεί στα αυτιά μας αλλά την ίδια στιγμή ακόμη γελάμε με το τρολίδι που έπαιζε ανάμεσα στους συντελεστές της σειράς όταν ήταν να απαγγείλουν κάτι στα Ελληνικά μέσω του στόματος της Ζήνα.

Γεια σου καλή noches! Ποιος δεν θυμάται αυτή τη σκηνή; Ό,τι καλύτερο...

 

Και μετά ήταν εκείνες οι τρομερές μυθολογικές ανακρίβειες της σειράς που πάντα μας κάνανε να χαμογελάμε και ειδικά σήμερα όταν την ξαναβλέπουμε στο YouTube, πέφτει το γέλιο της αρκούδας κανονικά.

Αν πάρουμε ιστορικά τα γεγονότα της σειράς, πρέπει λογικά η Ζήνα να έζησε γύρω στα 800 χρόνια, δεν γίνεται αλλιώς να συνδυαστούν όλα αυτά. Όμηρος μέχρι και Ιούλιος Καίσαρας. Οι σεναριογράφοι ήταν τόσο τρολάρες που δεν τους ένοιαζε καν η ιστορική ακρίβεια. Αυτό όμως κάπως λειτούργησε θετικά στο όλο πράγμα.

Σήμερα η Ζήνα είναι πάνω από 50 αλλά εμείς ακόμη τη λατρεύουμε και την ευχαριστούμε που μας χάρισε απερίγραπτες στιγμές trash χαλάρωσης εκείνα τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τρομερές σκηνές από τη Ζήνα: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved