Ταύρος με Τοξότη: Η ελληνική σειρά που έσπασε το φράγμα του cult

Τελικά είναι καλή ή όχι;

Κι όμως κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά αν η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη είναι καλή ή απλά πολύ κακή. Σίγουρα την έχουμε συνδέσει με κάτι πολύ τρυφερό, την παιδική μας ηλικία, τουλάχιστον εμείς που πλέον έχουμε τραβήξει πλώρη για τα δεύτερα –άντα μας.

Έκατσα και την είδα όλη από την αρχή στο ίντερνετ και ακόμη αναρωτιέμαι γιατί το έκανα αυτό. Τα συναισθήματα που μου δημιουργήθηκαν ήταν κάπως ανάμικτα κι απροσδιόριστα. Δεν ήξερα τι να πιστέψω.

Αυθαίρετοι: Η ελληνική σειρά που άγγιξε τα όρια του black comedy

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι αστείος σαν ιδιωτικός ντεντέκτιβ και με κάθε του κουβέντα πραγματικά αναρωτιέσαι γιατί ο σεναριογράφος το έκανε αυτό. Εμείς ελπίζουμε να το έκανε επίτηδες όλο αυτό το μακελειό απλότητας και στόμφου.

Σε αυτή τη σειρά όλα είναι απολύτως σεξιστικά, σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν νοσταλγείς εκείνη την περίοδο όπως θα νοσταλγούσες κοιτώντας ένα έκθεμα μέσα σε ένα μουσείο.

Ο Ταύρος με Τοξότη είναι μία σειρά που λειτουργεί σαν μηχανή του χρόνου, ένα κάπως φαιδρό time machine που δεν ξέρεις αν τελικά σου αρέσει ή όχι. Σίγουρα πάντως σου μαγνητίζει το βλέμμα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά τόσο πολύ που τελικά όμως πετυχαίνουν να εκφράσουν το κλίμα ενός μακάβριου 1994.

David Lynch: H παράξενη ταινιογραφία ενός σύγχρονου master

 

Το σενάριο είναι τόσο basic που αναρωτιέσαι αν κάτι έχεις χάσει.

Η Ξένια και o Γιώργος ήταν κάποτε συμμαθητές στο σχολείο. Εκεί στην αυλή, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τo μάθημα, αντάλλαξαν τα πρώτα αμήχανα, φευγαλέα, όλο σημασία βλέμματα. Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν... Θα ξανασυναντηθούν τυχαία και τώρα ο Γιώργος είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ ενώ η Ξένια δημοσιογράφος στο περιοδικό "Ρεπόρτερ". To εφηβικό σκίρτημα θα ξαναζωντανέψει. Αλλά τώρα πια κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τον άλλον.

Τη μουσική την έχει γράψει ο Χατζηνάσιος κι είναι να αναρωτιέσαι (ξανά και ξανά) πόσα λεφτά του είχαν δώσει για να το κάνει ή μήπως τελικά το έκανε για την ψυχή της μάνας του. Κάποιος του έδωσε ένα φτηνό αρμόνιο για παιδιά από το Jumbo και σκάρωσε μία μελωδιούλα μέσα σε πέντε λεπτά.

Οι άνθρωποι με τους οποίους δεν πρέπει να δεις ποτέ τηλεοπτική σειρά

 

Κι όμως, όσο αστείο κι αν ακούγεται, αυτή η μελωδιούλα σου μένει καρφωμένη για πάντα στον εγκέφαλο σαν αρρώστια. Τύφλα να έχει ο Lynch και ο Badalamenti ρε Μανούσο, σχεδόν τον ακούμπησες.

Ναι η σειρά μπαίνει άνετα στην cult κατηγορία. Κι αυτό διότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται όταν την παρακολουθείς. Δεν ξέρεις καν αν σου αρέσει ή όχι. Σίγουρα κάτι δεν είναι σωστό αλλά την ίδια στιγμή αδυνατείς να την κλείσεις.

«Αριστουργήματα» ερμηνειών μας χαρίζουν απλόχερα και η Εβελίνα Παπούλια όπως και ο Δημήτρης Καλλιβωκάς που με κάθε τους κουβέντα και μειδίαμα προσκυνάς στον βωμό του υπερδραματικού παιξίματος και λες τι να κλάσει μπροστά τους μία Δυναστεία ή Τόλμη και Γοητεία ή ακόμα και η Λάμψη του Φώσκολου.

Και ας μην μιλήσουμε για την Πέγκυ Σταθακοπούλου που υποδύεται την Ξένια. Η κλασική 90’ς γυναίκα που όλες οι σημερινές γυναίκες μάλλον θα θέλανε να κάψουνε σε κάποια πυρά.

Ναι ο Ταύρος με Τοξότη είναι μια σειρά που πρέπει να δεις για να χαμογελάσεις από αμηχανία. Αν έχεις λιώσει Απαράδεχτους και Αυθαίρετους δώσε της μία ευκαιρία αλλά να είσαι προετοιμασμένος για εκπλήξεις και άβολες ατάκες.

Mπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμές από την σειρά Ταύρος με Τοξότη:

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved