Jeff Bridges: O Big Lebowski δεν φοβάται τον καρκίνο

Ανακοίνωσε πως πάσχει από λέμφωμα και είμαστε βέβαιοι ότι θα το παλέψει.

Ακόμη και ο τρόπος που το ανακοίνωσε είναι τόσο cool που πραγματικά μας άφησε άφωνους. Ο ηθοποιός που όλοι έχουμε λατρέψει μέσα από τους εξαιρετικούς ρόλους του στο σινεμά βγήκε και είπε: «As the Dude would say… New S**T has come to light. I have been diagnosed with Lymphoma». Αυτό από μόνο του κερδίζει τις καρδιές μας και ένα τεράστιο respect για τον γνήσιο The Dude.

«Έχω πίσω μου μία εξαιρετική ομάδα γιατρών που με στηρίζουν και τα προγνωστικά είναι πολύ θετικά, έχω ξεκινήσει θεραπεία και είμαι έτοιμος να το παλέψω» είπε ο Jeff στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Ο 70χρονος πλέον ηθοποιός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους fans του, προτρέποντας τους να μην ανησυχούν.

 

 

Τι μπορεί κανείς να πει για τον άνθρωπο που δίδαξε το ανδρικό cool; Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει με όλα αυτά τα θαυμάσια κινηματογραφικά επιτεύγματα του Jeff Bridges.

Big Lebowski, Crazy Heart, True Grit, The Fisher King, Starman, Tron, The Last Picture Show, Thunderbolt and Lightfoot, Against All Odds και η λίστα είναι μεγάλη.

Ένα μόνο θα πούμε: Μισό αιώνα τώρα ο Bridges βρίσκεται μπροστά από την κάμερα και μας φτιάχνει τα όνειρα μας με κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Ποιος δεν έχει ταυτιστεί έστω και μία φορά στη ζωή του με τον The Dude; Ποιος δεν έχει ανατριχιάσει με τις ερμηνείες του στο True Grit και στο Crazy Heart, στο οποίο μάλιστα κέρδισε το Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου;

O Jeff Bridges ήταν ο Dude πολύ πριν παίξει στο Big Lebowski

 

O Jeff Bridges είναι ο άνθρωπος που πήρε ένα ρεμάλι από το Λος Άντζελες και το ανύψωσε στα θεόρατα ύψη της ποπ κουλτούρας απλά και μόνο με την ερμηνεία του. Όταν ο Dude μπαίνει για τα καλά μέσα στη ζωή και τη σκληρότητα της, έχει πάντα κάτι καλό να μας πει: The Dude Abides. Που σημαίνει: Ο Jeff Bridges εγκρίνει και συμμορφώνεται με τα δύσκολα δεδομένα του βίου. Γιατί αν είσαι κουλ πρέπει να είσαι και στα πιο δύσκολα.

Έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και μία νίκη για το Crazy Heart δεν είναι λίγο πράγμα. Ο άνθρωπος εμφύσησε στους ρόλους του, ακόμη και στους πιο σκληρούς ή εκείνους που χρειάζονταν και λίγο απανθρωπιά όπως το True Grit, αυτό το στοιχείο της ηρεμίας και της βουδιστικής, σχεδόν, κοσμοθεωρίας για τον κόσμο.

O Jonah Hill είναι ίσως ο μεγαλύτερος συλλέκτης ρολογιών στο Χόλυγουντ

 

Μισός αιώνας πορείας μέσα στη showbiz και τον κινηματογράφο

Έχει γράψει βιβλία, είναι ενεργό μέλος στήριξης του περιβάλλοντος, εκδίδει βιβλία φωτογραφίας, συνθέτει μουσική και πάνω απ’ όλα ερμηνεύει ρόλους που είναι φτιαγμένοι να μείνουν στην ιστορία σαν το πρότυπο ενός μοντέρνα αναγεννησιακού ανθρώπου.

Ίσως ένας από του εναπομείναντες θιασώτες του παλιού καλού σινεμά του Hollywood. Ίσως ένας από τους πιο «φυσικούς» διασωθέντες, ένα από τα πιο αυθόρμητα ταλέντα των καιρών μας.  

Ο Jeff Bridges είναι ίσως η μετενσάρκωση του αληθινού κινηματογράφου στις μέρες μας, μιας και κάθε ταινία που κάνει είναι σταθμός, τόσο ιστορικά αλλά όσο και ερμηνευτικά.

 

jeff4

 

Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος που κόντραρε στα ίσια το άλλο μεγαθήριο τον Clint Eastwood στο γουέστερν Thunderbolt and Lightfoot (Η Μεγάλη Ληστεία της Μοντάνα, 1974) του Michael Cimino και απέσπασε τη μοναδική υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία, να μασήσει τώρα με μία ξαφνική αρρώστια;

Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε το neo nοir στο καταπληκτικό 8 Million Ways to Die και κόντραρε στα ίσια τον ίδιο τον King Kong, να ενδώσει τώρα από μία δυσκολία της ζωής;

Πιστεύουμε ακράδαντα στον Dude και είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε πως θα το παλέψει όσο καλά ξέρει να παίζει όλους του τους ρόλους.

Στο παρακάτω άλμπουμ μπορείς να δεις μερικές από τις υπέροχες ταινίες του Jeff Bridges:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved