O Bill Murray δεν συμπαθούσε ποτέ τις περιττές κουβέντες

Γενέθλια για τον πιο εκκεντρικό ηθοποιό του Hollywood που, σύμφωνα με τον μύθο, εμφανίζεται σε σπίτια και πλένει πιάτα. 

Ο Bill Murray βαριέται. Βαριέται τόσο πολύ που μπορεί να κάθεται στην πολυθρόνα του σπιτιού του, να ακούει το τηλέφωνο να χτυπά σαν τρελό, να αισθάνεται τη νευρικότητα του ατόμου στην άλλη γραμμή χωρίς να σηκώσει το ακουστικό και να παραμένει απαθής, αδιάφορος μέχρι αηδίας. Όταν αυτό σταματήσει το κουδούνισμα απλά τραβά το καλώδιο από την πρίζα. Μην τον ενοχλείτε, παρακαλώ, έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει από το να συζητά για τα σενάρια ταινιών που γράφτηκαν αποκλειστικά για εκείνον. Όταν και αν θελήσει, θα σας καλέσει εκείνος. Δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρετε, ίσως τελικά ανήκετε στους τυχερούς. Για την ώρα, απουσιάζει και θα απουσιάζει μέχρι να εμφανιστεί μπροστά σας, στην κουζίνα σας, με ένα σφουγγάρι στο χέρι έτοιμος να πλείνει πιάτα.

 

 

Μην επιμένετε, δεν έχει σκοπό να σας μιλήσει. Έχει κανονίσει να παρευρεθεί σε μία φωτογράφηση. Παντρεύεται ένα ζευγάρι που εκτιμά ιδιαίτερα. Φυσικά και αστειεύομαι. Όχι για τη φωτογράφηση, για τη σχέση του με το ζευγάρι. Δεν τους ξέρει αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε λόγος για να μην βγάλει μαζί τους μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Ίσα ίσα που το ζευγάρι θα ενθουσιαστεί και θα πει την ιστορία του σε κάποιο ντοκιμαντέρ που θα αφορά τις εμφανίσεις του Bill Murray σε ανύποπτες στιγμές. Νομοτελειακά, αυτό θα γίνει κάποτε. Κυκλοφορούν πολλές περίεργες ιστορίες εκεί έξω. Μερικές είναι αληθινές, μερικές άλλες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Δεν έχει σημασία, το ίδιο είναι όταν μιλάμε για τον Bill. Φυσικά και θα σας μιλήσω για αυτές τις ιστορίες. Λοιπόν, ακούστε με προσεκτικά.

 

 

Μια φορά, το 2009 πρέπει να ήταν, εμφανίστηκε σε ένα εργοτάξιο στη Νέα Υόρκη. Εκεί τώρα βρίσκεται το Poet’s House, μια βιβλιοθήκη για την ποίηση. Ο Bill, λοιπόν, ανάμεσα σε μπάζα, φασαρία, σίδερα και εργάτες που δουλεύουν, καθαρίζει τον λαιμό του με τον χαρακτηριστικό ήχο και ξεκινά την απαγγελία ενός ποιήματος. Μόλις οι εργάτες συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει, βγάζουν τα κινητά τους και τον βιντεοσκοπούν, αδυνατώντας να πιστέψουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει στ’ αλήθεια. «Ελάτε, μην είστε ντροπαλοί» τους λέει και τους καλεί δίπλα του να απαγγείλουν και εκείνοι τα δικά τους ποιήματα. Είναι γνωστό άλλωστε πως λατρεύει την ποίηση. Ίσως γι’ αυτό δε σηκώνει το τηλέφωνο. Μπορεί να διαβάζει αυτή τη στιγμή.

Γιατί ο Bill Murray κάνει κανό στη μέση της Νέας Υόρκης;

Ξέρετε τι είναι το μπέιζμπολ; Σας ρωτάω γιατί στην Ευρώπη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ή καλύτερα, είναι γνωστό για την πληκτικότητα που προκαλεί σε όσους το παρακολουθούν. Για τους Αμερικανούς, βέβαια, το μπέιζμπολ είναι σημαντικό και σίγουρα άξιο παρακολούθησης. Και για τον Bill είναι. Σε ένα παιχνίδι για το World Series, έδωσε ένα εισιτήριο σε μία άγνωστη που, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν διατεθειμένη να πουλήσει την ψυχή της μέχρι και στον στον Διάβολο για να βρει ένα. Ευτυχώς αυτό αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή. Μπορεί να πούλησε την ψυχή της στον Bill, ποιος ξέρει. Η φίλη των Chicago Cubs είδε τελικά την ομάδα της από στις πρώτες θέσεις.

 

 

Πώς τα πάτε με τα ανέκδοτα; Ελπίζω καλά γιατί η επόμενη ιστορία μας έχει να κάνει με τον Bill Murray να μπαίνει σε ένα μπαρ. To 2010, βρέθηκε στο Τέξας και σε ένα μπαρ με το όνομα Shangri-La. Άρχισε να μιλά με τον μπάρμαν, τον οποίο δεν γνώριζε προσωπικά. Τον ρώτησε αν θα ήθελε να πάει μαζί του για να ακούσουν τον GZA, ιδρυτικό μέλος των Wu-Tang Clan. Αν δεν τους ξέρετε, να τους ψάξετε. Σας προειδοποιώ όμως, το hip-hop σε κάποιους πέφτει βαρύ. Στο θέμα μας. Ο μπάρμαν αρνήθηκε ευγενικά γιατί είχε αρκετή δουλειά. Λίγες ώρες αργότερα, ο Bill γύρισε στο Shangri-La, μπήκε μέσα από την μπάρα και άρχισε να εξυπηρετεί τον διψασμένο για αλκοόλ κόσμο.

Έχετε δει την ταινία Lost in Translation; Τέλεια! Σίγουρα θα θυμάστε την σκηνή που ο Bill τραγουδά μαζί με την παρέα του σε μια βραδιά καραόκε. To ίδιο έκανε και το 2011 στη Νέα Υόρκη αλλά όχι για τις ανάγκες κάποιας κινηματογραφικής σκηνής. Μια παρέα αγνώστων τον εντόπισε έξω από το Karaoke One και του ζήτησαν να τραγουδήσει μαζί τους. Το έκανε. Εκτός από το να τραγουδά με την άτσαλη φωνή του Elvis, πέρασε όλη τη νύχτα κερνώντας ποτά. «Απλά εμφανίστηκε και πέρασε καλά» είπε ένα άτομο της παρέας. Η ζωή είναι απλή για τον Bill, γι’ αυτό σας λέω, αφήστε κάτω το τηλέφωνο, δεν πρόκειται να απαντήσει.

 

Πριν σας αφήσω, θα σας πω μία ακόμη ιστορία. Σκεφτείτε τον εαυτό σας στην ηλικία των 94 ετών. Με όσες δυνάμεις σας έχουν απομείνει, πηγαίνετε την ημέρα των γενεθλίων σας σε ένα γήπεδο μπάσκετ για να δείτε τον εγγονό σας να αγωνίζεται. Στον ίδιο χώρο είναι και ο Bill Murray. Ο εγγονός σας, θέλοντας να σας κάνει ένα ξεχωριστό δώρο, ζητάει από τον Bill να βγάλετε όλοι μαζί μια φωτογραφία. Εκείνος δέχεται. Στη συνέχεια παίρνει την πρωτοβουλία και τραγουδά για τα γενέθλιά σας. Ο Bill Murray να τραγουδά αποκλειστικά για εσάς, τρομερό, έτσι δεν είναι;

Βέβαια, είναι αλήθεια αυτό που σας είπα στην αρχή. Ο Bill είχε βρεθεί στη Σκωτία για να παίξει γκολφ. Παίζει συχνά, το αγαπά πραγματικά το γκολφ. Μετά από πολλές ώρες και πολλά χτυπήματα τις μικρής λευκής μπαλίτσας, βρέθηκε σε ένα μπαρ. Μια φοιτήτρια τον πλησίασε και τον προσκάλεσε σε ένα πάρτι για αγρίους εκείνο το βράδυ. Ναι, φυσικά και πήγε και όχι μόνο πήγε, έκανε και παρατηρήσεις για την κατάσταση που επικρατούσε στην κουζίνα. Τι έκανε; Γύρισε τα μανίκια του, πήρε το σφουγγάρι και άρχισε να πλένει πιάτα.

O Bill Murray γεννήθηκε σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου του 1950.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved