6 ταινίες για να απολαύσεις την Κυριακή το βράδυ στο σπίτι

Σου βάζουμε τις ιδέες, βάλε τα ποπ κορν.

Η παρέα μαζεύτηκε σπίτι (σου, του κολλητού, του άλλου κολλητού κλπ), τα σουβλάκια και οι μπύρες είναι προαποφασισμένες από την ώρα που διοργανώθηκε η σύναξη και πλέον το βάρος πέφτει στο τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα μέχρι η ώρα να πάει αργά και να σπάσετε.

Αφού παίξατε λίγο Pro Evolution, είπατε τις κλασικές παρεΐστικες παπάτζες σας, μάθατε τι έκανε ο κολλητός σας ο γκομενιάρης προχτές, τι παντόφλα έφαγε ο «δικασμένος» ο φίλος σας μέσα στη βδομάδα και κράξατε τον άλλον που δεν ήρθε γιατί δεν τον αφήνει η γυναίκα του, ήρθε η ώρα να αράξετε καναπέ και να απολαύσετε την ταινία που θα σας χαλαρώσει.

Το ξέρουμε πως οι περισσότεροι θα προτιμούσατε να κάνατε τίποτα άλλο αλλά ούτως ή άλλως μετά από τόσο φαγητό το κορμί δύσκολα θα δώσει ώθηση, υπάρχουν επιλογές στην TV που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το ξέφρενο γλέντι.

 

Για θρίλερ: «Hush» ή «Don’t Breathe»

'Ενα καλό θρίλερ είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Τι νόημα έχει άλλωστε αν η παρέα δεν τα… κάνει και λίγο πάνω της; Καλή επιλογή λοιπόν για τα ματάκια (και το έντερό σας) είναι το «Hush». Μη φανταστείτε ότι η υπόθεση είναι κάτι σούπερ ουάου. Μια γυναίκα μόνη, σε ένα σπίτι βαθιά χωμένο μέσα στο δάσος, πρέπει να επιζήσει όταν ένας μανιακός δολοφόνος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εισβάλει στο χώρο της. Μια λεπτομέρεια μόνο. Το κορίτσι είναι κουφό, οπότε και η αστυνομία να την καλέσει, τι να τους πει; Μιάμιση ώρα τρέλας και αγωνίας που θα σας κρατήσει σίγουρα ξύπνιους.

 

 

Επειδή ενδέχεται σε κάποιους να μην αρέσει η ιδέα (παρότι αξίζει) να δουν μία τύπισσα να παίζει κρυφτό μέσα στο σπίτι με ένα δολοφόνο, ίσως να τους εξιτάρει ένα θρίλερ λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Το «Don’t Breathe» είναι ίσως ακριβώς αυτό που ζητάει η παρέα. Τι εννοούμε; Όταν μια μίνι συμμορία εισβάλει σε ένα σπίτι για να ληστέψει έναν τυφλό απόστρατο πολέμου, δεν ξέρουν ότι ακόμα και σε αυτή την κατάσταση μπορεί να τους κάνει το βίο αβίωτο. Μια ταινία που δείχνει πραγματικά το πόσο λεπτή μπορεί να αποδειχτεί η κλωστή ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη.

 

 

Για κωμωδία: «Σκέψου σαν Άντρας»

Αντροπαρέα, είστε έτοιμοι για κωμωδία με… αντροπαρέα; Κοινώς το «Σκέψου σαν Άντρας» είναι λες και γυρίστηκε αποκλειστικά για περιπτώσεις αράγματος Κυριακής με τα φιλαράκια σου. Γιατί αυτοί οι πέντε τύποι της ταινίας θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ένας από σας. Ο καθένας με τα προβλήματά του, εναντίον (το τονίζω, εναντίον) της γυναίκας που ενδιαφέρεται.

Όταν ο Στιβ Χάρβεϊ – ναι αυτός που ανακοίνωσε λάθος όνομα στα καλλιστεία – δημοσιεύει ένα βιβλίο για το πώς οι γυναίκες μπορούν να βάλουν «κολάρο» στους άντρες, τότε ο Κέβιν Χαρτ με την παρέα του θα την πατήσουν για τα καλά όταν συνειδητοποιήσουν πως τα φλερτ τους έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τη νέα αυτή στρατηγική. Ο πόλεμος Αντρών εναντίον Γυναικών έχει πλέον ξεκινήσει…

 

 

Για γκανγκστερική: «Ο Δρόμος της Απώλειας» ή «Επικίνδυνες Υποσχέσεις»

Ακόμα και αν δεν είναι τα γενέθλια του Μάριο Πούζο η παρέα το γύρισε σε gangster mode ως φόρο τιμής στον δημιουργό του «Νονού» και είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές. Η μία είναι «Ο Δρόμος της Απώλειας» με τον Τομ Χανκς να υποδύεται τον εκτελεστή της Μαφίας, που χάνει όμως τον μπούσουλα όταν συνειδητοποιεί ότι ο γιος του γίνεται μάρτυρας σε έναν από τους φόνους του. Εξαιρετική επιλογή, σε μια από τις τελευταίες ταινίες που ο Χανκς έπαιξε μη βαρετό χαρακτήρα, και για κακό τον Ντάνιελ Κρεγκ, σε ένα ρόλο που δεν θα το πιστεύεις, πολλά χρόνια πριν φορέσει το σμόκιν του Τζέιμς Μποντ.

 

 

Από την άλλη βέβαια υπάρχει και το εξαιρετικό «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» με την Ναόμι Γουότς να κάνει το λάθος να «μπλέξει» με τους Βίγκο Μόρτενσεν και Βενσάν Κασέλ οι οποίοι είναι βασικά στελέχη της Ρώσικης Μαφίας. Θα καταφέρει να επιβιώσει η Ναόμι ή θα επιχειρήσει να βγάλει άκρη για το τι κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη Βίγκο;  

 

 

Για Crime Δράμα: «Shot Caller»

Αν έχετε τη διάθεση να πάτε σπίτια σας λέγοντας «ναι, είδα μια πραγματικά καλή ταινία», αυτή είναι ο «Shot Caller». Ο Τζέιμι Λάνιστερ - κατά κόσμον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου - του «Game of Thrones» αφήνει για λίγο τη μάχη για το Κινγκς Λάντινγκ, καθώς ο πόλεμος που θα αρχίσει να βιώνει από τη μέρα που περνάει τα κάγκελα της φυλακής είναι αρκετός για να του αλλάξει το χαρακτήρα. Προκειμένου να επιβιώσει, αναπτύσσει δεσμούς με τη μεγαλύτερη συμμορία της υψίστου κινδύνου φυλακής στην οποία βρίσκεται και σύντομα γίνεται πιστός «στρατιώτης». Μόνο που όταν έρθει η ώρα να αποφυλακιστεί θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, στη γυναίκα και το γιο του, ή έχει ακόμα ανοιχτές υποθέσεις να… φυλακίσει;

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν θα χάσετε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved