GettyImages Chris Hemsworth: Η πορεία ενός θνητού προς τη θέωση

Ρίχνουμε φως στα χρόνια του Αυστραλού ηθοποιού πριν την καταξίωση στην Marvel.

Τον Chris Hemsworth τον γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες. Δεν είναι δα ένας που έπαιξε σε ορισμένα έργα ίδιου στυλ και μετά χάθηκε, ούτε ένας τύπος καταδικασμένος να εργάζεται μονάχα σε action movies. Μπορεί η εμφάνιση να του δίνει μπόνους και μάλιστα αρκετά, ωστόσο με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι πολλά παραπάνω από ένα καλογυμνασμένο κορμί ή ένα όμορφο πρόσωπο. Ερμηνείες όπως στα «The Cabin in the Woods», «Rush» και στο «Extraction» ήταν αυτό που χρειαζόταν για να αποδείξει ότι το κατέχει και υποκριτικά, ακόμα και αν ένας ρόλος θα επισκιάζει πάντα όσα θα κάνει στην καριέρα του.

 

 

Βλέποντας το σουλούπι, την ξανθιά κόμη, το επιβλητικό κορμί και την ομιλία που παραπέμπει σε άρχοντα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο χαρακτήρας του Thor της Marvel, ουσιαστικά δημιουργήθηκε ώστε μια μέρα να έρθει ο Chris Hemsworth και να τον απογειώσει.

Η τελευταία ταινία ωστόσο μας απογοήτευσε πολύ.

Από το 2011 μετά από 8 συνολικά παρουσίες ως Θεός του Κεραυνού και άλλες τόσες επιτυχίες, μπορούμε να πούμε ότι ο Αυστραλός είναι με κάθε βεβαιότητα από τα πιο βαριά ονόματα αυτή τη στιγμή στο Hollywood, με το Forbes να τον έχει σταθερά από το 2014 μέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities του πλανήτη.

 

 

Ο Hemsworth σήμερα εμφανίζεται ως απόλυτο ανδρικό πρότυπο, πρωτοτυπεί με τις γυμναστικές του αλλά και με την απόλυτη χαλαρότητα που αντιμετωπίζει τη ζωή του όταν δεν έχει υποχρεώσεις. Όλα αυτά από το 2011 και έπειτα, όταν και έγινε ένας εκ των ηγετών των Avengers πλάι στους Ironman και Captain America, καθώς λίγοι γνωρίζουν ποιος ήταν πριν από αυτό το διάστημα.

H αλήθεια είναι ότι ο Chris Hemsworth, παρέα με τον Χολιγουντιανό αδερφό του, Liam (Expendables II, The Hunger Games) διακρίνονται συνεχώς για το χαμόγελο και την απλότητά τους, ωστόσο μέχρι να έρθει η καταξίωση του Chris τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

 

 

Η κόντρα με τον Liam

Ο Chris είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας Hemsworth (υπάρχει και μεγαλύτερος αδερφός, ο Luke που είναι επίσης ηθοποιός) αλλά η κλίση του δεν ήταν προς την υποκριτική αλλά προς τη θάλασσα. Μονίμως με μία σανίδα του surf, ο μικρός Chris δάμαζε συνεχώς τα κύματα, κάτι που κάνει με την πρώτη ευκαιρία όταν καταφέρνει να «πεταχτεί» από τις ΗΠΑ στην Αυστραλία.

Αν υπάρχει όμως κάτι που θυμάται από τα παιδικά του χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από την διαρκή κόντρα με τον Liam.

 

 

Μπορεί η ευγενική φυσιογνωμία του προσώπου του να σε ξεγελάει ωστόσο ο μικρός Hemsworth ήταν πάντοτε ο πιο άγριος της οικογένειας, μη διστάζοντας να χρησιμοποιεί και όπλα απέναντι στον μεγαλύτερο Chris.

«Μια φορά του πέταξα μαχαίρι στο κεφάλι ωστόσο αυτό έσκασε στο μέτωπό του με τη λαβή και όχι με τη λεπίδα. Άμα ήθελα πάντως μπορούσα να το κάνω με την άλλη πλευρά» έχει πει σε συνέντευξή του ο Liam, ο οποίος ζούσε καθημερινά το «Hunger Games» πολύ πριν συμμετάσχει σε αυτό.

Όσο για το λόγο που του είχε πετάξει το μαχαίρι:

«Τσακωνόμαστε για το ποιος θα χρησιμοποιήσει την τοστιέρα». Σημαντικά πράγματα δηλαδή.

 

Από απένταρος, θεός του κεραυνού

Βλέποντας τον μεγάλο του αδερφό Luke να σημειώνει επιτυχία από τη σειρά «Neighboors», ο Chris αποφασίζει να ακολουθήσει τα βήματά του και το 2004 παίρνει μέρος στη διάσημη σαπουνόπερα, «Home and Away». Επί 4 χρόνια «σκλαβώνει» κόσμο με την υποκριτική του ικανότητα και το 2007 θα παίξει στην πρώτη του ταινία. Μόνο που αυτή δεν θα είναι αυστραλέζικης παραγωγής, αλλά σε φιλμ του J.J. Abrams.

 

 

Στο reboot του Star Trek το 2007, υποδύεται τον πατέρα του Jim Kirk, George, με έναν κριτικό κινηματογράφου μάλιστα να γράφει διθυραμβική κριτική για την ολιγόλεπτη εμφάνισή του:

«Ήταν τα πέντε καλύτερα λεπτά που βίωσα φέτος σε κινηματογραφική αίθουσα» έγραψε ο εντυπωσιασμένος Josh Tyler του «Cinema Blend». Είχε κάνει ένα σπουδαίο πρώτο βήμα για τη μετέπειτα καταξίωσή του. Μόνο που σιγά-σιγά θα βίωνε μια δύσκολη κατάσταση.

Θέλοντας να ζει την οικογένειά του από απόσταση –τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά στην Αυστραλία- ο Chris είχε έναν πολύ καλό μισθό για έναν ηθοποιό στη χώρα του, όχι όμως για κάποιον που έμενε στο πολυδάπανο Los Angeles. Αυτό το βάρος τον γέμιζε με άγχος και αυτό σύντομα τον κυρίευσε.

Ρόλοι που θα τον είχαν εκτοξεύσει νωρίτερα, όπως στο «G.I. Joe» ή του Gambit στο «Wolverine Origins» πέρασαν και δεν ακούμπησαν καθώς δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την πίεση του L.A. Το χαρούμενο πλάσμα που απολάμβανε συνεχώς τη ζωή του, ήταν έτοιμο να τα παρατήσει και να επιστρέψει στην Αυστραλία.

 

Όμως...

Το 2009 μαζί με τον αδερφό του, Liam περνάνε από casting για άλλο ένα μεγάλο πρότζεκτ που είναι στα σκαριά αλλά το άγχος και το κέφι που απουσιάζει, τον οδηγούν σε μία ακόμα απόρριψη την ώρα που ο Liam έλαβε πολλά τηλεφωνήματα για να ξαναπεράσει για audition.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα τελειώνει τα γυρίσματα του «Cabin in the Woods» και ο σκηνοθέτης Joss Whedon δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο Chris δεν πήρε τον ρόλο. 

 

 

Μετά από αρκετές παραινέσεις και ένα τηλεφώνημα του Whedon στον Kenneth Branagh που είναι ο υπεύθυνος του casting, ο Hemsworth παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία στην audition. Μετά από λίγες μέρες η δουλειά είναι δική του.

Ο ρόλος; Ο Thor της Marvel. Και η ιστορία συνεχίζει να γράφεται...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved