O Bill Hickok πρόλαβε να κάνει τα πάντα στην σύντομη ζωή του

Η ιστορία του «Wild Bill», του πιστολέρο και χαρτοπαίκτη που όρισε την Άγρια Δύση.

Όπως ο ίδιος έλεγε κάθε φορά που καθόταν να παίξει χαρτιά σε κάποιο τραπέζι, μια αρκούδα έπεσε κάποτε πάνω του με δύναμη συνθλίβοντας το σώμα του. Ήταν από τις ιστορίες που τον έκαναν γνωστό και γιγάντωσαν τον μύθο του. Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, ο Wild Bill την πυροβόλησε στο κεφάλι αλλά εκείνη έζησε. Όταν βρέθηκε από πάνω του, την πυροβόλησε για μία ακόμη φορά στο πόδι. Ύστερα άρπαξε το μαχαίρι του και της έκοψε τον λαιμό. Από αυτήν την περιπέτεια έμεινε για τέσσερις μήνες κλινήρης, μέχρι, φυσικά, να επιστρέψει ξανά στη δράση. Ποια δράση;

 

 

Πριν ακόμα κλείσει τα 18 ήταν από τους καλύτερους σκοπευτές. Το εκμεταλλεύτηκε με τον άσχημο τρόπο σκοτώνοντας και ληστεύοντας. Μετά από ένα σχετικά σύντομο πέρασμα από τον στρατό με τους Βόρειους (Εμφύλιος Πόλεμος) συνέχισε την καριέρα του, εμπλουτίζοντάς την μάλιστα. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου θα γνωρίσει ένα ακόμα άτομο που σημάδεψε την Άγρια Δύση και οι δυο τους θα συνεργαστούν, τον ξακουστό Buffalo Bill.

Κανείς δεν υπήρξε πιο σκληρόπετσος από τον Seth Bullock

Και γιατί μιλάμε για την Άγρια Δύση, εκεί που όλα επιτρέπονταν, από περίφημος κακοποιός έφτασε να δουλεύει ως ντετέκτιβ της αστυνομίας στα τέλη του 1863. Η δουλειά του ήταν να βρίσκει όσους έχουν χρέη και να ελέγχει τις άδειες των ξενοδοχείων για τα ποτά που σέρβιραν στον κόσμο. Δύο χρόνια μετά, το 1865, το σώμα του βαριέται και το μυαλό του βαλτώνει. Ήθελε μία αλλαγή ή καλύτερα, ήθελε τις παλιές του συνήθειες πίσω.

 

Wild Bill Hickok, ποτό, πόκερ και γυναίκες

 Αυτή ήταν μια συνηθισμένη εικόνα για όσους τον γνώριζαν. Ένας ακόμα μύθος, πέρα από αυτόν της αρκούδας, λέει πως παντρεύτηκε εκείνη την εποχή την Calamity Jane, τρομερά καλή σκοπευτής αλλά και εξαιρετική στο πόκερ. Με λίγα λόγια, ο Wild Bill σε γυναικεία έκδοση. Η Jane ήταν επίσης γνωστή για την καλή της συμπεριφορά απέναντι στους φτωχούς και όσους είχαν ανάγκη, κάτι που έμοιαζε περίεργο αν σκεφτεί κανείς την άγρια πλευρά της.

Calamity Jane: H γυναίκα που θρυμμάτισε τον μύθο της Δύσης

Πόσες φορές έχει δει μονομαχίες σε western ταινίες; Σίγουρα είναι πολλές και σε αυτό έβαλε το χεράκι του ο Wild Bill όταν σκότωσε τον Davis Tutt με τον παραδοσιακό -όπως εξελίχθηκε- τρόπο της Άγριας Δύσης. Αυτή η μονομαχία είναι η πρώτη καταγεγραμμένη του είδους. Οι δύο άντρες αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλο πλευρικά και όχι καταμέτωπο όπως βλέπουμε στις ταινίες. Παρ’ όλα αυτά, η μάχη αυτή ήταν η αφορμή για να γραφτούν βιβλία, κόμικς και να γυριστούν διάφορες γνωστές ταινίες.

 

 

Η παρεξήγηση μεταξύ του Wild Bill και του Davis Tutt είχε να κάνει με οικονομικές διαφορές αλλά και για γυναίκες. Οι δυο τους ήταν φίλοι, μια γυναίκα, όμως, μπορεί πολύ εύκολα να διαλύσει μια φιλία, όσο δυνατή και αν είναι αυτή. Στο δικαστήριο οι ένορκοι τον απάλλαξαν καθώς η μονομαχία, όπως υποστήριξαν, έγινε επί ίσοις όροις.

Η φήμη του έφτασε παντού και τα κατορθώματά του με το πιστόλι στο χέρι είχαν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Αφού απέτυχε να εκλεγεί σερίφης στο Springfield, αποφάσισε να βασιστεί σε όσα ακούγονταν για εκείνον και να παίξει στο θέατρο. Εδώ, σε αντίθεση με το καταπληκτικό του σημάδι, δεν τα κατάφερε και πολύ καλά.

 

billcover

 

Το 1869 εκλέγεται σερίφης της περιοχής Hays. Ένα χρόνο μετά, μην καταφέροντας να επανεκλεγεί στην ίδια περιοχή, βρέθηκε στο Abilene, ξανά στο Kansas. Εκεί θα σκοτώσει τον ιδιοκτήτη ενός καζίνου αλλά και έναν υπαστυνόμο. Όπως ήταν λογικό, μετά από αυτό απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του σερίφη.

Χρόνια αργότερα και με τα οικονομικά του να μην είναι αυτά που είχε συνηθίσει, εντάχθηκε σε καραβάνι αποίκων με σκοπό να βρουν χρυσό στην Dakota. Θα βρεθεί στο Deadwood την πρώτη ημέρα του Αυγούστου του 1876 και γιατί οι συνήθειες δεν κόβονται τόσο εύκολα, θα πάει να παίξει πόκερ στο σαλούν με το όνομα Nuttal & Mann’s. Στο ίδιο τραπέζι βρίσκεται και ένας μεθυσμένος ονόματι Jack McCall. Μετά από μία παρεξήγηση, ο Wild Bill του προτείνει να παρατήσει το παιχνίδι δίνοντάς του λίγα χρήματα για πρωινό. O McCall δέχτηκε αλλά ένιωσε ταπεινωμένος.

O Wild Bill, γνωρίζοντας πως έχει πολλούς εχθρούς, καθόταν πάντα με την πλάτη στον τοίχο όταν έπαιζε πόκερ. Αυτή τη μέρα, ωστόσο, μόνο μια καρέκλα με πλάτη στην είσοδο ήταν διαθέσιμη. Τελικά κάθισε αυτή. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Αυγούστου του 1876. Ο Jack McCall, πληγωμένος από την χτεσινή του ήττα, μπαίνει στο σαλούν, πλησιάζει τον Wild Billy και τον πυροβολεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Στα χέρια του, λέγεται, είχε δύο μαύρους άσσους και δύο μαύρα οκτώ και από τότε, αυτά ονομάζονται τα Φύλλα του Νεκρού.

 

 

Στα 39 χρόνια ζωής του, κατάφερε να χωρέσει εμπειρίες πολλών περισσότερων ετών. Ήταν γεωργός, ανιχνευτής, κατάσκοπος, παράνομος, γυναικάς, πότης, σερίφης, αστυνόμος, ηθοποιός και φυσικά ένας εξαιρετικός πιστολέρο. Ο Wild Bill Hickok κατάφερε να κάνει τα πάντα αν και το σημαντικότερο επίτευγμά του, είναι πως ένωσε την παρανομία με τη νομιμότητα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved